Στη Β. Χαλκιδική συντελείται απροκάλυπτα το ξεπούλημα και η κατοχή της γης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τελευταία χρόνια η El Dorado Gold -η εταιρία που, σε συνεργασία με ντόπιους ολιγάρχες, με άθλιες πολιτικές διασυνδέσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις, απόκτησε το δικαίωμα εξόρυξης του μεταλλεύματος που υπάρχει στη Β. Χαλκιδική- έχει μετατραπεί σε κράτος εν κράτει. Λειτουργεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες, έχει εγκαταστήσει ιδιωτικό στρατό για τη φύλαξη της περιοχής, υψώνει συρματοπλέγματα για να εμποδίσει την πρόσβαση και να έχει τον έλεγχο των υπό εκμετάλλευση περιοχών. Το αποτέλεσμα είναι να συντελείται μια άνευ προηγουμένου μετάλλαξη στην περιοχή, που οι διαστάσεις της ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Στη Β. Χαλκιδική συντελείται απροκάλυπτα το ξεπούλημα και η κατοχή της γης και κατ’ επέκταση της πατρίδας μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ. από καιρό τώρα, επιδιώκοντας να τονίσει αυτήν τη διάσταση της «επένδυσης», έχει βρεθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της περιοχής ενάντια στη ζοφερή προοπτική για το μέλλον όλων μας.

Το ίδιο θα κάνει  και στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 5/3/2016 στις 11.30 το πρωί στη ΧΑΝΘ, για να διατρανώσει την αντίθεσή του στο γενικευμένο ξεπούλημα της Β. Χαλκιδικής στην El Dorado, που έχει βάλει στο στόχαστρό της και όλη την υπόλοιπη  Β. Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Κιλκίς.

Καλεί λοιπόν όλους τους Θεσσαλονικείς αλλά και τους κατοίκους των γύρω νομών, να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο, για να προτάξουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι αυτός ο τόπος είναι δικός μας και δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν, για κανένα αντάλλαγμα.

Όλοι μαζί για την υπεράσπιση της Γης μας και της Ελευθερίας μας.
Όλοι μαζί για να δηλώσουμε ότι σ’ αυτόν τον τόπο κάνουμε κουμάντο εμείς. Όχι οι ολιγάρχες και οι πολυεθνικές.

Θεσσαλονίκη 4/3/2016
Ε.ΠΑ.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Γραφείο Τύπου


Στη Β. Χαλκιδική συντελείται απροκάλυπτα το ξεπούλημα και η κατοχή της γης Στη Β. Χαλκιδική συντελείται απροκάλυπτα το ξεπούλημα και η κατοχή της γης Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.