Για το συλλαλητήριο

Του Μέλανδρου Χ. Δημητρακόπουλου
– Ποιος ήταν ο χαρακτήρας του συλλαλητηρίου ,τα αποτελέσματα του και ποιους δρόμους ανοίγει.
Πέρα από τα κίνητρα των διοργανωτών και τις όποιες επιδιώξεις τους αυτό που είδα ήταν το πλήθος των πολιτών κάθε ηλικίας και προέλευσης να έρχονται στην συγκέντρωση με τα καλά τους σαν σε γιορτή. Το κινούν σ’αυτή τους την ενέργεια, αυτό που κρύβεται πίσω, καμιά φορά πολύ καλά μασκαρεμένο και ψάχνει να βρει πολιτική έκφραση και προσανατολισμό είναι ο αγνός και άδολος πατριωτισμός που δεν χάθηκε από τον λαό μας ,μέσα στην σκληρή οικονομική δοκιμασία των μνημονιακών χρόνων.
Φαίνεται ξεκάθαρα τι αξιολογεί ο λαός μας ως πρωτεύον.
Επειδή έχουμε ιστορικό και πνευματικό βάθος – ερχόμαστε από μακριά – είμαστε αξιοπρεπείς , δεν πρόκειται να βγούμε στους δρόμους λόγω της οικονομικής πίεσης,  της πείνας και της φτώχειας. Μπορεί να πληρώνουμε ακόμη, όσοι ακόμη μπορούν ή όσοι εξαναγκάζονται αλλά από μέσα μας βλαστημάμε.
Δείτε το σύνθημα του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ (δεν στέκει μόνο του αν δεν κολλήσει δίπλα του αρμονικά και αξεδιάλυτα το) ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Αν είμαστε λαός με παρελθόν δουλοπάροικου μπορεί να το κάναμε , είμαστε όμως μια πολύ διαφοροποιημένη κοινωνία με κυριαρχία της μεσαίας τάξης και βασικό συνεκτικό στοιχείο γλώσσα – παράδοση – τρόπο Ελληνικό και αίσθηση πατρίδας.
Όταν μπει μπροστά το πρωταρχικό ,η υπεράσπιση της πατρίδας ,το τοπίο αλλάζει ο λαός μας ενώνεται και διεκδικεί αυτό που του στέρησαν την κυριαρχία και ελευθερία της χώρας του. Πάντα με εντυπωσίαζε γιατί οι Έλληνες έσπρωχναν ο ένας τον άλλο ποιος θα πάει πρώτος στο μέτωπο στην επιστράτευση του 40. Γιαυτό το θεμελιώδες σήμερα είναι η πολιτικοποίηση των αιτημάτων και να τεθεί ξεκάθαρα το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Τίποτε δεν μπορεί να γίνει στον τόπο ακόμη και το απλούστερο ,αν δεν ανατραπεί το υπόδουλο στους ξένους πολιτικό σύστημα . Οι άνθρωποι αυτοί δεν υπηρετούν τη χώρα ,το εθνικό συμφέρον ,τον ελληνικό λαό – υπηρετούν ξένους αφεντάδες ως υπαλληλίσκοι κιαυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο. Αυτό που απαιτούν τα συλλαλητήρια από αυτούς πρέπει να είναι τα κλειδιά της εξουσίας με τρόπο άμεσο και καταλυτικό.
Είναι απαράδεκτο δύο μέρες μετά το συλλαλητήριο να έρχεται στην Πάτρα ο φερόμενος ως πρωθυπουργός σε απολυμασμένο περιβάλλον (μετανάστες-αποκλεισμοί δρόμων κ.λ.π) και να τίθενται από τοπικούς φορείς  – οργανώσεις – Δήμο – παραγωγικούς φορείς!! – και κόμματα , θέματα όπως:
το παραλιακό μέτωπο , η υπογειοποίηση του τραίνου , ο άξονας Πατρών –  Πύργου και άκουσον –άκουσον μια ακόμη νομική σχολή για την οποία μάλιστα ερίζουν κι’άλλοι. Και επίσης η δήλωση Σκουρλέτη (πολύ μορφωμένο παλικάρι), όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι τα λεγόμενα αναπτυξιακά συνέδρια κατά περιφέρεια είναι η επιτομή της δημοκρατίας. Δηλαδή το να απευθύνεται η πολιτική εξουσία στα κατά τόπους κομματόσκυλα και τους παραγωγικούς φορείς , αποκλείοντας την πόλη και τον λαό είναι η νέα δημοκρατία της αριστεράς και της προόδου.
Αλλά όταν ο λαός μαζευτεί για να εκφράσει γνώμη – όποια κι αν είναι αυτή – τότε έχουμε λαϊκισμό ,εθνολαϊκισμό ή σκέτο εθνικισμό . Όταν όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή ο ΥΠΕΞ βγαίνει και κάνει δηλώσεις για το ίδιο θέμα είναι δημοκρατία, εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημα τους. Αυτά δεν αποτελούν μια αριστοκρατική αντίληψη για την πολιτική αλλά είναι η ίδια η ουσία του ολοκληρωτισμού και του φασισμού.
Μην γελιέστε οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι , μέσα στην ανοησία και την κενότητα που τους δέρνει είναι ικανοί να προκαλέσουν τα πάντα ακόμη και να αιματοκυλίσουν την χώρα .
Γιαυτό και χρειάζεται επιμονή – προβολή των θέσεων μας και ταυτότητα στον πατριωτισμό του λαού μας , δηλ. καθαρά πολιτικά αιτήματα. Τώρα είναι η καλύτερη φάση ,γιατί κόμματα με την έννοια που τα ξέραμε ή τα ορίζαμε παλιά (ως έκφραση κοινωνικών δυνάμεων) δεν υπάρχουν , αν υπήρχαν δεν θα γίνονταν το συλλαλητήριο μην έχετε καμιά αμφιβολία.
Ο Μέλανδρος  Χ. Δημητρακόπουλος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.
Για το συλλαλητήριο Για το συλλαλητήριο Reviewed by Unknown on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.