Λίγα λόγια για να μην μπερδευόμαστε με τους κατσαπλιάδες που ηγεμονεύουν, και την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου*

ΣτΕ, κυβέρνηση και κοινοβουλευτική αντιπολίτευση σε μπαράζ αποπρασατολιστικών δηλώσεων και διαδικασιών που δεν αφορούν ούτε αγγίζουν στο ελάχιστο τα πραγματικά προβλήματα που απορρέουν από την επιβολή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Η «αριστερή» κυβέρνηση στην διαδικασία απονομιμοποίησης και απογύμνωσης της διακυβέρνησής της από την κοινωνία, δίνει ρεσιτάλ στο πως αντιλαμβάνεται την δημοκρατία. Πως να εξηγήσει κανείς τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου διαφορετικά, όταν αντιλαμβάνεται ως υποχρέωση της δικαστικής εξουσίας να τηρεί απαρέγκλιτα την αυθαιρεσία της εκτελεστικής εξουσίας. Ειδικά αν η αυθαιρεσία έχει «αριστερό» πρόσημο.

Το ΣτΕ από την άλλη, που ποτέ δεν νοιάστηκε για την αντισυνταγματικότητα όλων των.....
δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, για την διάλυση του κράτους δικαίου και των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αλλά κινείται σε έναν διαδρομισμό εξυπηρέτησης της συναλλαγής και των συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, διατηρώντας τον ρόλο του πολιτικού οργάνου και βραχίονα της απολυταρχίας στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια, αν δεν πάρουν ότι αυτοί θεωρούν δίκαιο στην συναλλαγή τους με την εκάστοτε εξουσία, θυμηθείτε την πρόσφατη κλειστή επικοινωνία με την κυβέρνηση, αναλαμβάνουν και την ανάλογη δράση.

Κανείς από όλους αυτούς, συμπεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης, δεν ενδιαφέρεται για το δημοκρατικό δικαίωμα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία της κοινωνίας. Πως αυτό δεν είναι υπόθεση μιας καλής χρηματοοικονομικής συναλλαγής παραδομένης στη νέα ή παλιά διαπλοκή, στα νέα ή παλιά τζάκια της κυρίαρχης ελίτ στην Ελλάδα και της εξυπηρέτησης των επικυρίαρχων εταίρων μας. Τα περί κοινωνικής παροχής των χρημάτων από τις άδειες που τώρα πρέπει να επιστραφούν στους ολιγάρχες, μόνο σαν πρωταθλητισμό στο ψέμα και την υποκρισία μπορεί να σταθεί. Όλοι ξέρουν ότι τα χρήματα ήδη όδευσαν στην εξυπηρέτηση του χρέους, αφού και η ο νόμος αυτός ήταν μνημονιακή υποχρέωση προς εταίρους!

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ενημέρωση, ως κοινωνικό αγαθό, έχει αποκολληθεί από τον σκληρό πυρήνα του συντάγματος. Έχει παραδοθεί και αυτό, όπως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Έχει παραδοθεί κι αυτό, όπως το δικαίωμα στην στέγη, στην απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση.

Έχει παραδοθεί, με πρώτη και καλύτερη την απολυταρχία που επικρατεί στην κατ' εξοχήν δημόσια τηλεόραση, που μόνο δημόσια δεν είναι, αφού η μονοπώληση στην ενημέρωση από το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο που έχει παραδώσει ολόκληρη την χώρα στους δανειστές και τοκογλύφους, είναι αυτή που κυριαρχεί.

Αυτά για να μην μπερδευόμαστε....!!

*Ο Θ. Συμβουλόπουλος είναι γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΕΠΑΜ


Λίγα λόγια για να μην μπερδευόμαστε με τους κατσαπλιάδες που ηγεμονεύουν, και την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Λίγα λόγια για να μην μπερδευόμαστε με τους κατσαπλιάδες που ηγεμονεύουν, και την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.