Τα κοράκια πυλώνες της Οικονομίας

του Γιάννη Λαζάρου

Η νέα εποχή που ήρθε έφερε μαζί της εκτός από τους υπηρέτες της και νέες συνθήκες επιβίωσης ή μάλλον μια καινούρια οικονομία που την γράφουν από την αρχή και διαδίδεται από τους υποτακτικούς της Ε.Ε.

Αν μέχρι σήμερα γνωρίζατε την παραγωγή γενικά ως μέσο κίνησης της οικονομίας για το κέρδος εργαζόμενων και εργοδοτών, ξεχάστε το.  Στη νέα εποχή δεν υπάρχει παραγωγή οιασδήποτε μορφής, πρωτογενής, δευτερογενής κ.λπ. Υπάρχει μόνο το κέρδος που απομυζά η καθεστηκυία τάξη από τους υποτελείς αρπάζοντας όποια περιουσία τους απέμεινε.

Η αρπαγή περιουσίας ιδιωτικής ή δημόσιας βαφτίστηκε από τον υπεύθυνο υπουργό Σταθάκη ως δευτερογενής αγορά. Δήλωσε στο επίσημο προπαγανδιστικό μέσο "Αυγή" επί λέξη: "Θα....
επιμείνουμε μέχρι τέλους ώστε τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας να μην αποτελέσουν αντικείμενο της δευτερογενούς αγοράς που ανοίγει".

Η πρωτογενής αγορά που εξαφάνισαν οι κυβερνώντες στην Ελλάδα έρχεται να αντικατασταθεί από μια δευτερογενή αγορά που θα κερδίζει από το ξεπούλημα των επιχειρηματικών δανείων και από τους πλειστηριασμούς του σπιτιού σου. Αυτό βάφτισε αγορά ο Σταθάκης και μάλιστα τόνισε πως έχει στόχο μια νέα βιώσιμη ανάπτυξη από την δευτερογενή αυτή αγορά.

Βιώσιμη για ποιόν; Για τους κυνηγημένους; Για τους άνεργους; Ποια είναι η ανταγωνιστικότητα στην οποία αναφέρεται και ποια είναι η στρατηγική επένδυση που θα φέρει έστω ένα μεροκάματο σε έναν Έλληνα;

Η δευτερογενής αγορά του Σταθάκη είναι μια γκιλοτίνα που δεν θα αφήσει ούτε πρώτη κατοικία χαρίζοντας ουσιαστικά υπερκέρδη σε διεθνή κοράκια που λυμαίνονται την παγκόσμια αγορά και είναι ουσιαστικά υπεύθυνα για τις οικονομικές κρίσεις κρατών σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις.

Μια ακόμη κοροϊδία στις ίδιες δηλώσεις του Σταθάκη είναι το ότι κλειδί για την ανάκαμψη, είναι η επένδυση στην στρατηγική της υψηλής προστιθέμενης αξίας δραστηριοτήτων που θα χρησιμοποιεί το πλεονέκτημα το οποίο διαθέτει η χώρα με το υψηλό ποσοστό νέων πτυχιούχων στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η ανάκαμψη.

Μεγάλα λόγια που γεμίζουν σελίδες εφημερίδων και τηλεοπτικό χρόνο. Λόγια που περνάνε στο ντούκου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (λαός) χωρίς αντίδραση. Γιατί κάποιος πρέπει να θυμίσει στον Σταθάκη πως οι νέοι πτυχιούχοι έχουν ξενιτευτεί ή ψάχνουν μετά μανίας για μια δουλίτσα καταλήγοντας στα ντελίβερυ για μεροκάματο.

Τα μεγάλα λόγια συμπληρώθηκαν από το ότι για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα ενισχυθούν σημαντικά οι εξαγωγικές επιδόσεις. Ο αγώνας επιβίωσης των εξαγωγικών εταιριών στην Ελλάδα είναι άγνωστος για τον Σταθάκη με όλη αυτή την φοροεπιδρομή αλλά και τα capital controls, όπως και μια ατελείωτη σειρά παλινωδιών που στραγγαλίζουν τους επιχειρηματίες. Αν ο Σταθάκης ευνοεί το μοίρασμα των πακέτων σε ημέτερους τότε ναι θα αναπτυχθούν πάλι όλες οι οικονομίας της λαμογιάς.

Το κρεσέντο του υπουργού της αριστεράς στην συνέντευξη ήταν; "Προβλέπεται να υπάρχει το κίνητρο για επτά χρόνια σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος για αυτές που επιθυμούν να επενδύσουν μακροχρόνια".

Τα κοράκια λοιπόν θα έχουν σταθερό φορολογικό περιβάλλον για εφτά χρόνια ενώ οι Ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν κόκκινα δάνεια θα φορολογούνται βάση αξιολόγησης των δανειστών. Ως γνωστόν η φορολογία στην Ελλάδα είναι αλληλένδετη με την αξιολόγηση του κουαρτέτου. Πολύ απλά ο Σταθάκης θα κλείσει και τις τελευταίες Ελληνικές εταιρίες που δεν θα πέσουν στα χέρια των κορακιών.

Για μια ακόμη φορά με λόγια αλλά και με τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως όλα αυτά ούτε δεν θα λέγονταν σε πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών γιατί θα γέλαγαν. Στην καθημερινότητά μας γελάει μαζί μας ο κάθε Σταθάκης αερολογώντας αλλά και εφαρμόζοντας παράλληλα τις εντολές των προϊσταμένων του για το ξεπούλημα των πάντων.

από το «Στον Τοίχο»


Τα κοράκια πυλώνες της Οικονομίας Τα κοράκια πυλώνες της Οικονομίας Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.