Την Θράκη και τα μάτια σας

Του Κύπριου δημοσιογράφου Λάζαρου Μαύρου


Η ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ δήλωση 7.12.2017 του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν εποφθαλμιά [σ.σ. επί του… παρόντος] την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας», ούτε αναιρεί ούτε κι αντιφάσκει, έστω κατ’ ελάχιστον με την διακηρυγμένη κατ’ επανάληψιν κι επιμόνως υλοποιούμενη εμπράκτως τουρκική στρατηγική για την «προστασία των μουσουλμανικών μειονοτήτων», ιδίως; στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη.

- Σκοπεί, όπως ανέκαθεν, στην ύπνωση των αρμοδίως βολευομένων στο υπνώττειν εν Ελλάδι κι αλλαχού. Και στον πολλαπλασιασμό των διόδων και των μέτρων και των μέσων και των μεθόδων, αρχικά της υπόγειας, εν συνεχεία της νομιμοφανούς, έως, εν τέλει, και της νόμιμης επέκτασης της επιρροής και του ελέγχου της Άγκυρας επί των «προστατευομένων» κι εντονότερα συν τω χρόνω εκτουρκιζομένων (και δη… ισλαμιστικώς) μειονοτήτων.

Η ΑΓΚΥΡΑ έχουσα «πλουσιότατη πείρα» ενός αιώνος στη «διαχείριση» πληθυσμών όπως λ.χ. Αρμενίων και Ελλήνων Ποντίων και Μικρασιατών και Ασσυρίων και Κούρδων και Ελλήνων Κυπρίων κ.ά. διαθέτει, επίσης, επαρκώς και επιτυχώς δοκιμασμένη στην πράξη, πολύχρονη «τεχνογνωσία» κι «εμπειρογνωμοσύνη», για την αξιοποίηση των μειονοτήτων, ως δικού της στρατηγικού προγεφυρώματος.

- ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ των μεθόδων που εφήρμοσε από τη δεκαετία του 1950, προς αξιοποίηση της τουρκικής μειονότητας (του 18%) στην Κύπρο, αποτελούν την δοκιμασμένη «αποτελεσματική συνταγή» στον τουρκικό στρατηγικό «τσελεμεντέ».

Τον οποίο ακολουθούν αταλάντευτα κι εμπλουτίζουν έμπρακτα, όλες οι έκτοτε τουρκικές κυβερνήσεις:

Εκλελεγμένες ή πραξικοπηματικές,
κεμαλικές δεξιές ή αριστερές,
κεμαλο-ισλαμικές ή αμιγώς ισλαμικές,
όπως οι επί 15ετίαν ήδη κυβερνήσεις της Ερντογανοκρατίας.

- ΑΛΛΩΣΤΕ αυτήν την επιτυχημένη τουρκική πολιτική επί της Κύπρου, αναλύει και αναδεικνύει ως παράδειγμα προς αντιγραφή και ως ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ προς εφαρμογή, ειδικά για τα Βαλκάνια, στο «Στρατηγικό Βάθος» του, ο στρατηγιστής του ισλαμικού νέο-οθωμανισμού Αχμέτ Νταβούτογλου:

- Στις γεω-πληθυσμιακές και γεω-πολιτιστικές κ.ο.κ. διαστάσεις, αξιοποίησης των «οθωμανικών καταλοίπων» όπως ο ίδιος τα προσδιορίζει για την τουρκική στρατηγική στόχευση. Βλέπε Νταβούτογλου, «Στρ. Βάθος» σελ. 200: «Η βάση της πολιτικής επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια είναι τα οθωμανικά κατάλοιπα, που είναι οι μουσουλμανικές μειονότητες»...

Α Υ Τ Ο Σ ο τουρκικός «τσελεμεντές»

(α) επιρροής,

(β) αποτελεσματικού ελέγχου και

(γ) αξιοποίησης των στρατηγικών μειονοτήτων, περιέχει τις συνταγές και τις λεπτομερείς μεθοδεύσεις για όλους τους τομείς:

- Θρησκεία, ιδεολογία, παιδεία, κοινωνία, γεννητικότητα, οικονομία, μυστικές και φανερές οργανώσεις, σωματεία, πολιτική δραστηριότητα, διπλωματία, θεσμοί, ΜΜΕ, κατασκοπεία, πρακτορισμοί, ετοιμότητα στρατιωτικής ισχύος κ.ο.κ.

Π Ρ Ο Σ τούτο, είναι γνωστό ότι από χρόνια σχεδιάζεται και εκτελείται ετησίως η μεγάλη αεροναυτική άσκηση «EFES» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων:

- Με σενάρια στρατιωτικής επέμβασης της «Κίτρινης Χώρας» στα εδάφη της «Γαλάζιας Χώρας» όπου κινδυνεύει η εκεί διαμένουσα «Κίτρινη Μειονότητα»…

Ε Ι Ν Α Ι ΒΕΒΑΙΩΣ πρόδηλο ότι η Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, 7 και 8 Δεκεμβρίου 2017, κύριο στόχο είχε την «στρατηγική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη. Το διακήρυξε κι ο ίδιος στις δημόσιες δηλώσεις του ενώπιον του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ως «ύψιστη προτεραιότητα» της πολιτικής του.

- Απαριθμώντας συνάμα σωρεία επιχειρημάτων, στοιχείων, αριθμών, έτσι ώστε να εμπεδώσει τη «νομιμοποίηση» της Τουρκίας ως «προστάτιδας δύναμης» των προσδιοριζομένων υπό της ίδιας ως ομοεθνών της στη μουσουλμανική μειονότητα, Τούρκων, Πομάκων και Ρομά…

Γ Ι ΑΥΤΟ απαίτησε και πέτυχε να εκτελέσει και «ιδιωτική επίσκεψη» (άκου… ιδιωτική!!!) στην Κομοτηνή. Με την αυτοπρόσωπη παρουσία του, να εμπεδώσει και στην ίδια τη μειονότητα ότι είναι, και «με την άδεια» των Αθηνών, ο Μέγας Προστάτης της. Ζητωκραυγαζόμενος από τους εκεί οπαδούς του ως ο «Ηγέτης» τους.

- Για να πείσει ή και να εξουδετερώσει και τους μη οπαδούς του εντός της μειονότητας.

- Ώστε η ίδια η μειονότητα ν’ αναλάβει τα καθήκοντα και τους ρόλους που της αναθέτει η Άγκυρα.

- Προσαρμοσμένο στις εκάστοτε διαφορετικές συνθήκες, τον ρόλο που είχε αναθέσει η Άγκυρα από το 1958 έως το 1974 στην τουρκοκυπριακή ΤΜΤ:

- Με βάση της στρατηγικής, τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956 και το Επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου» Ισμαήλ Τάνσου 1957, του Γραφείου Ειδικού Πολέμου της Άγκυρας…

Ε Ξ  ΑΛΛΟΥ, με την τουρκική επιτυχία του «Υποδείγματος της Κύπρου», η Άγκυρα, διεκδικώντας και την προστασία της μειονότητας των Τουρκομάνων στο Νότιο Κουρδιστάν, υπό διαφορετικές περιστάσεις, έστειλε και τα στρατεύματά της στα εδάφη του βορείου Ιράκ…

Λάζαρος Μαύρος, αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο.

Επιμέλεια Καλή Σφέτσου

Την Θράκη και τα μάτια σας Την Θράκη και τα μάτια σας Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.