Ομηρία με τα όλα της το καθεστώς φυλάκισης των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη!


Του Δημήτρη Κυπριώτη
Εδώ και 18 ημέρες, από τότε δηλαδή που συνελήφθησαν, κάτω  από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι δύο στρατιωτικοί μας στις Καστανιές Έβρου, έχουν γραφτεί άρθρα και άρθρα, άλλοτε  σοβαρά και άλλοτε σεναριογραφικά. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι υπεύθυνες αρχές της Πατρίδας μας, δεν βρήκαν ούτε μία ευκαιρία για μια σοβαρή συνέντευξη τύπου, για να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός,  πέρα από τα γνωστά ακαταλαβίστικα και «τοις εν πολλοίς» αλληλοψευδόμενες πληροφορίες  του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά είδαν το φως της δημοσιότητας και οι υφέρπουσες πληροφορίες για τις διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού Άμυνας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για το καθεστώς με το οποίο βρίσκονται έγκλειστοι οι δύο στρατιωτικοί στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Η μεν κυβέρνηση λοιπόν, προσπαθεί να παίξει και να συντηρεί το «παιχνιδάκι» του δήθεν συνήθους μεθοριακού επεισοδίου, που θα βρει αίσιο τέλος σε λίγες ημέρες, ενώ από την άλλη πλευρά ο Π. Καμένος, για τους δικούς του λόγους, τους βγάζει στη «σέντρα», μιλώντας για καθεστώς ομηρίας.  Και για αυτό του επέβαλλαν και τον αντ΄ αυτού αναπληρωτή  Φ. Κουβέλη, ως καλό, πάντα ευλύγιστο και επί παντός καιρού πολιτικού του συστήματος.
Φυσικά εμείς  έχουμε υπερθεματίσει για το καθεστώς ομηρίας των στρατιωτικών και έχουμε εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση είναι αδύναμη και ανήμπορη να ομολογήσει την αλήθεια αυτή. Γιατί θα  ήταν υποχρεωμένη να καταγγείλει στη Διεθνή Κοινότητα την Τουρκία ως χώρα τρομοκράτη, γιατί μόνο έτσι δικαιολογείται η ομηρία. Γιατί όμως δεν το κάνει; Προφανώς γιατί διακατέχεται από τα φοβικά της σύνδρομα, είναι ανίσχυρη στο επίπεδο των συμμαχιών συμφερόντων και ισχύος. Ποιος να δώσει σημασία σε μια χώρα και μια κυβέρνηση που παραπαίει και έχει καταντήσει ο ζήτουλας και ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης και της περιοχής;
Όμως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Ερντογάν στην Αδριανούπολη, δεν είναι οι μόνοι όμηροι της Τουρκίας και αυτό είναι το μεγάλο δυστύχημα.
Η Άγκυρα εντελώς αφηνιασμένη και αποχαλινωμένη, σε μια συνεχή σύγκρουση με τη Δύση, έχει δείξει καθαρά ότι είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια πολιτική στρατιωτικής ομηρίας σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει με την Ελλάδα και την Κύπρο:
Και στη μεν κυπριακή ΑΟΖ εξεδίωξε κακήν κακώς και με πρωτοφανή τρόπο στα χρονικά την ιταλική ΕΝΙ, ενώ φραστικά τουλάχιστον έδειξε ότι τρίζει και τα δόντια της  στις ΗΠΑ και την Γαλλία για τον ίδιο σκοπό, αν και αυτό είναι ένας ψευτοτσαμπουκάς, αλλά και έτσι ακόμη είναι σοβαρή παρέμβαση,
Στο δε  Αιγαίο δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, κάθε περιοχή από Βορά προς Νότο, σχεδόν 365 ημέρες το χρόνο και τορπιλίζει έγκαιρα και από τώρα τη μη ανακηρυχθείσα ελληνική ΑΟΖ,
Ενώ τελευταία στη Θράκη εκτέλεσε πριν από 18 ημέρες, απαγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών που  έφεραν στολή με εθνόσημο και  οπλισμό, που  εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία,  με μαφιόζικους τρόπους από ύποπτες δυνάμεις και έκτοτε τους κρατάει αιχμαλώτους-ομήρους  με γελοίες κατηγορίες, αναμένοντας τα λύτρα της απελευθέρωσης!!!
Η Ελλάδα, όπως και αν την εξετάσουμε, σαν διοίκηση, σαν  διπλωματία, σαν  ΜΜΕ, σαν διανόηση ή όπως αλλιώς, για πολλά χρόνια κοιμόταν φαίνεται τον ύπνο του δικαίου και ονειρευόταν ότι ελέγχει τον τουρκικό επεκτατισμό κουνώντας κάτω από τη μύτη των Τούρκων την ένταξή τους στην  Ε.Ε. και τον πλουτισμό τους  από Ευρώ, αν και γνώριζε ότι η ΕΕ  ποτέ δεν θα τους δεχόταν. Και ξαφνικά ανακαλύπτει τώρα και μάλιστα δια στόματος Ερντογάν ότι «το Αφρίν και το Αιγαίο είναι για εμάς το ίδιο πράγμα»!!!
Στο σημείο αυτό φτάσαμε και αυτό με την εμμονή των Ελληνικών κυβερνήσεων να πασχίζουν μόνες τους μεταξύ των άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ, για την ένταξη της Τουρκίας.  Και μάλιστα τη στιγμή που από καιρό τώρα η Τουρκία μας έδειχνε τις προθέσεις της με λόγια και έργα (παραβιάσεις πάσης φύσεως) και  μιλώντας για γκρίζες ζώνες. Να λοιπόν που τώρα επιχειρεί να ενσωματώσει ντε φάκτο αυτές τις ζώνες με την απειλή πολέμου, με την καθήλωση της Ελλάδας και της Κύπρου σε παθητικό ρόλο, με την επιβολή της στρατιωτικής της παρουσίας, ενδεχομένως και με  θερμό επεισόδιο. Με ένα… «στρατιωτικό ατύχημα», όπως έχει αναγγείλει τελευταία και ο πολυπράγμων πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα.
Στην Αθήνα όμως, της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστεράς,  αμφιβάλλουμε αν  η σύλληψη και η ομηρία  των Ελλήνων στρατιωτικών λειτουργεί ως το έσχατο καμπανάκι κινδύνου, γιατί  από τις αντιδράσεις της και μόνο φαίνεται ότι μάλλον πιστεύουν περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο θα την «σκαπουλάρουν» ποντάροντας στο χαρτί  των Αμερικανών και λιγότερο έως ανύπαρκτα για την κατάστρωση, έστω και την ύστατη στιγμή,  ενός  εναλλακτικού σχεδίου αντίδρασης, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που οι εδικοί συζητούσαν, όπως πιστεύουμε και τα στρατιωτικά Επιτελεία εκτιμούσαν,  ότι αυτή η επιθετικότητα της Τουρκίας θα αναβαθμιστεί, για το λόγο ότι  η Τουρκία αντιλαμβάνεται πως οι τεκτονικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή μας γεννούν για την ίδια κίνδυνο διαμελισμού. Όπως δε σημειωνόταν  από διαφορετικές πηγές, στην Ελλάδα όσοι πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι  οι επεκτατικές κινήσεις του Ερντογάν αποσκοπούν σε εσωτερική και μόνο κατανάλωση, ίσως να κάνουν τεράστιο λάθος. Και αυτό όμως το εφησυχαστικό  παραμύθι, απλά και  μόνο  με τις τελευταίες ενέργειες των Τούρκων έχει καταρρεύσει  και μάλιστα  με μεγάλο πάταγο.
Να το τονίσουμε όσο πιο πειστικά μπορούμε: Η Τουρκία θέλει την Ελλάδα και την Κύπρο ελεγχόμενες και σε ομηρία, παρόμοια με αυτήν των δύο στρατιωτικών, αφού ως χώρα τρομοκράτης που είναι, από πουθενά δεν συνετίζεται μέχρι στιγμής και όλοι επιζητούν την γεωστρατηγική της θέση αλλά και την εμπορική,  επιχειρηματική και καταναλωτική δυναμική του πληθυσμού των 81 εκατομμυρίων.
Είπαμε και με έμφαση σημειώνουμε για μια κόμη φορά, ότι δεν υπάρχουν φιλίες και συμμαχίες αλλά συμφέροντα και ισχύς και δυστυχώς η Πατρίδα μας έχει αφεθεί και στα δύο στον αυτόματο πιλότο, αφήνοντας τη διαχείριση του κράτους και των εθνικών συμφερόντων  σε τρίτους.
Η Τουρκία  επιχειρεί τώρα εμπράκτως και δεν διστάζει να μας προκαλέσει ανοιχτά,αφού  έχει δοκιμάσει πολλές φορές και την ανοχή  μας και την αντίδρασή μας. Το θέμα όμως είναι, αν  η Ελλάδα, οι ταγοί της, αυτοί δηλαδή που έχουν τις ευθύνες,  ύστερα από τα χρόνια της αυταπάτης και των ανοησιών λόγων και έργων, είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν και να αποτρέψουν  αποτελεσματικά την Τουρκική επιθετικότητα;
Έχουν φροντίσει να εξυψώσουν πρωτίστως το φρόνιμα του λαού και να σταματήσουν τα φοβικά σύνδρομα και την ενδοτικότητα που τους διακατέχει ή  έχουν αποδεχθεί  τον ρόλο της ομηρίας, ακόμη και σε έναν πόλεμο που δεν έχει επισήμως τουλάχιστον  κηρυχθεί;
Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Ομηρία με τα όλα της το καθεστώς φυλάκισης των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη! Ομηρία με τα όλα της το καθεστώς φυλάκισης των δυο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη! Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.