Η Τουρκία πήγε πίσω εκατό χρόνια, όχι δέκα.

του Σενέρ Λεβέντ*

Αμάν μωρέ! Τι δημοκρατία ήταν αυτή τελικά, τι δημοκρατία! Κανείς δεν σταματά να μιλάει γι’ αυτήν. Ειδικά σήμερα. Ειδικά μετά από αυτό το «εγχείρημα». Ναι, «εγχείρημα». Ήταν «εγχεί-ρημα» αυτό που έκανε ο στρατός. Το πραγ-ματικό πραξικόπημα ο Ερντογάν το έκανε.

Χιλιάδες συλληφθέντες. Χιλιάδες εκκαθαρίσεις. Τι εκκαθαρίσεις; Δικαστών και εισαγγελέων! Δεν πρέπει να μείνει κανείς που να λέει κουβέντα στην Τουρκία εναντίον του Ερντογάν. Έστω και ένα άτομο. Ιδού, αυτή είναι η νέα Τουρκία μετά το πραξικόπημα του οποίου την αποτυχία χειροκροτείτε!

Ο λαός για τον οποίο λέτε «ελπίζουμε μετά από αυτή την προσπάθεια πραξικοπήματος ο λαός να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τις ελευθερίες» είναι ο λαός που εδώ και μερικά βράδια ψάχνει κορίτσια με μίνι φούστες και άνδρες που πίνουν μπίρα στους δρόμους για να τους δείρει!

Τι ψάρια του γλυκού νερού είστε έτσι. Μου αρέσετε πολύ! Λατρεύω την αγάπη σας για δημοκρατία! Τι αγάπη είναι αυτή! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν πετύχαιναν οι πραξικοπηματίες, θα εκθειάζατε τους...
στρατηγούς που τώρα αποκαλούνται «προδότες της πατρίδας». Αλλά τώρα αυτοί είναι προδότες. Και εσείς πρωταθλητές της δημοκρατίας!

Ήρωας είναι και ο Ταγίπ στον οποίο εύχεστε δημοκρατία! Αυτή είναι η τύχη των πραξικοπημάτων! Αν πετύχεις είσαι ήρωας! Αν δεν πετύχεις γίνεσαι προδότης! Αν πετύχεις, ο λαός είναι με το μέρος σου. Αν δεν πετύχεις είναι εναντίον σου!

Λατρεύω την έγνοια σας για δημοκρατία. Ε εσείς ψάρια του γλυκού νερού! Χαίρεστε επειδή σώθηκε η δημοκρατία και δεν επετράπη στο πραξικόπημα να περάσει; Σάμπως και υπήρχε δημοκρατία εκεί; Ποια δημοκρατία; Μήπως η δημοκρατία η οποία έχωσε στη φυλακή τον Τζαν Ντουντάρ και τους συναδέλφους του;

Ο άνδρας από τον οποίο ελπίζετε δημοκρατία τώρα, μήπως δεν ισοπέδωσε πριν μερικές βδομάδες τις κουρδικές περιοχές και τον κουρδικό λαό; Και εδώ και μερικά χρόνια είναι χέρι με χέρι με τους σφαγιαστές τζιχαντιστές στη Συρία. Από αυτόν περιμένετε δημοκρατία; Μου φαίνεται πως δεν το αντιλαμβάνεστε.

Στο εξής θα είναι πιο ελεύθερος ο βιασμός των παιδιών. Θα είναι πιο εύκολος ο βιασμός των κοριτσιών και των γυναικών. Θα επιτρέπεται περισσότερο να ξυλοφορτώνονται όσοι πίνουν ποτό και καπνίζουν. Θα επιτρέπεται και το κόψιμο κεφαλών.

Η Τουρκία πήγε πίσω εκατό χρόνια, όχι δέκα. Η χώρα πέρασε στα χέρια εκείνων που έκοψαν το κεφάλι του Κουμπιλάι στο Μενέμεν, εκείνων που έκαψαν ζωντανούς διανοούμενους στο Σίβας και εκείνων που έσκισαν την κοιλιά των μωρών στο Καχραμάνμαρας.

Ε εσείς καταραμένα κόμματα και εφημερίδες μας. Ε εσείς λαπάδες, δειλοί βουλευτές στην εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Τώρα περιμένετε από εκείνους τους φανατικούς τη δημοκρατία; Δεν ντρέπεστε καθόλου, δεν στεναχωριέστε καθόλου να αποκαλείτε «λαό που φρουρεί τη δημοκρατία» αυτόν τον μαύρο όχλο που εδώ και μερικά βράδια ψάχνει ανθρώπους να λιντσάρει στους δρόμους, έτσι δεν είναι; Εκείνοι. Το σάπιο δόντι, το κομμένο κρέας. Τώρα μαχαιρώνονται πιο ελεύθερα διανοούμενοι. Γίνονται πιο ελεύθερα επιθέσεις σε κορίτσια που φορούν μίνι φούστες. Το κλείσιμο εφημερίδων και τηλεοράσεων επιτρέπεται πιο πολύ τώρα!

Ακούς αδελφέ τις υστερικές κραυγές εκείνου του μαύρου όχλου; Θέλουν θανατική ποινή. Να στηθούν ικριώματα. Κρεμάστε. Κόψτε κεφάλια. Να το ξέρεις Μουσταφά Κεμάλ. Εκείνοι που κρέμασες στο Μενέμεν ξαναζωντάνεψαν μετά από εκατό χρόνια. Με μακριά γένια και σαρίκια. Εκδικούνται. Εξέδωσε διάταγμα ο ηγέτης του ισλάμ. Να μην σιωπήσουν καθόλου οι προσευχές που διαβάζονται για τον τελευταίο ασπασμό προς την ψυχή της δημοκρατίας.

Αχ, δεν ξεκουμπίζεστε να φύγετε και από τη δική μου πατρίδα. Αν δεν μπορέσουμε να σας διώξουμε από εδώ μαζί με τις φωνές σας ότι ο Αλλάχ είναι μεγάλος, να γραφτεί στο μνήμα μας. Η πατρίδα είναι θλιμμένη, εγώ είμαι θλιμμένος. Εκπλήττομαι και με τα αδέλφια μου τους Ελληνοκύπριους. Πώς δέχτηκαν να τους κάνουν πολίτες αυτούς.
Δική σου είναι αυτή η επιτυχία μωρέ Μουσταφά.
Καυχήσου όσο μπορείς. Επέκρινες τους πραξικοπηματίες; Πανηγύρισε! Αν πετύχαιναν οι πραξικοπηματίες, μήπως δεν θα εξέφραζες και εσύ προσήλωση στους στρατηγούς εκείνους;

*Εκδότης δημοσιογράφος στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Πηγή: http://politis.com.cy/article/an-petichenan-i-praxikopimaties-den-tha-ekfrazate-tin-prosilosi-sas

από το «http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/»


Η Τουρκία πήγε πίσω εκατό χρόνια, όχι δέκα. Η Τουρκία πήγε πίσω εκατό χρόνια, όχι δέκα. Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.