Τα …δάκρυα του Τσακαλώτου

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Το θράσος και η ξετσιπωσιά δεν έχουν όρια για τον Ευκλείδη. Και πως να έχουν για αυτόν το διάττοντα «ευγενή» αστέρα της αριστεράς, όταν έχει κάνει την αμαρτία της υπογραφής μνημονίων;
Αυτόν τον λεπτεπίλεπτο άνδρα, τον  θυμάμαι στο αμφιθέατρο της Νομικής το 2011 αν δεν απατώμαι, που βρισκόταν στο πάνελ , άρτι αφιχθείς από το Λονδίνο, για να λάβει μέρος στη διημερίδα για τη διαγραφή του χρέους, με πόσο πάθος μιλούσε. Φαινόταν βέβαια από τότε τι κουμάσι και ερωτιάρης τύπος ήταν με την ΕΕ. Αλλά μέχρις ενός σημείου, όχι όμως και αυτό το ξεβράκωμα!

Αυτός λοιπόν ο τύπος, που  σήμερα το παίζει τοποτηρητής των δανειστών ως υπουργός οικονομικών της χώρας μας, τελευταία  ήταν πολύ ειλικρινής στις δηλώσεις του. Παραδέχτηκε και μάλιστα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, είναι άδικος!!! Για τέτοια ξεδιαντροπιά μιλάμε.
Και δεν έφτανε μόνο αυτή η δήλωση. Συνέχισε λέγοντας. Είναι τόσο άδικος που αν μπορούσε  θα τον καταψήφιζε! Και αυτός λέγεται υπουργός οικονομικών. Και δεν πάει να κρυφτεί καλλίτερα, αλλά έχει το θράσος και να μας δουλεύει και το χειρότερο να μας φτύνει κατάμουτρα!
Σε αυτόν λοιπόν έχει ανατεθεί  το σοβαρό αξίωμα του υπεύθυνου της οικονομίας, για να ασκήσει, υποτίθεται  δίκαιη και έντιμη οικονομική πολιτική και αυτός ο αχαΐρευτος κάνει μόνο τα αντίθετα, με αποτέλεσμα  να έχει  στείλει στα κυπαρισσάκια χιλιάδες κόσμο. Όμως μήπως επιλέχθηκε  για αυτό το σκοπό και αυτός αποδέχθηκε το ρόλο του, αφού λόγο δίνει μόνο στους δανειστές από τους οποίους παίρνει και τα εύσημα και του εγγυώνται και την επόμενη διεθνή καριέρα του;
Αν αυτός ο άνθρωπος είχε συναίσθηση για το τι λέει και για το τι πράττει, θα είχε ήδη παραιτηθεί και μάλιστα θα το είχε κάνει ζητώντας γονατιστός συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αλλά τι λέμε τώρα. Όταν επανειλημμένα είχε δεσμευτεί δημόσια  πως αν το αφορολόγητο πέσει  κάτω από τις εννέα χιλιάδες ευρώ, αυτός δεν θα είχε θέσει ούτε λεπτό στην κυβέρνηση. Όμως όχι κάτω από τις εννέα χιλιάδες έπεσε, αλλά εξαερώθηκε στην κυριολεξία και αυτός ο …κύριος «κουνάμενος και λιγάμενος» σαν την καλαμιά στον κάμπο, με το κόκκινο σακίδιο στην πλάτη, έτσι για να δείχνει  άνετος, ασιδέρωτος και ρυπαρός που είναι, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά εκδηλώνει τη λύπη του για τα αναγκαστικά μέτρα που επιβάλει. Φτου σου   ψεύτη για  να μην σε ματιάσουμε, μεγάλε οικονομολόγε!
Όμως που θα πάει, δεν θα αργήσει η ώρα εκείνη που δεν θα ξέρει ούτε και αυτός ούτε και η βρωμερή παρέα του που να πάνε να κρυφτούν! Αν την έχουν  «πηδήξει» προς το παρόν, όλοι όσοι συμμετείχαν στο έγκλημα κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού,  όταν θα έχει γίνει τσουνάμι το κύμα της οργής που σήμερα βράζει, τότε  να είναι σίγουροι  ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους μαζί και δεν θα μπορεί να τους σώσει κανένας!!
Αυτό να το περιμένουν και να κοιμούνται….ανήσυχοι.
Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Τα …δάκρυα του Τσακαλώτου Τα …δάκρυα του Τσακαλώτου Reviewed by Unknown on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.