Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη για τις φονικές πλημμύρες στη Δ. Αττική

Στο δημαρχείο Μεγαρέων βρέθηκε ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, με σκοπό την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη σχετικά με τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει από την καταστροφική πλημμύρα η οποία έπληξε τη Δυτική Αττική στις 15 Νοεμβρίου.

Τον κ. Καζάκη συνόδευαν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. καθώς και μέλη της Τ.Ο. Μεγάρων στην οποίο επικεφαλής είναι ο κ. Κώστας Δέδες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους επισκέπτες για την κατάσταση η οποία προέκυψε, για τις συνέπειες της φονικής πλημμύρας καθώς και για τις προσπάθειες τις οποίες έχουν καταβάλει η Δημοτική Αρχή, το Κράτος και η τοπική κοινωνία για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν.


Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Καζάκης επισήμανε το γεγονός ότι κατά τα τελευταία 30 χρόνια δεν προβλέφθηκαν έργα κοινής ωφελείας.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και καμία πρόβλεψη για έργα κοινής ωφέλειας, δηλαδή για αντιπλημμυρικά έργα, για ζητήματα διευθέτησης χειμάρρων, για υποδομές στις πόλεις ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν προβλήματα φυσικής καταστροφής ή περιβαλλοντικής υποβάθμισης», εξήγησε ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. , τονίζοντας πως ό,τι γίνεται, γίνεται ως… πάρεργο.

Ως παράδειγμα πάρεργου, έφερε τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία φτιάχτηκαν με αφορμή το έργο της Εθνικής Οδού, επισημαίνοντας τον καταστροφικό ρόλο της Εθνικής Οδού Αθήνας-Κορίνθου, η οποία υπήρξε το κυρίως πρόβλημα το οποίο προκάλεσε την πλημμύρα στην λεκάνη απορροής των Μεγάρων. Όπως είπε ο κ. Καζάκης, οι αιτίες του προβλήματος σχετίζονται στο ότι οι κυβερνήσεις από την δεκαετία του 1990 ενδιαφέρονται μόνο στο να «τραβάνε» ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Ολόκληρο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δεσμεύεται για να εκταμιεύονται ευρωπαϊκά κονδύλια», ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας την αναφορά του στις αιτίες του προβλήματος.

«Οι εκάστοτε κυβερνώντες, δεν λένε και δεν εξηγούν στον κόσμο, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση από την εποχή του πακέτου Ντελόρ και μετά, δεν έχει επιλέξιμα έργα που αφορούν έργα κοινής ωφέλειας. Και εφόσον δεν τα επιλέγει, δεν τα χρηματοδοτεί».

Με την ευκαιρία ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. αποκάλυψε ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή, στον προϋπολογισμό του 2018, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για έργα κοινής ωφέλειας, χαρακτηρίζοντας ως «αστείους» τους εθνικούς πόρους που προβλέπονται ανά υπουργείο.

Κατά τον κ. Καζάκη, ως βασική λύση για τα προβλήματα τα οποία άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες δεν είναι ούτε τα 500 ευρώ σε κάθε πληγέντα, ούτε οι 8.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση. Λύση είναι να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα έργων κοινής ωφέλειας. «Μόνο έτσι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε βάθος δεκαετιών».

Ανακοίνωση Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ Μεγάρων για τις φονικές πλημμύρες στη Δ. Αττική. Mέγαρα, 15 Νοεμβρίου 2017

Η Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ. Μεγάρων εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για τον άδικο χαμό αθώων ανθρώπων και συντοπιτών μας στην Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα, όπου πολλοί χάθηκαν εντός της κατοικίας τους, το καταφύγιο – κατά τ’άλλα - προστασίας του ανθρώπου από τα καιρικά φαινόμενα.

Την αποκλειστική ευθύνη για τους θανάτους, αλλά και για την καταστροφή των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής, την έχουν αυτοί που κατά το σύνταγμα και τους νόμους υποχρεούνται να την προστατέψουν. 

Δεν έχασαν χρόνο οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, που ως δήθεν αρμόδιοι έσπευσαν να φορτώσουν τις ευθύνες στον Θεό και τους «αυθαίρετους» για να αποφύγουν τις δικές τους για την τραγική έλλειψη υποδομών.

Θεωρούν τους πολίτες, καταναλωτές κουτόχορτου και μη ικανούς να καταλάβουν ότι, αν σε κάθε ισχυρή νεροποντή δικαιολογείται η απώλεια ανθρώπινων ζωών, τότε το Λονδίνο θα ήταν ακατοίκητη περιοχή. 

Μία ματιά στο google earth και θα δούμε τις τεράστιες εγκαταστάσεις που είναι άναρχα σπαρμένες εδώ και εκεί. Εκεί που η γη είναι φθηνότερη, όπως στην Δυτική Αττική.

Μία ακόμα ματιά και θα διαπιστώσουμε ότι οι παράδρομοι της εθνικής οδού έχουν καταστεί ρέματα απορροής υδάτων, για να αποφύγουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην εθνική οδό, κατασκευής Μπόμπολα.

Αναγνωρίζουμε ότι η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων είχε φροντίσει εγκαίρως για τον καθαρισμό των οδών διαφυγής των υδάτων και αποφύγαμε την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, όπως δυστυχώς συνέβη στη Μάνδρα, πράγμα που αποδεικνύει ότι οι ευθύνες για τους θανάτους από τις φυσικές καταστροφές, βαρύνουν την ανώτερη βαθμίδα διοίκησης - υπηρέτες του άναρχο-καπιταλισμού, που δικαιώνει την άναρχη χωροταξική επέκταση. Όπως δικαιώνει ο,τιδήποτε άναρχο και αήθες, αρκεί να αποφέρει κέρδος στα μεγάλα συμφέροντα. 

Είναι υπόσχεσή μας ότι δεν θα μείνει κανείς ατιμώρητος μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας.


https://www.epamhellas.gr/
https://www.facebook.com/metopo/
https://twitter.com/epamhellas/
https://dimitriskazakis.blogspot.com/
https://e-roi.gr/
https://www.seisaxthia-epam.blogspot.gr/
https://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
https://www.anapoda.news/


Πηγή: https://www.youtube.com/user/EPAMvideo, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη για τις φονικές πλημμύρες στη Δ. Αττική Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη για τις φονικές πλημμύρες στη Δ. Αττική Reviewed by Unknown on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.