«Εθνικό» νόμισμα και (φαιο)πράσινα άλογα

της Αθανασίας Πέτσα*

Ως αντιμνημονιακός καταπέλτης εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΧΑ στην προχθεσινή εκπομπή του Παυλόπουλου στο Blue Sky! Ο αρχηγός της ΧΑ δήλωσε ρητώς και ευθαρσώς ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο και προέβη στη συνταρακτική αποκάλυψη, που άφησε άφωνο το Πανελλήνιο ότι το Μνημόνιο ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!! (παύση -ουγκ- χειροκρότημα!)

Τώρα, θα μου πείτε, αυτό το ξέραμε από την αρχή, μας το έλεγαν και οι ίδιοι που μας το επέβαλαν… Μας το’ πε ο Σόιμπλε, μας το’ πε το ΔΝΤ, μας το’ παν εν χορώ λίγο πολύ άπαντες οι δανειστές. Γιατί άραγε τότε μας το επέβαλαν; Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τη ΧΑ. Ακόμα και ο τότε Σύριζα και ο τότε Τσίπρας το είχαν δηλώσει ότι αναγκάστηκαν να υπογράψουν μια «συμφωνία» που δεν βγαίνει και γι’ αυτό υπόσχονταν «παράλληλο πρόγραμμα» (με διαπραγμάτευση βεβαίως - βεβαίως…) Ακόμα και για τον Βαρουφάκη, αυτή ήταν η βασική του αντίρρηση, η οποία -κατά την επίσημη εκδοχή του ιδίου- τον οδήγησε στην παραίτηση, ότι δεν μπορεί να υπογράψει ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει… Αυτά όμως δεν έχουν σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι να διεκδικήσει η ΧΑ μια θέση στο «αντιμνημονιακό τόξο» επειδή το μνημόνιο «δεν βγαίνει»…

Εκτός λοιπόν από το αυτονόητο (το’ χουμε; ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει) ο Μιχαλολιάκος δε....
βρήκε κανένα άλλο επιχείρημα εναντίον του μνημονίου και όλη η συνέντευξη ήταν ένας χείμαρρος ασυνάρτητων, ασύνδετων και αντιφατικών μεταξύ τους απόψεων.

Η ΧΑ είναι αντίθετη στο μνημόνιο επειδή αυτό δε βγαίνει (το ξαναλέω να το εμπεδώσουμε γιατί και ο Μιχαλολιάκος το’ πε καμιά 40 φορές) αλλά δε μιλάει για κατάργησή του (αυτό δεν το’ πε ούτε μία). Αντιθέτως, έχει λύσεις και προτάσεις για να το κάνει να… βγει. Έτσι, από τη μια επικρίνει τη ΝΔ που μιλάει για αύξηση των θέσεων εργασίας ενώ είναι υπέρ των απολύσεων και από την άλλη, αποδέχεται την ανάγκη για μείωση των κρατικών δαπανών -άρα τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων- το οποίο παρεμπιπτόντως είναι μνημονιακή απαίτηση!

Όχι όμως τις «κακές» απολύσεις του Σύριζα ή της ΝΔ (γιατί ως «αντιμνημονιακός» πρέπει να κάνει αντιπολίτευση και στους δύο) αλλά τις δικές του, τις «καλές» απολύσεις, των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με «χαρτάκια» υπουργών και ανέρχονται σε… εκατοντάδες χιλιάδες! Αυτές οι απολύσεις είναι απαραίτητες, όχι για την καλύτερη λειτουργία του δημόσιου τομέα, αλλά γιατί με τόσους μισθούς… για μαντέψτε… ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ! (παύση -ξαναουγκ- ξαναχειροκρότημα!)

Μετά όμως, ο κ. Μιχαλολιάκος ρίχνει το «βαρύ πυροβολικό» της καινούριας αντιμνημονιακής του ρητορείας. Έξοδος από το Ευρώ! Εθνικό νόμισμα! Προστασία της παραγωγής! (Συγνώμη, πώς είπατε; Έξοδος από το Ευρώ;) Κυρίες και κύριοι η ΧΑ είναι υπέρ της εξόδου από το Ευρώ! (μεγάλη παύση -πολλά ουγκ- πολύ χειροκρότημα!!!) Μάλιστα! Ο Μιχαλολιάκος, τον οποίο τον θυμόμαστε πριν λίγο καιρό (σημειωτέον: μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου που… δεν βγαίνει) να φωνάζει στη Βουλή και σε συνεντεύξεις ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές θυσίες για να παραμείνει στο ευρώ και γι’ αυτό δεν «τους» το χαρίζουμε και ότι άμα βγούμε, στην κατάσταση που είναι η οικονομία μας, θα καταστραφούμε, τώρα άλλαξε γνώμη και με το ίδιο πάθος με το οποίο υποστήριζε την παραμονή, τώρα υποστηρίζει την έξοδο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει και απάντηση για το πού θα βρούμε τα λεφτά! (κρατηθείτε, φτάνουμε στο «ζουμί»…) Πρώτα ακούμε κάτι πολύ ωραία και πολύ… ελληνικά, περί ελληνικής γης, ελληνικού πλούτου, ελληνικής εργασίας, ελληνικής βιομηχανίας και τα τοιαύτα, αλλά το ζουμί είναι παρακάτω. Τα λεφτά θα μας τα δώσει ο Σόιμπλε! Όχι όμως τα 50 ψωροδις που μας είχε τάξει (θυμόσαστε) για να βγούμε, αλλά περισσότερα, τουλάχιστον 100 δις που θα τα διαπραγματευτεί σκληρά η ΧΑ!! Ευκαιρία, βρε κουτά, αφού και τη Γερμανία «τη βολεύει θαυμάσια» να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, «αφού τους κάνει τόσο μεγάλη ζημιά»!

Έτσι, έρχονται τα πράγματα στη θέση τους και η περήφανη, πατριωτική, αντιμνημονιακή ΧΑ εμφανίζεται ως ένας ακόμα «λαγός» της πρότασης Σόιμπλε! Πολύ λογικό άλλωστε για τα παιδιά των «ηττημένων του 1945» να μην μπορούν να φανταστούν άλλο είδος εθνικής ανεξαρτησίας, παρά μόνο αυτό που «βολεύει» τη Γερμανία! Όλα τα άλλα, τα πατριωτικά, δεν είναι παρά ρητορικές κορώνες που τις πετάνε για εντυπωσιασμό, για όποιον «τσιμπήσει». Πατριωτισμός που εξαντλείται στο να παζαρέψουμε για να ανεβάσουμε το κασέ του ξεπουλήματος!

Έτσι λοιπόν, με τα 100 ή 150 δις του Σόιμπλε (ανάλογα πόσο… σκληρή θα είναι η «διαπραγμάτευση») ως συναλλαγματικό απόθεμα, θα μπορέσουμε να έχουμε μια ισχυρή δραχμή και να φτιάξουμε την οικονομία μας. Και ενώ θα συμβούν όλα αυτά τα ωραία, και η δραχμή της ΧΑ θα είναι τόσο καλή για τους Έλληνες, ταυτόχρονα θα είναι και η… εσχάτη των ποινών για τους μετανάστες, τους οποίους «θα τους πληρώνουμε σε δραχμές και να δούμε τι θα’ χουνε να στέλνουνε στο Πακιστάν»!!! Ώπα, τελικά ρε «πατριώτες» θα’ ναι ή δεν θα’ ναι ισχυρή η δραχμή σας; Ή μήπως θα’ ναι ισχυρή για τους Έλληνες και «τζούφια» για τους Πακιστανούς; (παύση -ουγκ;- κι άλλη παύση…) Μάλλον εκεί στη ΧΑ έχουν την εξής «οικονομική θεωρία»: ρατσιστές εμείς, άρα ρατσιστικό και το νόμισμα που θα φτιάξουμε! Λογικότατο! (ουφ! -χειροκρότημα!)

Όλα αυτά βέβαια, δεν έχουν καμία σχέση με το εθνικό νόμισμα, αλλά με το διπλό νόμισμα, ένα νόμισμα ευτελές και υπό διαρκή υποτίμηση, που δεν θα έχει καμία αξία στο εξωτερικό και θα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Εννοείται ότι είναι αδύνατο να φτιάξεις εθνική παραγωγή υπό τέτοιες συνθήκες. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι μια «ανάπτυξη» τύπου απαρτχάιντ, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη, την οποία θα λυμαίνονται τα ξένα αρπακτικά. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι πρόσφυγες-μετανάστες τους οποίους φροντίζουν να τους εγκλωβίζουν εδώ, θα εργάζονται σε συνθήκες σύγχρονης δουλοπαροικίας. Βλέπετε, το νόμισμα δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις… Το έξυπνο πουλί πιάστηκε από τη μύτη και ο Μιχαλολιάκος, θέλοντας να πουλήσει εξυπνάδα για το πώς θα αντιμετωπίσει τους μετανάστες, ομολόγησε ότι ψεύδεται συνειδητά, καθώς γνωρίζει ότι η «λύση» που προτείνει θα είναι όντως η εσχάτη των ποινών, όχι μόνο για τους μετανάστες, αλλά και για όλο το λαό.

Μάθαμε κι άλλα ωραία από τον κ. Μιχαλολιάκο. Όπως ότι θα κάνει μονομερή διαγραφή του χρέους και θα προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, γιατί το χρέος είναι επαχθές και… δεν βγαίνει (!!!) Βέβαια, το πώς συμβιβάζεται η μονομερής διαγραφή του χρέους με την διαπραγμάτευση για τα (υποτιθέμενα) 100 δις του Σόιμπλε, παραμένει άλυτο μυστήριο. Τι θα κάνουμε δηλαδή; Από τη μια μεριά θα τους τρέχουμε στα δικαστήρια για να διαγράψουμε το χρέος και από την άλλη θα παζαρεύουμε μαζί τους για να μας δώσουν κάτι τις παραπάνω για να βγούμε από την ευρωζώνη; Και μάλιστα γνωρίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει ζημιά στην ΕΕ;

Αυτά δεν μας τα λέει ο κ. Μιχαλολιάκος, αλλά και κανένας από τους έγκριτους δημοσιογράφους δεν σκέφτεται να τα ρωτήσει. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Τους λαγούς του συστήματος δεν τους ξεσκεπάζουμε, απλώς τους δίνουμε βήμα για να «ακουστούν οι απόψεις τους», τις οποίες δεν τις ξέραμε (και ξαφνικά μας έπιασε πρεμούρα να τις μάθουμε…) Γι’ αυτό και η σοβαρή δημοσιογραφική εκπομπή του κ. Παυλόπουλου, μαζί με τους εξίσου σοβαρούς κ. κ. Χουδαλάκη και Λοβέρδο, αποφάσισε να δώσει βήμα στη ΧΑ, αυτήν την… άγνωστη… αυτήν την παρεξηγημένη που νομίζαμε ότι είναι μόνο για να κάνει φασαρίες και να κοπανάει τους μετανάστες! Για να μπορέσει ο κ. Μιχαλολιάκος να αναπτύξει τις απόψεις του περί οικονομίας, περί μετανάστευσης, αλλά και περί δημοκρατίας, αναθεώρησης του Συντάγματος και διάκρισης των εξουσιών (αλά Μοντεσκιέ και όχι αλά Ρουσσώ, -«καρφί» αυτό για τον… άλλο) διανθισμένες μάλιστα και με ολίγον από Ντοστογιέφσκι (είπαμε, δεν είμαστε αγράμματοι… σαν τον… άλλον) και μια πινελιά… μαρξιστικής ορολογίας (τι ευρύτητα πνεύματος!)

Το ερώτημα είναι, γιατί ο Μιχαλολιάκος και γιατί τώρα; Ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει το ξέραμε όλοι από την αρχή που το φέρανε. Όσο για την πρόταση Σόιμπλε, αυτή είχε κατατεθεί πριν από την 17ωρη «μάχη» του Τσίπρα με τα «θηρία» των Βρυξελλών. Γιατί τότε η ΧΑ δεν υποστήριξε την «συντεταγμένη» έξοδο και το θυμήθηκε τώρα;

Το’ χουμε πει κι άλλη φορά και θα το ξαναπούμε και τώρα, ακόμα πιο ξεκάθαρα. Η ΧΑ δεν είναι παρά μια παρέα τραμπούκων φασιστών που χρησιμοποιεί το σχήμα του πολιτικού κόμματος μόνο ως φερετζέ νομιμότητας και σοβαρότητας, για να καλύπτει το σκοτεινό, φασιστικό πρόσωπό της. Γι’ αυτό και οι όποιες «πολιτικές» θέσεις προβάλει δεν έχουν καμία αξία γι’ αυτήν, παρά μόνο ανταλλακτική αξία στο αλισβερίσι της με το σύστημα. Γι’ αυτό και όταν επέστρεψε ο Τσίπρας κουβαλώντας μας το μνημόνιο, ναι μεν δεν το ψήφισε, αλλά φώναζε σε όλους τους τόνους ότι «για την ώρα» πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουμε στο ευρώ, ενισχύοντας στη συνείδηση όσων την άκουγαν την ΤΙΝΑ της κυβέρνησης. Αυτό χρειαζόταν τότε. Να περάσει στον κόσμο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και να δώσει άλλοθι στη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει από πέρσι. Τώρα ο λαός ζει στο πετσί του τις συνέπειες αυτού του «δεν βγαίνει», το ευρώ απομυθοποιείται και το επιχείρημα του «ευρωμονόδρομου» δεν πιάνει τόσο εύκολα. Ο κόσμος όλο και περισσότερο «γλυκοκοιτάζει» την πόρτα της εξόδου. Τώρα, το σύστημα χρειάζεται να δώσει μια νέα ψεύτικη ελπίδα, μια νέα εύκολη «λύση», για να μας κρατήσει ήσυχους και υποταγμένους. Η «λύση Σόιμπλε» -βλέπε διπλό, παράλληλο, εναλλακτικό νόμισμα- είναι η ιδανική επιλογή. Έτοιμη την έχουν, από καιρό και τώρα είναι η ώρα να μπει σε εφαρμογή. Εκτός του ότι επιταχύνει τη διαδικασία φτωχοποίησης και ξεπουλήματος της χώρας, πλασαρισμένη με το κατάλληλο πολιτικό μάρκετινγκ, διαστρεβλώνει την ιδέα του εθνικού νομίσματος. Για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος για πραγματική εθνική ανεξαρτησία, για πραγματικό εθνικό νόμισμα, για να ταυτίσει το εθνικό νόμισμα με το νόμισμα «αλά Σόιμπλε». Πρόθυμο δεκανίκι του συστήματος, σπεύδει και η ΧΑ να συστρατευθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Ανταλλάσσοντας, ποιος ξέρει τι… τη φυλακή, ίσως;

Τελείως συμπτωματικά, βρίσκεται και ένα κανάλι και κάποιοι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι που «σπάζουν» τον «αποκλεισμό» της ΧΑ από τα ΜΜΕ και της δίνουν βήμα για να εκφράσει τις απόψεις της. Έτσι, είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και το δίδυμο κυβέρνηση - δανειστές, που συνεχίζουν στο δρόμο που μας χάραξαν, και ο Μιχαλολιάκος που έκανε το κομμάτι του ως σοβαρός και δημοκρατικός αρχηγός πολιτικής παράταξης, υπέρμαχος της δημοκρατίας και αποκαθαρμένος από τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσής του, τις οποίες και «καταδίκασε».

Ευχαριστημένοι βέβαια και οι δημοσιογράφοι, που έκαναν το δημοκρατικό τους καθήκον να προβάλλουν όλες τις απόψεις και κυρίως ο «αντιμνημονιακός» Χουδαλάκης, που μπορεί να συνεχίσει να λέει στις εκπομπές του ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά, τι να κάνουμε, δεν άκουσε και καμιά σοβαρή εναλλακτική πρόταση!

Άξιος ο μισθός σου, αρχηγέ Μιχαλολιάκο. Το’ μαθες το ποιηματάκι του «εθνικού νομίσματος» και -εντάξει μπορεί να τα μπέρδεψες λιγάκι, αλλά ποιος θα το καταλάβει- το’ πες μια χαρά! Ανάμεινε στο ακουστικό σου για την επόμενη «αποστολή». 

(Υ.Γ. Το μήνυμα αυτό θα αυτοκαταστραφεί.)

*Η Αθανασία Πέτσα είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΕΠΑΜ


«Εθνικό» νόμισμα και (φαιο)πράσινα άλογα «Εθνικό» νόμισμα και (φαιο)πράσινα άλογα Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Νοεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.