Το Ευρώ - Τα φάρμακα - Οι ψεύτες

Του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου

Όπως είναι γνωστό πλέον στο  μεγαλύτερο, επιτέλους,  τμήμα του πληθυσμού,   αυξάνονται οι φωνές  εξόδου από το σφαγείο του ευρώ και της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Ακόμη όμως και αυτοί που δειλά, δειλά υποστηρίζουν την έξοδο, διατηρούν πολλές αμφιβολίες, τις οποίες καλλιεργούν συστηματικά οι δοτοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.  Μία μικρή κάστα αμείβεται  με χιλιάδες ευρώ για να διατηρηθεί  στην όποια εξουσία, επενδύοντας στο φόβο. Σε ποιόν φόβο άραγε;

Είναι γνωστό πως η χώρα έχει ανεξάντλητες πλουτοπαραγωγικές πηγές που μπορούν να αποφέρουν εισόδημα στην μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Τι συμφέρει λοιπόν περισσότερο; Να έχει εισόδημα ο λαός, να μορφώνεται να εκπαιδεύεται, να έχει γνώμη και άποψη , να διεκδικεί, να αμφισβητεί ή να είναι υποχείριο ολίγων; Ακριβώς εκεί εδράζεται το παραμύθι του φόβου.
Αυτόν τον φόβο θα προσπαθήσουμε να διαλύσουμε με την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Δεν χρειάζεται πολύ κούραση είναι αλήθεια και μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να πείσει και τον πλέον αφελή.
Ούτως ή άλλως είναι γνωστό παγκόσμια πλέον πως μας κυβερνούν δωσίλογοι, ένα ψέμα περισσότερο θα βλάψει;
Πόσες φορές έχετε ακούσει από τους πληρωμένους δημοσιογράφους και όχι μόνο , πως αν φύγουμε από το ευρώ , θα μας λείψουν τα φάρμακα;

► Ιδού λοιπόν μία εικόνα για το Ελληνικό φάρμακο.
► Ιδού μία εικόνα για το ποιοί μας ενημερώνουν και γιατί το κάνουν.
► Ιδού ποιοί κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι υπογράφουν υπέρ των γεννοσήμων και γιατί.
► Ιδού ποιοί δικαστικοί κύκλοι και γιατί δεν τους δικάζουν.
► Ιδού ποιοί πανεπιστημιακοί και ιατροί, τουλάχιστον όσοι ασχολούνται με το φάρμακο, σιωπούν.

 Φαρμακευτικές εταιρείες:

Περισσότερα από 50 χρόνια συσσωρευμένης τεχνογνωσίας μετρά η ελληνική παραγωγή φαρμάκων, έχοντας χαράξει μια αξιόλογη πορεία στην έρευνα και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας θεραπειών. 

Κι ενώ η παραγωγική ανασυγκρότηση φαντάζει «ευσεβής πόθος» σήμερα, τα 27 υπερσύγχρονα εργοστάσια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δείχνουν τον δρόμο προς αυτήν. 

Τα ελληνικά φάρμακα παράγονται με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής και την εφαρμογή εξελιγμένων συστημάτων ποιοτικού ελέγχου και βέλτιστων πρακτικών παραγωγής (GMPs). Ενδεικτικό μάλιστα των υψηλών παραγωγικών προδιαγραφών που διατηρεί ο κλάδος είναι το γεγονός, ότι το 25% του όγκου των φαρμάκων που διακινούν σήμερα οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, παράγεται σε ελληνικά εργοστάσια.

Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα:

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αντιπροσωπεύει τις ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, ενός μεγάλου και δυναμικού τομέα της Εθνικής Οικονομίας με στρατηγική σημασία. 

Η ΠΕΦ υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις στους τομείς του ποιοτικού ελέγχου και της διασφάλισης της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την ανταγωνιστική της παρουσία στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές σε πάνω από 85 χώρες του κόσμου.(Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Μ. Ανατολή, Κεντρική - Ανατολική Ευρώπη). 

Η υψηλή ποιότητα και η θεραπευτική τους αποτελεσματικότητα αναγνωρίζεται από πολλά ασφαλιστικά συστήματα του εξωτερικού, τα οποία αναλαμβάνουν την αποζημίωσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, το 21% του κύκλου εργασιών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αφορά σήμερα σε εξαγωγές, γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξη του φαρμάκου ως το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας τα τελευταία χρόνια μετά τα πετρελαιοειδή.

Σπουδαίο είναι όμως και το έργο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων θεραπειών. Περισσότερα από 100 είναι τα διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατοχυρωθεί ως αποτέλεσμα των ερευνητικών προσπαθειών που υλοποιούνται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια των εγχώριων βιομηχανιών φαρμάκου και σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα από τα εργαστήρια αυτά κατέχουν ήδη εξέχουσα θέση στη σχετική διεθνή κατάταξη χάρη στην πρότυπη ερευνητική τους δραστηριότητα.

Με επενδύσεις στην έρευνα , η ελληνική παραγωγή φαρμάκων συμμετέχει σε περισσότερα από 80 ερευνητικά προγράμματα, αναζητώντας νέες φαρμακοτεχνικές μορφές, συνδυασμούς φαρμάκων και τροποποιημένα συστήματα χορήγησης, αλλά και νέες ενδείξεις σε υφιστάμενες δραστικές ουσίες. Κι όλα αυτά εν μέσω των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών συνθηκών και των σημαντικών πιέσεων που δέχεται ο κλάδος στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

ΙΣΧΥΡΟΣ & ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ελληνικό φάρμακο:

● Αποτελεσματικό και αξιόπιστο.
● Ποιοτικό και ασφαλές.
● Δοκιμασμένο και αναγνωρισμένο διεθνώς.

 Τα Ελληνικά Φάρμακα παράγονται στη χώρα μας από μεγάλες αναγνωρισμένες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και έχουν εμπορικό όνομα (brand name), ώστε να ξέρει ο ασθενής τι αγοράζει και σε ποιον εμπιστεύεται την υγεία του. Τα Ελληνικά Φάρμακα κυκλοφορούν στην ελληνική και διεθνή αγορά με απόλυτη επιτυχία εδώ και δεκαετίες.

Σήμερα, το 35% των συνταγών που χορηγούνται στη χώρα μας αφορούν σε Ελληνικά Φάρμακα, τα οποία αποτελούν μια διαχρονικά αξιόπιστη λύση για τους Έλληνες ασθενείς. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια ασθενείς σε περισσότερες από 85 χώρες του κόσμου, όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία και οι χώρες της ΕΕ, εμπιστεύονται καθημερινά τα Ελληνικά Φάρμακα.

● Υψηλής τεχνολογίας.
● Προσιτό.
● Στηρίζει την Ελληνική οικονομία.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Η συνολική επίδραση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά σήμερα τα €2,8 δις. Συγκεκριμένα, για κάθε €1.000 που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά €3.420.

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δίνει απευθείας δουλειά σε περισσότερους από 10.000 Έλληνες, ενώ η συνολική της επίδρασή της στην απασχόληση ξεπερνάει τις 53.100 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €355 εκατ. τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

 Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιμένει να επενδύει στη χώρα, ακόμα και μέσα στην κρίση, εξακολουθώντας να παράγει υψηλής ποιότητας φάρμακα και να θέτει σε λειτουργία τα γρανάζια της Ανάπτυξης. Ωστόσο, οι στρεβλώσεις της φαρμακευτικής πολιτικής των τελευταίων ετών και οι επιταγές του Μνημονίου έχουν καθηλώσει το μερίδιο αγοράς των ελληνικών φαρμάκων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. 

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αντιπροσωπεύει το 80% των επενδύσεων για έρευνα και το 100% των παραγωγικών επενδύσεων του φαρμακευτικού κλάδου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η χώρα μας από το 1990 έχει καταβάλει περισσότερα από 90 δις ευρώ για εισαγόμενα φάρμακα. 

Το γεγονός αυτό συνιστά μια απαράδεκτη οικονομική αιμορραγία, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των θεραπευτικών αναγκών που καλύπτονται μέσω των φαρμάκων αυτών, θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν με φάρμακα που ήδη παράγονται στη χώρα από ελληνικά χέρια και τα οποία διατίθενται με έκπτωση που σήμερα φθάνει έως και το 70%. 

Φοβούνται τόσο πολύ που ποντάρουν πάνω στον δικό σου , τον δικό μας φόβο. Όταν θα χαθούν και οι φαρμακευτικές, γιατί το πιθανότερο είναι να τις οδηγήσουν εκεί, θα προσπαθήσουν πολύ εύκολα να μας πείσουν πως τελικά είχαν δίκιο.
Αυτό συνέβαινε και αυτό θα συμβαίνει αν δεν γίνουμε κύριοι της χώρας μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος είναι μέλος της Τ.Ο Ε.ΠΑ.Μ. Ν. Ιωνίας

Το Ευρώ - Τα φάρμακα - Οι ψεύτες Το Ευρώ - Τα φάρμακα - Οι ψεύτες Reviewed by Σταθόπουλος Κων/νος on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.