Άγριος εκβιασμός από Μέρκελ, Γιούνκερ, Ερντογάν

του Σταύρου Χριστακόπουλου

Πότε η δήλωση Φίλη για τους Πόντιους και ο ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου από τους φασίστες, πότε η ομίχλη από τις καταγγελίες Πανούση για ένα «έγκλημα χωρίς πτώμα», φαίνεται ότι δεν μπορούμε να συζη­τήσουμε κάτι σοβαρό σε αυτήν τη χώρα. Και μάλιστα την ώρα που η εφαρμογή του μνημονίου περνάει στην πιο κρίσιμη φάση και μεγάλα θέματα στρατηγικής της χώρας βρίσκονται πάνω στην τσόχα Ευρω­παίων και νεο-οθωμανών τζογαδόρων.

Στο προσφυγικό παίζεται πλέον ένα πολύ επικίνδυνο παρασκηνιακό παιχνίδι μεταξύ Ερντογάν και Ευρωπαίων, οι οποίοι παραχωρούν στον ενισχυμένο από τις εκλογές πρόεδρο της Τουρκίας όλα όσα ζητάει για να περιορίσει την εξαγωγή προσφύγων και μεταναστών προς την Ευ­ρώπη. Και μάλιστα χωρίς να πράξει το παραμικρό: μόνο με... δήλωσή του ότι θα συνεισφέρει. Η Μέρκελ στήνει το....
σκηνικό προσέγγισης για να σώσει τον εαυτό της και ο Γιούνκερ γράφει στα παλιά του τα πα­πούτσια θεσμούς, ευρωπαϊκές αρχές, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Χθες το απόγευμα η έγκυρη ιστοσελίδα Euro2day αποκάλυψε έγγρα­φο με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου, που μοιράστηκε σε αντιπροσωπεί­ες χωρών της Ε.Ε. ως οδηγία σε σχέση με την Τουρκία, αλλά και για το πώς πρέπει να διαχειριστούν τις ελληνικές ενστάσεις. Στο έγγραφο αυτό υποστηρίζεται πλήρως η Τουρκία και επιπλήττεται η Ελλάδα: «Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά και σκοπίμως πρό­σφυγες μέσω Ελλάδας, όπως η Ελλάδα κάνει στη FYROM».

Επιπλέον, δηλώνεται η ξεκάθαρη πρόθεση όχι μόνο να διευκολυνθεί η Τουρκία, αλλά και να πιεστεί ασφυκτικά η Ελλάδα να αποδεχθεί τό­σο το άνοιγμα της ενταξιακής διαδικασίας της Άγκυρας όσο και τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο υπό τον μανδύα της Frontex.

Η Τουρκία, παράλληλα, παίζει χοντρό παιχνίδι, όπως αποκαλύπτου­με σήμερα, και στη σύνταξη της συμφωνίας TiSA για το εμπόριο των υπηρεσιών, η οποία θα καθορίσει το νέο πλαίσιο, μεταξύ άλλων, και των ναυτιλιακών υπηρεσιών, στις οποίες η Ελλάδα πρωταγωνιστεί διεθνώς επιχειρηματικά, αλλά... απουσιάζει πολιτικά από τη νέα διαμόρφωσή τους.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός πάει στην Τουρκία για να αντιμετω­πίσει κατά πρόσωπο απαιτήσεις που αφορούν τα θαλάσσια σύνο­ρά μας. Αν το θέμα είχε λήξει χωρίς την επιβάρυνσή μας και πήγαινε για να κάνει το... κομμάτι του, τότε δεν μας έπεφτε λόγος. Αν όμως η Λευκωσία έχει αποφασίσει να γονατίσει σε Τούρκους και Ευρωπαί­ους και η Αθήνα την ακολουθεί αναλαμβάνοντας νέα βάρη υποχω­ρήσεων, τότε η Φιλιάδα και η Πανουσιάδα θα μοιάζουν πρωινός υγιεινός περίπατος. Στα εθνικά θέματα, ό,τι δίνεις δεν το ξαναπαίρνεις. Και μπορεί να μην ανεβάζουν κυβερνήσεις, αλλά τις τσαλακώνουν ανεπανόρθωτα.

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»


Άγριος εκβιασμός από Μέρκελ, Γιούνκερ, Ερντογάν Άγριος εκβιασμός από Μέρκελ, Γιούνκερ, Ερντογάν Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.