Δήλωση για το επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων

Του Δημήτρη Καζάκη
Το επεισόδιο διεμβολισμού, χθες τα μεσάνυχτα, της ελληνικής ακταιωρού από κανονιοφόρο της τουρκικής ακτοφυλακής εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων, αποτελεί αφενός κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας και αφετέρου κατοχύρωση της τουρκικής επικυριαρχίας στην περιοχή. 
Στα Ίμια δεν έχουμε πια καθεστώς μορατόριουμ κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) με την Τουρκία, όπως δυστυχώς έχουν αποδεχθεί όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1996 έως σήμερα. Η Τουρκία πια επιβάλλει defactoκαι ως τετελεσμένο την κυριαρχία της στην περιοχή.
Το σύνθημα στην Τουρκία να μετατρέψει την «γκρίζα ζώνη» των Ιμίων σε περιοχή δικής της κυριαρχίας το έδωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, όταν επιχειρώντας να ρίψει στεφάνι στην μνήμη των πεσόντωνστην πρόσφατη επέτειο των Ιμίων,ετράπη σε φυγή διωκόμενος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς. Με την ενέργειά του αυτή ο υπουργός Άμυνας όχι μόνο ντρόπιασε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, καθώς διέταξε υποχώρηση και εγκατάλειψη εθνικού χώρου μπροστά σε καταφανή παραβίαση από εχθρική δύναμη, αλλά έδωσε και το πράσινο φως στην Τουρκία να επιχειρήσει την απόσπαση τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Σίγουρη ότι δεν βρει αντίσταση.
Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση προσπαθούν να υποβαθμίσουντην επικίνδυνη εξέλιξη και να αποσιωπήσουν το γεγονός μιας defacto απώλειας εθνικής επικράτειας υπέρ της Τουρκίας.Το όλο θέμα ουσιαστικά το άφησαν στη διακριτική διαχείριση του κ. Τουσκ, εκθέτοντας την χώρα στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της Γείτονος. Απ’ ότι φαίνεται ο εθνικός ακρωτηριασμός της Ελλάδας στο βωμό των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ έχει ήδη ξεκινήσει. Ο λαός μας οφείλει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος Ε.ΠΑ.Μ.
Δήλωση για το επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων Δήλωση για το επεισόδιο μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικής ακτοφυλακής στην περιοχή των Ιμίων Reviewed by Unknown on Τρίτη, Φεβρουαρίου 13, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.