Μια «εγκληματική οργάνωση» που δύσκολα θα έχει την τύχη του Calciopoli

του Αλέξανδρου Ζέρβα

Είναι δεδομένο πως έχουμε ακόμη να δούμε πολλά επεισόδια στο σήριαλ που έχει ξεκινήσει με την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλων παραγόντων στην περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης του ποδοσφαίρου». Η πρόσφατη πρόταση του Εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, για παραπομπή αλλά και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού ήρθε απλά να αλλάξει επίπεδο όσον αφορά στο ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού.

Χιλιάδες ολυμπιακοί ετοιμάζονται με ιερή οργή να φωνάξουν «κάτω τα χέρια τα χέρια από τον Πρόεδρο», την ίδια στιγμή που οι λεγόμενοι «αντιολυμπιακοί» ονειρεύονται σύντομα να τον δουν «πίσω από τη φυλακής τα σίδερα». Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς την εμπλοκή της ΕΥΠ μέσω της καταγραφής συνομιλιών, την κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού κι ιδιοκτήτη του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο, αλλά και τις υπόνοιες για πολιτικό δάκτυλο εξαιτίας του ανοιχτού πολέμου με τον Αντώνη Σαμαρά, το όλο σκηνικό αποκτά διαστάσεις θρίλερ με «μεγάλες προοπτικές».

Σε κάθε περίπτωση, αν αφήσει κανείς στην άκρη τη διάσταση του επικείμενου αποπροσανατολισμού...
της κοινής γνώμης, μπορεί να προχωρήσει σε κάποια εύκολα πρώτα συμπεράσματα. Πρώτον, ότι ο Ολυμπιακός επί χρόνια ευνοείτο σκανδαλωδώς. Δε χρειαζόταν να έρθει ο Δασκαλόπουλος για να μας το πει, καθώς «το ήξεραν κι οι πέτρες». Ακόμη κι ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχανόταν αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστός, ενώ «διακριτικής μεταχείρισης» είχαν τύχει κατά καιρούς τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ.

Άλλωστε, ο χώρος του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ τη φήμη του «καθαρού», είτε με την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» στους κόλπους του είτε χωρίς.
Δεύτερον, ότι είναι δεδομένο πως έρχονται μέρες έξαρσης του τυφλού οπαδικού μίσους. Ποιος έχει έστω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι «βαμμένες» αθλητικές εφημερίδες ετοιμάζονται να ξεσαλώσουν, την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων των ομάδων εξακολουθούν να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά»;

Από την άλλη, είναι κι εκείνες οι ρημάδες πολιτικοοικονομικές προεκτάσεις της υπόθεσης που την καθιστούν ακόμη περισσότερο μπλεγμένη. Βλέπετε, μόλις πριν από λίγες μέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όντας ένας από τους θριαμβευτές της πρόσφατης διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες (καταβάλλοντας πάνω από 70 εκατομμύρια παρακαλώ), κατέστη προνομιακός συνομιλητής της κυβέρνησης κι όχι μόνο (ας μην ξεχνάμε τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που έχει με τη οικογένεια Μητσοτάκη).

Φρόντισε μάλιστα, λίγες μέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή και προφυλάκισή του, να ζητήσει λεπτομερή έλεγχο του συνολικού πόθεν έσχες όλων των νικητών του διαγωνισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως και να είναι ο μόνος από τους τέσσερις νικητές που πραγματικά «έχει» τα χρήματα που προσέφερε. Τώρα, κατά πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να έχει οποιαδήποτε σχέση με την τελική έκβαση της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», ας περιμένουμε λίγο για να το διαπιστώσουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε πάρα πολλά τραγελαφικά να δούμε και να ακούσουμε μέχρι να εκδοθεί η ετυμηγορία του Συμβουλίου Εφετών. Από οπαδικά συλλαλητήρια, απόρρητες συνομιλίες της εν λόγω δικογραφίας (από αυτά που κυκλοφορούν εδώ και καρό «χύμα» στα δημοσιογραφικά γραφεία) μέχρι  νέα σενάρια για το ποιος ανατίναξε τελικά τον φούρνο του Κωνσταντινέα, την ώρα που όλοι οι μεγαλοπαράγοντες θα αναμένουν «με το δάκτυλο στη σκανδάλη» τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Την ίδια στιγμή πάντως, εξαιτίας αυτού ακριβώς του κλίματος, δε μοιάζει και πολύ βέβαιο ότι θα βγει τελικά άκρη από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Άλλωστε, ως γνωστό,  στη χώρα μας, κι ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, (σε αντίθεση με την Ιταλία και την υπόθεση Calciopoli) οι «ιδέες» δε φυλακίζονται...

από το «tvxs.gr»


Μια «εγκληματική οργάνωση» που δύσκολα θα έχει την τύχη του Calciopoli Μια «εγκληματική οργάνωση» που δύσκολα θα έχει την τύχη του Calciopoli Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.