Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων


Όσο και να ωραιοποιούν τις εκφράσεις, μια λέξη βγαίνει από τα χείλη του λαού για την ψήφιση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ: «Ξεπούλημα»! Πολύ περισσότερο που το ξεπούλημα επιβλήθηκε από τις ξένες προς το λαό και το συμφέρον του δυνάμεις των δανειστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και «θεσμοθετήθηκε» από τον εγχώριο δοσιλογισμό!
Αφού «σαλαμοποίησαν» τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε θυγατρικές επιχειρήσεις μέσω της μετοχοποίησης, αφού κατάργησαν τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, αφού «εργαλοβοποίησαν» τις λειτουργίες της με εργαζόμενους ελαστικών εργασιακών σχέσεων και πολλαπλών ταχυτήτων, αφού της αφαίρεσαν το εθνικό δίκτυο μεταφοράς και διανομής ενέργειας, αφού εξασφάλισαν την προνομιακή χρηματοδότηση των δήθεν «ανταγωνιστών» της από την ίδια τη ΔΕΗ, τους καταναλωτές και τον κρατικό κορβανά, προχώρησαν και στο αναμενόμενο ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων, φροντίζοντας όμως να διασφαλίσουν την κρατική επιδότηση των «επενδυτών».

Οι μετρημένοι στα δάχτυλα βουλευτές της συμπολίτευσης που δεν ψήφισαν, δεν είχαν καν το θάρρος πουν «όχι» μέσα στη βουλή. Προτίμησαν το φύλλο συκής της απουσίας τους, πασχίζοντας να έχουν άλλοθι στους ψηφοφόρους τους. Τέτοιο «ανάστημα» πολιτικών και τέτοιος συνδυασμός δειλίας και υποκρισίας, αμφιβάλλουμε αν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν στα έδρανα της ελληνικής βουλής. Και βέβαια ένα κρίσιμο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των μονάδων της άλλοτε κραταιάς Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς την ενεργό συμμετοχή του κ. «Πασπαρτού», του «παιδιού για όλες τις (βρωμο)δουλειές», του πρώην διαχειριστή της φορομπηχτικής πολιτικής και νυν περιφερόμενου αργόσχολου από κόμμα σε απόκομμα, του κ. Χάρη Θεοχάρη!
Το Ε.ΠΑ.Μ. κηρύττει και υπόσχεται την επιστροφή του δημόσιου πλούτου στους δικαιωματικούς ιδιοκτήτες του, στο λαό! Το λαό αυτό που μόχθησε επί δεκαετίες για να στήσει τις δημόσιες επιχειρήσεις του και να τις αναπτύξει. Κι ας είναι βέβαιοι αυτοί που εκποιούν κάθε ικμάδα πλούτου αυτής της χώρας και αυτού του λαού, ότι την υπόσχεση αυτή σύντομα θα την τηρήσουμε. Και οι ίδιοι θα δώσουν λόγο για τις εγκληματικές τους πράξεις ή τις παραλείψεις τους.
26 Απριλίου 2018
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Reviewed by Unknown on Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.