Τι θα βγάλει σήμερα η συνάντηση Πούτιν –Ερντογάν;

του Δημήτρη Κυπριώτη

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στην Αγία Πετρούπολη στη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν, για το γεγονός ότι αυτή η συνάντηση πραγματοποιείται πριν ακόμα κοπάσουν οι παρενέργειες του αποτυχημένου πραξικοπή-ματος στην Τουρκία.

Το ερώτημα που πλανάται είναι που το πάει ο Ερντογάν και τι θέλει να επιτύχει με τις συνεχείς καταγγελίες του ενάντια στην ΕΕ και στις ΗΠΑ και τη στροφή του προς τη Ρωσία; Μήπως ο «πονηρός» δικτάτορας (αφού περί αυτού πρόκειται) θεωρεί ότι πιέζοντας τους συμμάχους του, θα πετύχει τους μεγαλοϊδεατισμούς του και τις αναθεωρητικές του βλέψεις μέσω Ρωσίας;

Ενδεχομένως να νομίζει ότι μπορεί να γίνουν και έτσι τα πράγματα, αφού μέχρι σήμερα μπορούσε και ενέπαιζε τους πάντες, εκμεταλλευόμενος στο έπακρον τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας του. Και από τη μία άποψη καλά έκανε ως ηγέτης τη Τουρκίας και την τακτική αυτήν μακάρι να την επεδείκνυαν και οι δικοί μας οσφυοκάμπτες, που είναι δεδομένοι σε κάθε ενέργειά τους.

Και για αυτό ο Ερντογάν συνεχίζει και αφήνει να εννοηθεί ότι εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα....
της Τουρκίας, τότε απειλεί ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί και η συμφωνία για το προσφυγικό, έστω και αν έχει ήδη «τσεπώσει» από την ΕΕ τις πρώτες δόσεις των δις ευρώ! Για τέτοιο θράσος μιλάμε.

Αλλά τι είναι ακριβώς αυτά που ζητάει ο Ερντογάν; Μήπως την τήρηση της συμφωνία να δοθεί βίζα στους Τούρκους για τις χώρες της ΕΕ; Να εκδώσουν οι ΗΠΑ τον Γκιουλέν και η Ελλάδα τους 8 αεροπόρους στο καθεστώς της Άγκυρας με την επαπειλούμενη επαναφορά της θανατικής καταδίκης; Να σταματήσει η βοήθεια των Ρώσων προς τον Άσαντ;

Ο Ερντογάν είναι πολύ έξυπνος για να ζητάει κάτι που ξέρει πως δεν θα πάρει. Γιατί έχει πλέον αντιληφθεί και ξέρει πολύ καλά, ότι ούτε η Δύση (ΕΕ και ΗΠΑ) θα υποκύψει πλέον στις απαιτήσεις του, ούτε όμως και η Ρωσία. Η ανοχή όλων έχει τελειώσει απέναντι στην Τουρκία, άσχετα ποιος την κυβερνά και ποιος έχει το πάνω χέρι. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω και στην περίπτωση αυτή, ήρθε η ώρα ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας να πάρει τέλος. 

Ο Ερντογάν επικαλείται την αλληλεγγύη της ΕΕ, όταν εκείνος ως στυγνός δικτάτορας φέρεται κατά τον τρόπο που παρακολουθούμε στους αντιπάλους του, είτε από τις εικόνες που έχουμε στις οθόνες των τηλεοράσεων, είτε στις ανταποκρίσεις και τις πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία.

Εντύπωση και εκτίμησή μας είναι ότι ο Ερντογάν θα γυρίσει άπρακτος και από τη Ρωσία, ή στην καλλίτερη των περιπτώσεων, ο Ρώσος πρόεδρος θα τον ανταμείψει όπως του αξίζει…. ..

από το «http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/»


Τι θα βγάλει σήμερα η συνάντηση Πούτιν –Ερντογάν; Τι θα βγάλει σήμερα η συνάντηση Πούτιν –Ερντογάν; Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Αυγούστου 09, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.