Η πιο αδίστακτη κατοχική κυβέρνηση ανασχηματίστηκε για να ολοκληρώσει την καταστροφή

του Όθωνα Κουμαρέλλα*

Τελικά ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός έγινε και οι πολιτικές αναλύσεις που ακολούθησαν και ακολουθούν και επίσης διαβάζουμε, μάλλον επιφανειακές είναι και ασχολούμενες με τα επιφαινόμενα και όχι με την ουσία. Το αν π.χ. ο αρχιεπίσκοπος επέβαλε την απομάκρυνση του Φίλη, ή ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί μια ανούσια ανακατανομή ρόλων σε μια καταρρέουσα κυβέρνηση. Φτωχοπροδρομικές αναλύσεις, προερχόμενες κυρίως από τα επιτελεία της ΝΔ, του Ποταμιού, ή του ΠΑΣΟΚ, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αναβάθμιση του ρόλου τους στην υπηρεσία του κατοχικού καθεστώτος.

Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας στρυμωγμένος και χάνοντας ένα προς ένα τα ερείσματά του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, άρχισε να αποτελεί κίνδυνο για το καθεστώς κατοχής, αφού παρουσιάζονταν αδύναμος να ασκήσει την προκαθορισμένη πολιτική που του επιβάλλονταν. Προχώρησε έτσι -αδίστακτος καθώς είναι- στη μοναδική επιλογή που είχε, προκειμένου να ανατρέψει τα δεδομένα.

Να πείσει τους ντόπιους, αλλά κυρίως τους ξένους επικυρίαρχους, ότι αποτελεί γι’ αυτούς -τουλάχιστον προσώρας- τη μοναδική τους επιλογή, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς απρόβλεπτες «περιπέτειες» η τελική παράδοση στις κατοχικές δυνάμεις -όπου αυτό μέχρι τώρα δεν είχε γίνει κατορθωτό- και η ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της χώρας.

Αν δούμε την ανθρωπογεωγραφία της «νέας» 48μελούς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ....
διαπιστώσουμε αμέσως, ότι απομακρύνθηκαν, ή άλλαξαν πόστο και ρόλο, όλοι όσοι είχαν δυσκολία στην απόλυτη εφαρμογή των προβλέψεων του 3ου μνημονίου και των συνακόλουθων πολιτικών, ή είχαν ανεπανόρθωτα εκτεθεί και θα έπρεπε άλλοι να αναλάβουν το ρόλο του «αυτοφωράκια» όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε σε σχόλιό του ο ευρηματικός «pitsirikos». Όμως ο σκληρός πυρήνας του «αριστερού» δωσιλογισμού κατέλαβε τις πρώτες θέσης μάχης, ενισχυόμενος με νέα «κατάλληλα» πρόσωπα.

Πρόκειται για την πιο αδίστακτη κατοχική κυβέρνηση στην υπηρεσία και κατ’ εντολήν των ξένων δανειστών και επικυρίαρχων, προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατό όλες οι εκκρεμότητες από το 3ο μνημόνιο και να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής εκποίησης της χώρας μέσω του 4ου μνημονίου και της αποκαλούμενης «λύσης Σόιμπλε» με την εφαρμογή διπλού νομισματικού συστήματος. Τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις!

Βερναρδάκης, Σταθάκης, Πιτσιόρλας και το νέο φυντάνι από το «ινστιτούτο» Levy Δημήτρης Παπαδημητρίου, γνωστός από παλιά για τις απόψεις του υπέρ του διπλού νομισματικού, στην πρώτη γραμμή, μαζί με τους Φλαμπουράρη, Λιάκο, Τσακαλώτο, Αχτσιόγλου, Σπίρτζη.

Με αυτούς εμπροσθοφυλακή ο Τσίπρας έδωσε το στίγμα της πλήρους και απόλυτης υποταγής και της χωρίς κανένα δισταγμό εκποίησης και διάλυσης της χώρας μετατρέποντάς την σε μια απέραντη ειδική οικονομική ζώνη τύπου υποσαχάριας Αφρικής.

Οι εξελίξεις θα είναι απ’ εδώ και εμπρός καταιγιστικές στο πεδίο του ξεπουλήματος, της καταβαράθρωσης των εισοδημάτων, καθώς και της πλήρους απαξίωσης κάθε δημόσιου, ή ιδιωτικού περιουσιακού στοιχείου, με τελική λύση την κατοχύρωση στο διηνεκές του κατοχικού καθεστώτος μέσω της εφαρμογής της λύσης Σόιμπλε για την Ελλάδα με την επιβολή διπλού νομίσματος, όπως κι αν αυτό αποκληθεί, με δέλεαρ μια πιθανολογούμενη ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Η συσπείρωση και ο αγώνας όλων των δημοκρατικών και πατριωτικών δυνάμεων σε ενιαία γραμμή μάχης, θα πρέπει να είναι η δική μας άμεση απάντηση. Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη, μέχρις ότου οδηγηθούν εκόντες - άκοντες στην πλήρη απορρύθμιση του συστήματος εξουσίας και την τελική της παράδοση σε μια νέα δημοκρατική και πατριωτική διακυβέρνηση, που θα οδηγήσει την πατρίδα σε μια νέα εποχή ανασύνταξης και δημιουργικής ανασυγκρότησης με κήρυξη του χρέους παράνομου και καταχρηστικού σύμφωνα με τα διεθνώς νομικά ισχύοντα, την έξοδο από την ευρωένωση και την καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ


Η πιο αδίστακτη κατοχική κυβέρνηση ανασχηματίστηκε για να ολοκληρώσει την καταστροφή Η πιο αδίστακτη κατοχική κυβέρνηση ανασχηματίστηκε για να ολοκληρώσει την καταστροφή Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Νοεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.