Δίωξη πολίτη της Σάμου για το μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τ.Ο. Σάμου του ΕΠΑΜ, καταγγέλλει ως αντιδημοκρατική την παρέμβαση εισαγγελέα που ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά ο βουλευτής Σάμου κ. Σεβαστάκης Δ., σε βάρος πολίτη, του κ. Βέττα Γιάννη, ο οποίος, ως εκπρόσωπος κίνησης Σαμίων πολιτών, κάλεσε σε διαμαρτυρία, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, τους συμπολίτες του και τους τοπικούς φορείς για το μεταναστευτικό και την οικονομική υποβάθμιση του νησιού, ζητώντας απαντήσεις από τον βουλευτή του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του Βουλευτή ο λόγος που τον ώθησε στην εισαγγελική καταγγελία ήταν η υποσημείωση της ανακοίνωσης που ανέφερε ότι σε ενδεχόμενη μη προσέλευση του Βουλευτή θα προχωρήσουν σε επ’ αόριστον κατάληψη του γραφείου του.

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και της διαμαρτυρίας δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε να ποινικοποιηθεί. Οι βουλευτές, όπως και κάθε αιρετός εκπρόσωπος, είναι υπηρέτες της λαϊκής βούλησης και προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού.

Ωστόσο:

Η αγανάκτηση των πολιτών της Σάμου, όπως και άλλων ακριτικών νησιών, είναι δικαιολογημένη, καθώς, παράλληλα με την οικονομική εξαθλίωσή τους βιώνουν άμεσα τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος, ενός μείζονος σημασίας εθνικού ζητήματος, καθώς λειτουργεί ως ένας ακόμη μοχλός διάλυσης του εθνικού κράτους στον βωμό της παγκοσμιοποίησης. Τα ίδια συμφέροντα που έχουν υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα μας, επιβάλλουν τους πολέμους, μετατρέπουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πρόσφυγες ή μετανάστες, τους καθιστούν ομήρους παγκόσμιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τους χειρίζονται ως όπλο εδαφικών ανακατατάξεων και αναθεώρησης συνόρων.

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα δεν λύνεται εντός της ΕΕ, όταν αυτή έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωσή του. Το πρόβλημα δεν λύνεται με κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτή την ΕΕ. Το μεταναστευτικό απαιτεί χειρισμούς ενός κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Μπορεί ν΄ αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο από μια πατριωτική - δημοκρατική εξουσία, όταν ο λαός ανακτήσει την εθνική του κυριαρχία του.

Χρέος μας η ανατροπή αυτής της Κατοχής, η απελευθέρωση της Πατρίδας μας, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας!

Το ΕΠΑΜ στηρίζει κάθε Έλληνα πατριώτη που στρατεύεται σε αυτόν τον αγώνα, για την Πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία!

Αθήνα 10 Μαρτίου 2017
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Δίωξη πολίτη της Σάμου για το μεταναστευτικό Δίωξη πολίτη της Σάμου για το μεταναστευτικό Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Μαρτίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.