Το πραξικόπημα που ανατέλλει

του Θέμι Συμβουλόπουλου

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπήρχε δημοκρατική κυβέρνηση στην Τουρκία. Και ούτε βέβαια η προοπτική ενός πραξικοπήματος μπορούσε να αποκαταστήσει την δημοκρατία στην γείτονα.

Σε κάθε περίπτωση, το πραξικόπημα αυτό, είτε ήταν στημένο είτε όχι, είτε ήταν αμερικανοκίνητο είτε όχι, φαίνεται πως προδόθηκε εν τη γενέσει του και μάλιστα από τους βασικούς υποκινητές του. Αυτό προδίδει ο εξαιρετικά ασχεδίαστος τρόπος που αναπτύχθηκε. Κανένας συντονισμός, κανένα σχέδιο δεν φαίνεται να υπήρχε. Κι αν ακόμα υπήρχε σχεδιασμός, πράγμα που είναι περισσότερο πιστευτό όταν κάποιοι οργανώνουν στρατιωτικό πραξικόπημα, δεν αφέθηκε να υλοποιηθεί. Προδόθηκε!

Από την ιστορία ίσως κάποτε μάθουμε αληθέστερες λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Τώρα ο καταιγισμός πληροφοριών φαίνεται να είναι απόλυτα ελεγχόμενος στο επίπεδο της παραπλάνησης της κοινής γνώμης.

Το σίγουρο είναι πως ο σουλτάνος Ερντογάν δείχνει να βγαίνει ιδιαίτερα κερδισμένος από τα...
γεγονότα και της εξέλιξή τους. Κι αυτό σημαίνει πως ένα νέο πραξικόπημα ανατέλλει στην Τουρκία, αυτή την φορά από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος και θα προσπαθήσει να μετασχηματίσει την χώρα σε όλα τα επίπεδα. Κοινωνικά, συνταγματικά, και ιδίως στο επίπεδο του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων οι οποίες απηχούσαν σε μεγάλο βαθμό το κεμαλικό μοντέλο του θεματοφύλακα του κοσμικού κράτους στην Τουρκία.

Θα μετασχηματιστούν επίσης και οι συσχετισμοί των σφαιρών επιρροής γύρω και μέσα στην Τουρκία, καθώς το γεωστρατηγικό παζλ στην περιοχή θα οξυνθεί καθώς θα επιχειρηθεί να προσαρμοστεί στις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων και της λογικής της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Πάντως πρέπει να συνομολογήσουμε, ότι λαός στους δρόμους, με την έννοια της παλλαϊκής συμμετοχής δεν υπήρξε, παρά μόνο οι έμπιστες ομάδες του κομματικού κατεστημένου του ΑΚΡ. (γκρίζοι λύκοι κτλ.)

Η περιοχή μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο δοσίλογη και υποτελής, άρα και επικίνδυνα ανίκανη να προστατέψει την δική μας χώρα από τις μεθοδεύσεις που απεργάζονται όσοι επιζητούν την ολική αποσύνθεση του οργανωμένου έθνους - κράτους.

Επίσης η επικείμενη διάλυση της Τουρκίας και ο εμφύλιος σπαραγμός που αναμένεται να θεριέψει το επόμενο διάστημα απέναντι, σε καμμιά περίπτωση δεν συμφέρει ούτε διευκολύνει την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

από το «anapoda.news»


Το πραξικόπημα που ανατέλλει Το πραξικόπημα που ανατέλλει Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.