Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο; ΟΧΙ στην Λεηλασία της Ηπείρου

Είναι πραγματικά εξωφρενικό το πόσο εθελόδουλα συμπεριφέρεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Οι  κυβερνήσεις των τελευταίων οχτώ ετών μας έχουν οδηγήσει στην πιο μεγάλη οικονομική ύφεση που έχει υποστεί χώρα σε καιρό ειρήνης  σε ολόκληρη την παγκόσμια ιστορία. Φυσικά αυτό είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης.
Η κατάσταση που ζει ο Ελληνικός λαός είναι οικτρή. Η πραγματική ανεργία καλπάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, η οικιστική ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη, ο αγροτικός κόσμος είναι σε απόγνωση, οι βιοτεχνίες -όσες απέμειναν-  μαραζώνουν, τα εργατικά δικαιώματα καταργήθηκαν,η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μέσα σε επτά χρόνια έγιναν λαμόγια, μπαταχτζήδες και στρατηγικοί κακοπληρωτές, το καλύτερο, το πιο δημιουργικό και επιστημονικό  κομμάτι το εξανάγκασαν σε διωγμό, η φοροληστρική επιβολή έχει οδηγήσει πολλούς συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και την ανέχεια, οι συντάξεις κατάντησαν  επιδόματα πείνας και οι μισθοί ανταγωνίζονται τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης.
Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν αντικαταστήσει το δίκαιο και το σύνταγμα μας. Ούτε   το ένα ούτε το άλλο είναι δημιούργημα των δικών μας πολιτικών ανθρώπων είναι δημιουργήματα συμφερόντων που κατευθύνουν την πολιτική της ΕΕ και του ευρώ. Έρχονται σε πολυνομοσχέδια πολλών χιλιάδων σελίδων, πολλές φορές ούτε την μετάφραση δεν προλαβαίνουν να κάνουν, και ψηφίζονται με την μορφή του κατεπείγοντος από δοσίλογους και προσκυνημένους.
Μέσα στα μνημόνια όμως δεν είναι μόνο η εξαθλίωση των Ελλήνων είναι και η λεηλασία της περιουσίας τους. Για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά θα υπάρξει και μια κατάσχεση ακίνητης περιουσίας προερχόμενη από είτε από τράπεζα είτε από το δημόσιο. Για την περιουσία του δημοσίου είτε παραχωρείτε σε ανεξάρτητες αρχές που ελέγχονται από τους λεγόμενους δανειστές είτε παραχωρούνται δικαιώματα επιφανείας και εκμετάλλευσης σε πολυεθνικές εταιρίες.
Μέσα στην δημόσια περιουσία είναι και ο ορυκτός μας πλούτος πάνω στον οποίο έχουν πέσει σαν όρνια πολυεθνικές εταιρίες να τον κατασπαράξουν αφήνοντας πίσω κρανίου τόπο.
Αυτό που συμβαίνει στις Σκουριές  αρκεί για να καταλάβουμε τι θα συμβεί και στην ιδιαίτερη πατρίδα μας  την Ήπειρο, σχετικά με την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Η άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή και η ανεπανόρθωτη ζημιά του υπεδάφους με ότι αυτό σημαίνει για χλωρίδα πανίδα και ανθρώπους μας δείχνει πως λειτουργούν τα όρνεα των αγορών. Μια από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη μετατρέπεται σε ότι πιο αποκρουστικό και επιβλαβές για κάθε έμβιο ον του πλανήτη.
Ας  μην επιτρέψουμε αυτό να συμβεί και στην περιοχή μας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε μια ακόμα λεηλασία. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι  πως δεν θα προκληθεί κανένα ατύχημα, πως θα υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη, πως θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και πως θα έχουμε δωρεάν πετρέλαιο, δεν πείθουν κανέναν. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπαθούν να τιμήσουν τις υπογραφές των μνημονίων και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εταιριών τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στους ιθαγενείς. Χρησιμοποιούν την ίδια παρωχημένη πελατειακή τακτική με λόγο γενικό  αόριστο και αστοιχείωτο θεωρώντας πως ο λαός δεν γνωρίζει τις ευθύνες που φέρουν όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι για την σημερινή μας κατάντια.
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον Ηπειρώτικο λαό να αντισταθεί με κάθε μέσο στην λεηλασία που ετοιμάζεται στον τόπο μας. Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προωθείται θα είναι καταστρεπτική και ολέθρια για την Ήπειρο. Αν η εξόρυξη πρέπει να γίνει αυτό θα το αποφασίσει μια Ελληνική Πατριωτική κυβέρνηση θέτοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός κυρίαρχου Ανεξάρτητου κράτους η οποία θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όχι αλλότριων συμφερόντων που σκοπό έχουν την υφαρπαγή κάθε πολύτιμου πόρου.
 Η Τοπική Οργάνωση του Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων θα διοργανώσει  εκδηλώσεις, εκπομπές και θα συμμετέχει σε κάθε είδους κινητοποιήσεις προκειμένου να ενημερωθεί και ο τελευταίος Ηπειρώτης για το έγκλημα που προσπαθεί να συμβεί στα αιματοβαμμένα χώματα μας. Επίσης δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλους τους πολίτες, συλλογικότητες και κινήματα από όπου κι αν προέρχονται, που έχουν ενεργοποιηθεί προκαλώντας την ανάκληση της απόφασης του δήμου Ζαγορίου και την υπόσχεση από τους δήμους  Ζίτσας και Πωγωνίου θα προχωρήσουν σε αυτό εάν το ζητήσει η τοπική κοινωνία.
Το Ε.ΠΑ.Μ. υπόσχεται πως δεν θα σταματήσει τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα μέχρι την  απελευθέρωση της Πατρίδος από την κατοχή της ΕΕ και του ευρώ.
Δεσμεύεται πως  μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας όλοι αυτοί που υπηρέτησαν τον εχθρό θα αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή  για όλα τα εγκλήματα που επιτελούν σε βάρος του τόπου και των παιδιών μας ατιμάζοντας το αίμα των προγόνων μας.
 Ε.ΠΑ.Μ. Τ.Ο. Ιωαννίνων
Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο; ΟΧΙ στην Λεηλασία της Ηπείρου Εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο; ΟΧΙ στην Λεηλασία της Ηπείρου Reviewed by Unknown on Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.