Σκασμός!

του Πιτσιρίκου

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επέκρινε τον τρόπο που διαχειρίζεται -εδώ και χρόνια- η Ελλάδα την προσφυγική κρίση, λέγοντας πως «Οι Έλληνες δεν πρέπει να ρίχνουν το φταίξιμο για τα προβλήματά τους μόνο στους άλλους, αλλά πρέπει να βλέπουν πώς θα γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι».

Οι δηλώσεις Σόιμπλε προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και, σε ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αναφέρεται ότι «Αξίζει να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού στα σύνορα της ΕΕ, και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που δημιουργήθηκαν από 5 χρόνια συνεχούς λιτότητας».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και....
το ξέρει.

Το δικαίωμα του το έδωσαν η κυβέρνηση Τσίπρα που μετέτρεψε το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε ΝΑΙ, αλλά και οι Έλληνες που -στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν- έκαναν ξανά πρωθυπουργό το πολιτικό ζόμπι Αλέξης Τσίπρας.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες είχαν την ευκαιρία να πουν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την παρέα του «Σκασμός!».

Αν η Ελλάδα επιθυμούσε να είναι μια ανεξάρτητη και περήφανη χώρα, και οι Έλληνες επιθυμούσαν να είναι ελεύθεροι, είχαν την ευκαιρία να το κάνουν την χρονιά που πέρασε.

Δεν το έκαναν. Οπότε, ας βγάλουν τώρα αυτοί τον σκασμό.

Δεν ευθύνεται ο Σόιμπλε για την δική μας ανυπαρξία. Δεν ευθύνεται ο Σόιμπλε για την μετατροπή της χώρας μας -και τυπικά- σε προτεκτοράτο.

Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος.
Σε λίγες ημέρες, ο χρόνος αλλάζει.
Ο χρόνος αλλάζει, όχι οι άνθρωποι.



Σκασμός! Σκασμός! Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.