Η αναθεώρηση - pokemon του ΣΥΡΙΖΑ

του Ανδρέα Ζαφείρη

Εμπνευσμένη από το δημοφιλές παιγνίδι, η κυβέρνηση, στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, θα προχωρήσει στην διεξαγωγή μιας ανοιχτής διαδικασίας «διαλόγου σε πανεθνική κλίμακα». Μέσα από την δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, τα συμπεράσματα από την δημόσια(!) αυτή συζήτηση θα συγκεντρωθούν με την διοργάνωση 13 συνελεύσεων(!!) σε κάθε Περιφέρεια. 

Και όλα αυτά με στόχο την Άνοιξη του 2017, η Οργανωτική Επιτροπή (νέο λαμπρό πεδίο δόξης και σίτισης) να συγκεντρώσει τα αποτελέσματα του διαλόγου και να παραδώσει την έκθεσή της σε όλα τα κόμματα. 

Δεν χρειάζονται πολύπλοκες θεωρητικές αναλύσεις για να τεκμηριωθεί ότι η διαδικασία αυτή εντάσσεται στη τακτική της νομιμοποίησης της πολιτικής της μνημονίων και την εξασφάλιση πλατιάς συναίνεσης (και συνυπευθυνότητας) σε αυτή και σε κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο.

Είναι εξ άλλου, η εξαγγελία αντίστοιχων «διαλόγων», με μαζικούς φορείς και συνδικάτα, μια πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. 

Το πρωτότυπο εδώ είναι ότι στο διάλογο καλούνται και οι «απλοί πολίτες». Εντός της....
μνημονιακής περιορισμένης Δημοκρατίας η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει σε συνενόχους τους πολίτες, που παραμυθιασμένοι από τη διαδικασία «διαλόγου», θα καταθέτουν προτάσεις-Πόκεμον, σε μια ιστοσελίδα. 

Τι άραγε είναι πιο τραγικό; Ο δεκαπεντάχρονος που κυνηγάει τον Pikachu στο νεκροταφείο της γειτονιάς του ή ο πολίτης που θα καταθέτει «πρόταση», ξεχνώντας ότι στη χώρα μας έχει ήδη συντελεστεί Συνταγματική Αναθεώρηση και το νέο υπερΣύνταγμα ονομάζεται Μνημόνιο

Στη τελική, ο δεκαπεντάχρονος, έχει πλήρη συνείδηση ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι

Υ.Γ. 
1. Στο παιχνίδι ο αριθμός των Πόκεμον που πρέπει να πιάσει ο παίχτης είναι 151. Ειρωνεία

2. Στην εικονική πραγματικότητα της Δημοκρατίας-Πόκεμον, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε τελικά με τη διαπλοκή. Απόδειξη: Αυτοί που έμειναν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες: Κοντομηνάς (Alpha), Κυριακού (ΑΝΤ1), Βαρδινογιάννης (Star), Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Βρυώνης (Ε), Μαρινάκης (Το βαπόρι από τη Περσία -TV), Καλογρίτσας (Η παρουσία του κουμπάρου και συνεταίρου του, κ. Θεοδωρικάκου, στο στενό επικοινωνιακό team του κ. Μητσοτάκη είναι εντελώς τυχαία). 

3. Στην εικονική πραγματικότητα της Δημοκρατίας-Πόκεμον ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούστηκε και με τη Χρυσή Αυγή. Διαπραγματευόμενος, παρασκηνιακά, τις ψήφους για τους 200, μέχρι το άδειασμα δια στόματος… Λαγού. Σε λίγα χρόνια θα μάθουμε και τα ανταλλάγματα. Ευτυχώς οι διαπραγματεύσεις έγιναν πριν της επέτειο της Δημοκρατίας.

από το «iskra.gr»


Η αναθεώρηση - pokemon του ΣΥΡΙΖΑ Η αναθεώρηση - pokemon του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.