Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη – Η Εφορία Αγρινίου κατάσχει πρώτη κατοικία ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ…

Η κρατική αναλγησία δεν έχει όρια. Ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ψευδώς ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς, τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας μια είδηση που αφορούσε κατάσχεση ακίνητης περιουσίας για χρέος 1.319 ευρώ.

Ειδικότερα, η Εφορία Αγρινίου προέβη σε ειδοποίηση κατάσχεσης πρώτης και μοναδικής κατοικίας ενός άνεργου οικογενειάρχη για οφειλή που φτάνει τα 1.319 ευρώ. Ο άνθρωπος, βλέποντας στην πόρτα του την δικαστική επιμελήτρια να επιδίδει το κατασχετήριο, σοκαρισμένος κατέφυγε σε δικηγόρο του Αγρινίου προκειμένου να βρεθεί μια λύση.


Τα κατασχετήρια πέφτουν βροχή καθημερινά και πολλοί κάνουν λόγο για εκφοβισμό όσων χρωστάνε στην Εφορία ούτως ώστε να πληρώσουν έγκαιρα ή να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση. Ωστόσο, με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, που επιτρέπουν την επιβολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 500 ευρώ, η πρώτη λαϊκή κατοικία έχει αφεθεί ουσιαστικά απροστάτευτη.

Από το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» που ξεπούλησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φτάσαμε στο «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη» και αντί η κυβέρνηση που τάχα κόπτεται για το δοκιμαζόμενο λαό να εισπράξει τις οφειλές των ολιγαρχών και όσων χρωστούν εκατομμύρια, κοιτάει πως και πως να αφαιμάξει τον μεροκαματιάρη και άνεργο πολίτη για να πάνε τα λεφτά εκεί που ήδη ξέρουμε: στις ξένες τράπεζες και τα funds.

Πηγή: efsyn.gr, μέσω http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/
Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη – Η Εφορία Αγρινίου κατάσχει πρώτη κατοικία ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ… Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη – Η Εφορία Αγρινίου κατάσχει πρώτη κατοικία ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ… Reviewed by Unknown on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.