Οι….ειδή(μων) του Μαρτίου…

του Άρη Σκιαδόπουλου

Ας πούμε… ο ΣΥΡΙΖΑ! Πολιτικά έχει πετύχει μέσα σε λίγο χρόνο πολύ περισσότερα απ’ όσα, σύσσωμο το Χάρβαρντ, ή η Οξφόρδη, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν, έστω σε μια βάση θεωρητική: Πέτυχε την απόλυτη μετάβαση από τον υπαρκτό Σοσιαλισμό στον υπαρκτό Καπιταλισμό και μάλιστα με ελαφρά πηδηματάκια στη δοκό, που θα ζήλευε και η Κομανέτσι!

Είναι επίσης αξιοζήλευτος αυτός ο ενδυματολογικός του τσαμπουκάς, που έχει αφήσει σύξυλη ολόκληρη την Ευρώπη. Μπροστά ο Αρχηγός, αγραβάτωτος, κι οι άλλοι πίσω ακολουθούν ως αν της ορεινής Αρκαδίας οι κολασμένοι… κτηνοτρόφοι!

Εκεί είναι πού η Ευρώπη παθαίνει τα απανωτά ταράκουλα και υποτάσσεται αυθωρεί και παραχρήμα. Ειδικά μάλιστα, όταν ο Αρχηγός αποστρέφεται την γραβάτα αλλά φοράει εκείνο το γ…..μένο το μπέρμπερι. Πέφτει ξερός ακόμα κι ο Αρμάνι!

Θα πεις τώρα ότι ο Μπελογιάννης φορούσε γραβάτα. Ε να ένας από τους λόγους να ξεχωρίζει και σε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ από τους κομμουνιστές…

Υπάρχει βέβαια κάποιος, που ακόμα επιμένει και ειδικά, όταν η κάμερα τον δείχνει… προτομιακά, τύφλα νάχουν τα πορτραίτα του πολιτμπιρό το 1949! Πρόκειται για τον αμετανόητο Κομμουνιστή ....
Κατρούγκαλο, που με μεγάλη άνεση μπορεί να συνδυάσει σακάκι από τον Βάρδα Αναγνωστόπουλο, μαντηλάκι από το «Ό,τι πάρεις ένα ευρώ» και γραβάτα από την Μπρουκς Μπράδερς! Αλλά, εντάξει, εδώ κάνεις πως δεν βλέπεις.

Εκεί όμως που σούρχεται η μεγάλη ανατριχίλα, είναι όταν βλέπεις τον Ευκλείδη. Αισθάνεσαι την επιθυμία να τον αρπάξεις, όπως είναι, να τον πας τον άνθρωπο στην Πρόνοια, να φορέσει ένα σακάκι κι ένα πουκάμισο της προκοπής, μπας και σκάσει το χειλάκι του ένα χαμόγελο!

Όλη αυτή, η περίφημη αρμάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μ αυτόν τον ιδιότυπο ενδυματολογικό… τσαμπουκά, μας έχει στ’ αλήθεια καταπλήξει και ενθουσιάσει. Διότι κατήγαγε, έστω ενδυματολογικά, νίκη περιφανή σε επίπεδο πανευρωπαϊκό.

Ένα άλλο σημείο άξιο προσοχής είναι πως ο χθεσινός εκπρόσωπος του δεκαπενταμελούς απευθύνεται στους αρχηγούς Κρατών και πως αυτοί σ αυτόν. «Γεια σου Κλοντ», «Γεια σου Αλέξις», «Γεια σου Άνγκελα», «Γεια σου Αλέξις»… Ούτε νάπαιζαν… ξυλίκι στην ίδια γειτονιά! Τόση οικειότητα πια! Άσε πια εκείνα τα χαστουκάκια στο μάγουλο του στυλ «μπαγάσικο, τόμαθες τελικά το μάθημα σου»… Τέλος πάντων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι κάποιες κακές συνήθειες που τις κληρονόμησαν από… παλιοχαραχτήρες! Έχουν εξασκηθεί σ αυτά, όπως και σε άλλα, από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Οπότε, ούτε κρύο μας κάνει, ούτε ζέστη. Εκεί όμως που πάθαμε την πλάκα μας, είναι όταν μαζί με τον ήλιο του Μάρτη, μας ενέσκηψε… Καρανίκας!

Τι κόσμημα είναι ο άνθρωπος! Και λέγαμε, τι να λείπει ρε π…… μου από του Μαξίμου κι εχουμε χάσει το χαμόγελο από τα χείλη μας; Ο άνθρωπος είναι όλη η δημιουργική φαντασία του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι από μόνος του ένα Φεστιβάλ Αθηνών! Δηλαδή, να παραμερίσει ο Φαμπρ, να περάσει ο.. Καρανίκας.

Αυτός πια, δεν είναι ένας απλός Σύμβουλος, είναι ένα σπάνιο δώρο Θεού για τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Πρώτα απ όλα, είναι δημιουργικά εγγράμματος ο άνθρωπος. Καταργεί όλες τις πτώσεις και κρατά μία, την ονομαστική. Πχ. Οι ειδήμονες γίνονται «οι ειδήμων» κ.ο.κ. Έχει όμως και μια αισθητική, που ξεπερνά ακόμα και τη δημιουργική φαντασία του Άντι Γουόρχολ!

Π.χ. η  κατάρρευση των δίδυμων Πύργων, η του Πύργου του Άιφελ, ή του Σινικού Τείχους, με την συνδρομή μικρού αριθμού αίρ μπας, θα μπορούσε να συμβολίζει παγκοσμίως την εκδίκηση των κολασμένων απανταχού της ανθρωπότητας. Κι όλα αυτά να μεταβολίζονται σε σπουδαία έργα Τέχνης!

Είναι μια εξέλιξη στα εικαστικά, που θα μπορούσε να τιτλοφορείται …υπερβατικός σοσιαλισμός!

Ο άνθρωπος δεν είναι για εδώ. Είναι για να πάει να διευθύνει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Εδώ όμως εχουμε να κάνουμε και μ αυτό που λέει ο λαός «τσάμπα μάγκας». Διότι ας πούμε ότι καλούν τον Καρανίκα στη γνωστή Πρεσβεία και τον ρωτάνε «εσύ είπες αυτές τις μαλακίες»; Τι θα απαντήσει τότε ο γνωστός σερβιτόρος επαναστάτης; Απλά θα βάλει την ουρά κάτω στα σκέλια και θα ψελλίσει ταπεινά μια «συγνώμη».

Όπως άλλωστε έκαναν τα αφεντικά του στην περίπτωση αποφυλάκισης του Ξηρού, αλλά και της γνωστής παράστασης του Εθνικού. Ο Καρανίκας, λοιπόν, δεν είναι άλλο τίποτα από ένα υποπροϊόν του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτός είναι φίλος και Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού! Είναι ο μόνος από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα που άξιζε την εμπιστοσύνη του…

Και αν το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού κοσμείται από τους αριστείς, τότε πάμε όλοι φουνταριστοί για να φορέσουμε πλερέζες. Διότι, κακά τα ψέμματα, το κύρος ενός Πρωθυπουργού, εν πολλοίς ορίζεται κι από το περιβάλλον του.

Κι εντάξει, κατάπιαμε το περίφημο «Εκ των…ουκ άνευ» του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ! Αλλά εκείνο το «αναλογικά και βαρέα», ούτε η Μενεγάκη δεν το συγχωρεί!

Οι «ειδήμων» του Μαρτίου δεν είναι παρά μια ακόμα πράξη του δράματος που ζει η χώρα…

Οι μόνες που γελάνε μ αυτό το δράμα είναι μόνο οι γάτες του Σιάμ!

Όσο για μας… χαίσαι ψοιλά κη αγνάνταιβαι!

από το «Ημερόδρομος»


Οι….ειδή(μων) του Μαρτίου… Οι….ειδή(μων) του Μαρτίου… Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.