Μην αμφιβάλει κανείς σε ποιον ανήκει σήμερα το κράτος

του Δημήτρη Κυπριώτη

Πόσες και πόσες φορές δεν έχει ακούσει ο Έλληνας τη φράση «Σε ποιον ανήκει αυτό το κράτος»; Και πόσες φορές στο απώτερο αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν, δεν είχε απογο-ητευθεί και δεν είχε ταπεινωθεί αυτός ο λαός από την υποτελή συμπεριφορά των κυβερνή-σεών του, με ελάχιστες εξαιρέσεις από ιδρύσεώς του ως «ελεύθερο «κράτος»; Είναι θλιβερή η αποτίμηση αν θελήσει κανείς να την κάνει.

Όμως σήμερα, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κορδώνεται και ειδικά ο υπερφίαλος και συνεχώς ψευδόμενος πρωθυπουργός, ότι πάταξε τη διαπλοκή, ότι απέδειξε στους ξένους ότι εδώ δεν χωρατεύουμε και δεν χαριζόμαστε στο κεφάλαιο, ότι σκίζουμε μνημόνια, καταργούμε συμβάσεις με ένα νόμο και γενικά κάνουμε θαύματα με τη στιβαρή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, έφτασαν λίγες λέξεις να ειπωθούν από τους κατοχικούς δυνάστες υπαλλήλους της ΕΕ, για να κάτσει στα… αυγά του.

Στο περιθώριο λοιπόν της συνάντησης των σοσιαλιστών (εδώ γελάμε) στο Παρίσι, που στις τελευταίες συναντήσεις παρίσταται και ο κ. Τσίπρας, μιας που κατάλαβε ότι είναι καιρός να αλλάξει στρατόπεδο...
και να αδειάσει το στασίδι της λεγόμενης αριστεράς που νομίζει ότι κατέχει, ο επίτροπος Οικονομικών Μοσκοβισί του «ψιθύρισε» του καημενούλη, να μην τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να αμφισβητήσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ναι αυτά του κ. Γεωργίου, που διώκεται από την ελληνική δικαιοσύνη για την παραποίησή τους.

Με απλά λόγια και χωρίς περιστροφές, η πλευρά των δανειστών διαμηνύει όσο πιο ξεκάθαρα μπορεί, ότι δεν την ενδιαφέρει η ελληνική δικαιοσύνη, δεν την ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Τσίπρα και της παρέας του, αυτά μπορεί να τα κάνει με τους διαπλεκόμενους των ΜΜΕ, που έβαλε από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου. Αυτό που έχει σημασία για την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, είναι η κυβέρνησης να ακούει τις εντολές και να εφαρμόζει κατά γράμμα ότι της έχει υπαγορευθεί.

Και έτσι λίγα μόλις 24ώρα από τις φωνασκίες και τους βερμπαλισμούς της κυβέρνησης για την τιμωρία των υπευθύνων για παραποιημένα στοιχεία τη ΕΛΣΤΑΤ αν αυτά έγιναν, αναγκάστηκε να βάλει για μια φορά ακόμη την ουρά κάτω από τα σκέλη και έβγαλε μπροστά αυτό το πράγμα τον Χουλιαράκη, που νομίζει ότι είναι υπουργός, για να κάνει δηλώσεις ότι και καλά τίποτα δεν τρέχει για να καθησυχάσει τα αφεντικά.

Με άλλα λόγια, οι μάγκες της κυβέρνησης έριξαν τους τόνους, άφησαν κατά μέρος τους υπαινιγμούς περί παρέμβασης της Κομισιόν στην ελληνική δικαιοσύνη, (τι να λέει άραγε τώρα ο πρόεδρος της Βουλής, με όσα είχε δηλώσει;) επιχειρώντας να κλείσουν άρον - άρον το καυτό θέμα. Όχι παίζουμε. Τι δεν καταλάβατε; Ότι το κράτος σήμερα δεν υπάρχει;


Μην αμφιβάλει κανείς σε ποιον ανήκει σήμερα το κράτος Μην αμφιβάλει κανείς σε ποιον ανήκει σήμερα το κράτος Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.