Αριστερά καθρεφτάκια

του Μάριου Διονέλλη

Εσείς το διαβάσατε το «παράλληλο πρόγραμ-μα»; Ανεβήκατε σ' αυτή την ωραία τραμπάλα που έχει στήσει για όλους μας η κυβέρνηση; Ελάτε να κάνουμε μια βόλτα μαζί, εξάλλου Χριστούγεννα έρχονται και λίγη διασκέδαση επιβάλλεται και λόγω των ημερών.

Βάλτε από τη μια μεριά της τραμπάλας το ξεπούλημα των τραπεζών που κόστισε πάνω από 40 δισ. και χάρισε το τραπεζικό σύστημα στα διεθνή κοράκια. Και από την άλλη καθίστε εσείς μαζί με την εξαγγελία για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών, με την παύση της  δίωξης των μαθητικών καταλήψεων και με την εξάμηνη (μόνο) αναστολή του πλειστηριασμού για το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, προς τα πού βαραίνει η τραμπάλα;

Στη δεύτερη βόλτα βάλτε το ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων και από την άλλη τη δημιουργία...
νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για ανέργους (δώρο με 500 ευρώ). Βάλτε και τη μοριοδότηση των τριτέκνων που θα εξισωθούν με τους πολύτεκνους (όχι στα επιδόματα, αλλά για τον διορισμό στο Δημόσιο). Και πάλι, προς τα πού βαραίνει η τραμπάλα;

Βάλτε από τη μια τα μέτρα για τους αγρότες τους επερχόμενους πλειστηριασμούς, την παραμονή του ΕΝΦΙΑ και από την άλλη την παράταση κατά ένα έτος (μόνο) για τα συσσίτια των απόρων και τα γεύματα στα σχολεία, θετικά πράγματα έχει από την άλλη πλευρά ή τουλάχιστον με θετικό πρόσημο.

Μα το να πουλάς τα αποτεφρωτήρια νεκρών ως αντίβαρο για το ξεπούλημα της χώρας μοιάζει λίγο με τα καθρεφτάκια που έδιναν οι κονκισταδόρες στους ιθαγενείς. Αριστερά καθρεφτάκια στην περίπτωσή μας για όσους ακόμα πιστεύουν πως «εντάξει μωρέ, καλά είμαστε κι έτσι...».

Υ.Γ: Προφανώς το κείμενο γράφτηκε πριν την απόσυρση του "παράλληλου προγράμματος"

από το «Δρόμος της Αριστεράς» μέσω του «Βαθύ Κόκκινο»


Αριστερά καθρεφτάκια Αριστερά καθρεφτάκια Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Δεκεμβρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.