Α. Τσίπρας: Από τον εθνομηδενισμό στον χρονομηδενισμό.

του Πέτρου Αργυρίου

Σε προηγούμενα άρθρα μας μελετήσαμε και τις δύο μεσσιανικές εκδοχές: Του Τσίπρα ως Χριστού και του Τσίπρα ως αντίχριστου.

Η επίσημη φωνή των κομματόσκυλων του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερο άρθρο της συμφώνησε με την πρώτη εκδοχή παρουσιάζοντας τον πρωτοχριστιανισμό ως την πρώτη φορά  αριστερά κι εμμέσως πλην σαφώς τον Τσίπρα ως Χριστό.
Ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε;
Πράγματι, η καρτερικότητα του νεαρού πρωθυπουργού είναι χριστιανικής κοπής.

Ο Χριστός μας προέτρεψε να αγαπάμε αλλήλους.
Ο Τσίπρας να αγαπάμε εταίρους.
Ο Χριστός έκανε το νερό κρασί.
Ο Τσίπρας το κρέας ψάρι και το ΟΧΙ ΝΑΙ.
Ενδιαφέρον έχει και η φορολογική τους αντίληψη.
Ο Χριστός προέτρεπε σε όσους έχουν δύο ιμάτια να δώσουν το ένα.
Ο Τσίπρας το επέβαλε φορολογώντας. Για όσους δεν έχει μείνει τίποτα να δώσουν, δεν.....
πειράζει, έχει ο θεός.

Αυτοδικαίως λοιπόν, στις 24 Φλεβάρη, γιορτάζοντας τον ένα χρόνο "αριστερής διακυβέρνησης" γεμάτης θαύματα, ο Τσίπρας πρότεινε την αντικατάσταση της χριστιανικής χρονοθεσίας με αυτήν της Τσιπριανής: Το 2016 θα είναι το έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας είπε.

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, είναι η ώρα μηδέν και το σημείο μηδέν για αυτή τη χώρα που έχει εκμηδενιστεί που φέρνει πλέον μονίμως αρνητικό πρόσημο σε όλους τους θετικούς της δείκτες και θετικό σε όλους τους αρνητικούς.

Όπως και να χει, από χθες πρέπει όλοι οι Έλληνες με βαθύτατη θρησκευτική προσήλωση στην μοναδική ιστορική προσωπικότητα που λέγεται Αλέξης Τσίπρας, να καταργήσουν το Γρηγοριανό ημερολόγιο και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν το ... Τσιπριανό.
Σύμφωνα με αυτό το 2017 μ.Χ οφείλει να αντικατασταθεί από το 1 μ.Τ (μετά Τσίπραν).
Αυτό λύνει και ένα μεγάλο παράδοξο:
Πριν από λίγες μέρες ο Τσίπρας στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός εξέπληξε τους πάντες, ακόμη και τους Έλληνες που πλέον δε θα πρεπε να τους εκπλήσσει απολύτως τίποτε, δηλώνοντας πως πιστεύει πως το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα.
Αυτή η δήλωση φυσικά δεν έχει κανένα νόημα αν δεν χρησιμοποιηθεί το Τσιπριανό ημερολόγιο καθώς το 2016 μ.Χ προβλέπεται σχεδόν καθολικά αναντίρρητα να είναι έτος ύφεσης.
Προφανώς λοιπόν, η εκτίμηση του Τσίπρα δεν αφορά το 2016 μετά Χριστόν αλλά το 2016 μετά Τσίπραν… οικονομική ανάκαμψη δηλ σε μόλις … 2016 χρόνια από τώρα.

Μια ματιά στους πίνακες του προγράμματος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους δικαιολογεί απόλυτα την συγκρατημένη αισιοδοξία του θαυματουργού πρωθυπουργού.
Πράγματι. Η δεκαετία 2015-2025 είναι επιβαρυμένη με περίπου 8 δις ετησίως σε υποχρεώσεις εξυπηρέτησης χρέους. Τη δεκαετία 25-35 τα πράγματι επιβαρύνονται κατά 1 επιπλέον δις ετησίως περίπου.
Τη δεκαετία 35-45 άλλοι τη θέλουν με επιβάρυνση ενός ακόμη δις ετησίως, ενώ άλλοι την θέλουν τη χειρότερη δεκαετία με ετήσιες υποχρεώσεις γύρω στα 13 δις κατά μέσο όρο.

Κι όλα αυτά, σε μια οικονομία που το ΑΕΠ της συρρικνώνεται διαρκώς, που η φοροδοτική ικανότητα του πληθυσμού της έχει εξαντληθεί ήδη από το 2015 (έτος κολασμένο που έφερε δανειακές υποχρεώσεις  20 δις), που δεν θα μπορεί να αντλήσει πόρους από την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας καθώς θα έχει υποχρεωθεί μέσω των «ανεξάρτητων αρχών» όπως το ΤΑΙΠΕΔ και το νέο υπό σύσταση ταμείο ιδιωτικοποιήσεων να την ξεπουλήσει με εξευτελιστικούς όρους χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης μιας μαριονετίστικης κεντρικής κυβέρνησης… ακριβώς όπως έγινε με τον ΟΛΠ που δείχνει το δρόμο της νέας εποχής για την Ελλάδα.
Πράγματι, πρέπει κάποιος να είναι ηλίθιος για να πιστεύει ότι όταν το ΔΝΤ έκρινε το 2010 το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο με λόγο χρέους/ΑΕΠ 120%, να θεωρεί ότι μετά από μια πενταετία οικονομικής καταστροφής, το 2015 με λόγο χρέους/ΑΕΠ πάνω από 170%, το χρέος καθίσταται βιώσιμο.
Φως στο τούνελ αρχίζει να υπάρχει τη δεκαετία 2045-2055 κι αυτό υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρχουν νέα δάνεια και χωρίς να υπολογιστεί το πως επηρέασε την κατανομή η δανειακή συμφωνία των 40 δις του Ιούλη.
Με άλλα λόγια, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. 

Καθίσταται προφανές ότι η στάση πληρωμών κι η διαγραφή χρέους ήταν η μόνη λύση και ότι το μόνο που επέτυχε η άρνησή της ήταν μια δραματική επιδείνωση.
Σήμερα έχουμε δεχτεί το μεγαλύτερο κομμάτι πόνου που θα δεχόμασταν αν προχωρούσαμε άμεσα στη στάση πληρωμών.
Φυγή καταθέσεων, μείωση εισοδημάτων, Capital controls, καταστροφή υποδομών, φυγή υγιούς επιχειρηματικότητας, εκβιασμούς για Grexit, μπλοκ δυνάμεων που στέλνουν τελεσίγραφα για αστυνόμευση του Αιγαίου υπό την απειλή της άρσης της συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα και την προοπτική της μετατροπής της σε χωματερή ανθρώπων να είναι ορατότερη από ποτέ και με την μετανάστευση των Ελλήνων και τη δημογραφική βόμβα να ενισχύονται μέρα με τη μέρα.

Έχουμε δεχτεί τον περισσότερο πόνο και κανένα από τα οφέλη της στάσης πληρωμών.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να ακούμε κούφια λόγια υποσχέσεις και δεσμεύσεις και να συνεχίσουμε την πορεία προς τη μιζέρια και την εξαθλίωση.
Ή να προσπαθήσουμε να την ανακόψουμε.
Υπό τις σημερινές συνθήκες ίσως ακόμη και το δεύτερο να αποβεί απολύτως μάταιο.
Θα μπορούμε όμως να λέμε ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε να σώσουμε μια καταδικασμένη πλέον χώρα. Ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε...

από το «agriazwa.blogspot.gr»


Α. Τσίπρας: Από τον εθνομηδενισμό στον χρονομηδενισμό. Α. Τσίπρας: Από τον εθνομηδενισμό στον χρονομηδενισμό. Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.