Ave Caesar, morituri te salutαnt ή Vae victis;*

της Χάρις Σιέμπου*

Η ήσυχη (;) ζωή της πόλης διαταράχτηκε στις 15 και 16 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2016.

Ήλθε ο κ. Ομπάμας, ο «πατέρας» των λαών, καισαράκος πια, γιατί τελείωσε η θητεία της κάστας του και ο αντίπαλος του κέρδισε το πόπολο με άλλες εξαγγελίες.

Για την ασφάλεια του: Έρημη η πόλη (κάτι κακό πάντα κρύβουν οι έρημες πόλεις), δεν κουνιέται φύλλο στα νότια προάστια, κόκκινες κορδέλες απαγόρευσης διέλευσης, τοιχοκολλημένες απαγορεύσεις συναθροίσεων, συνεχές βουητό ελικοπτέρων πάνω από τα κεφάλια μας. Μεταφορά των ιθαγενών στις δουλειές τους, αν έχουν, απαγορεύεται, διότι λεωφορεία, τραμ, μετρό δεν υπάρχουν και τα αυτοκίνητα οφείλουν να τα πάρουν από τους δρόμους στην περιοχή που θα αναπνέει ο κ. Ομπάμας.

Γιορτές, ταρατατζούμ, επίσημα κοστούμια με γαλάζιες και κόκκινες γραβάτες, γυαλιστερά τεράστια αυτοκίνητα πάνε και έρχονται μπροστά στις οθόνες της τηλεόρασης των κατοίκων.

Οι λίγοι εκλεκτοί που παρακολουθούν τους λόγους του «ξεροσταλιάζουν» να τον πλησιάσουν!

Ο κ. Τσίπρας (άνευ) από τη χαρά του, ξέχασε το ελληνικό ρω και άρχισε να στριφογυρίζει στην....
πολυθρόνα του, σαν να είχε φαγούρα!.

Προς το populo εξαγγέλλονται, λόγοι υψηλών νοημάτων περί δημοκρατίας, ελευθερίας
(κάτι για παγκοσμιοποίηση πέρασε στα ψηλά).
Ήταν τόσο συγκινητικοί οι λόγοι, όσο η σαπίλα να σκεπαστεί.

Δεν μπορούμε να πούμε, ο πλανητάρχης έβαλε όλα τα δυνατά του να μας συγκινήσει, να μας εμψυχώσει, μέχρι και για την δημοκρατία των πολλών του Περικλή μας μίλησε .Μόνο που αυτά που είπε δεν τα διδάσκονται πιά τα ελληνόπουλα, τους είναι άγνωστα, με διαταγή του απελθόντος Φίλη .

Ζήτω η ΕλλάςZITO I HELLAS, όπως έγραψαν κάποιοι ηλίθιοι).

Πολύ σωστά, είπε ο κ Ομπάμας, ότι η Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα ήταν ατελής, διότι υπήρχαν οι δούλοι, ενώ εμείς μετά από 2000 χρόνια την βελτιώσαμε!

Ειδικά ο κ. Ομπάμας, ξέχασε, τα 30.000.000 βίαια φτωχοποιημένων Αμερικανών επί θητείας του .

Την εντολή του για καταστροφή των λαών της Μέσης Ανατολής, την μετακίνηση και θάνατο εκατομμυρίων προσφύγων λόγω των πολέμων που άνοιξε ή συνέχισε.

Όμως δάκρυσα όταν είπε ότι οι Έλληνες προστρέξανε να βοηθήσουν τους πρόσφυγες (που ο ίδιος δημιούργησε).
Είναι αυτό το φιλότιμο του Έλληνα που μας έχει κάνει διάσημους! Ας αφήσουμε αυτή την λέξη, γιατί η άλλη δεν λέγεται!

Έχει επιτέλους καταργηθεί η δουλεία και όλοι οι πολίτες των κρατών και τα τελευταία χρόνια ένα «κρατάκι» που λέγεται Ελλάδα, απολαμβάνουν τα αγαθά της Δημοκρατίας, σε ύψιστο βαθμό.

Έχουν ελεύθερη βούληση, ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία, νοιώθουν ασφαλείς στις πόλεις τους, απολαμβάνουν τα αγαθά της γης τους, εφαρμόζεται το Σύνταγμα, δεν τους παρακολουθεί κανείς τι κάνουν, πώς διαθέτουν τα χρήματα τους, τα οποία παίρνουν (μόνο από τράπεζες εννοείται) δίκαια, ανάλογα με τον κόπο της εργασίας τους και πληρώνουν τους φόρους τους ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα !
Και το κυριότερο ψηφίζουν ελεύθερα, κάθε τέσσερα χρόνια, τους εκπροσώπους τους!

Έχουμε τόσο πολύ βελτιώσει την δημοκρατία μας τα τελευταία χρόνια, που μπορούμε να επιλέξουμε να μην έχουμε ρεύμα, νερό, να τρώμε από τα σκουπίδια ή τα σκουπίδια που μας πουλούν πανάκριβα τα Σούπερ Μάρκετ, να στέλνουμε τα παιδιά μας σε εξωτικές χώρες για εργασία και να μένουμε στα παγκάκια εάν το επιθυμούμε (ή αν είμαστε τεμπέληδες!).

Πήγε ο κ. Ομπάμας [ηττημένος αλλά άνετος ακόμα] στα αρχαία μνημεία μας διότι: Graecia capta ferum victorem cepit, et artes intulit agresti Latio (η κατειλημμένη Ελλάδα κατέλαβε τον άγριο νικητή της και έφερε τις τέχνες στο άξεστο Λάτιο) .

Η Ρώμη έπεσε; Ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να ξέρει!

Όμως Morituri εμείς, Vae Victis αυτοί .

Δύο είναι οι ΛΟΓΟΙ για μας :

PATRIA LIBERANDE EST !(Η πατρίδα πρέπει να ελευθερωθεί )

SALUS POPULI SUPREMA LEX ESTO ! (Η σωτηρία του λαού είναι ο ύψιστος νόμος )

Υ.γ. Ζητώ συγνώμη για τα γραμματικά μου λάθη

*Χαίρε Καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν ή Ουαί τοίς ηττημένοις

ΧΑΡΑΓΗ 52

*Η Χάρις Σιέμπου είναι μέλος του ΕΠΑΜ


Ave Caesar, morituri te salutαnt ή Vae victis;* Ave Caesar, morituri te salutαnt ή Vae victis;* Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.