Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι μπορεί να γίνουν οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι;

Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι μπορεί να γίνουν οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι; Αν αληθεύει το γεγονός που περιγράφει δημοσί-ευμα ιστοσελίδας της Θεσσαλίας δεν σε αγανακτεί απλώς αλλά σε εξοργίζει.

Σύμφωνα λοιπόν με ότι διαβάζουμε στην Καρδίτσα υπήρξε ένας υπέργηρος παππούς (92! χρονών) που για να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό πουλούσε κάστανα. Τα «όργανα της τάξης» σε μια επίδειξη όχι απλώς κοινωνικής ευαισθησίας αλλά άκρατης επαγγελματικής συνείδησης συνέλαβαν τον 92χρονο στον  οποίο  υπάρχει ο κίνδυνος να δικαστεί και το «παράπτωμα» του να του στοιχίσει μέχρι 32 μήνες φυλακή!

Δυσκολεύεσαι να βρεις λέξεις να σχολιάσεις το παρακάτω κείμενο που διαβάζουμε:

Σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα που έγινε στην Θεσσαλία, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων και....
350 κιλά κάστανα και έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Αν και επισήμως δεν ανακοινώθηκαν ονόματα, λέγεται πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 92χρονος καστανάς από την Καρδίτσα γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή! Όχι μόνο του κατάσχεσαν κάστανα και φουφού, αλλά αντιμετωπίζει στο αυτόφωρο την κατηγορία της κατ’ επανάληψη και «άνευ αδείας εμπορίας» , του «αθέμιτου ανταγωνισμού», «της μη ύπαρξης ταμειακής μηχανής» και το καλύτερο «της παράνομης χρήσης ρυπαίνοντος μηχανισμού» (δηλαδή της φουφούς).

Μάλιστα, επειδή είναι η δεύτερη φορά που δικάζεται για αυτό, μπορεί να φάει ποινή έως 32 μήνες.

Ήμαρτον...!

από το «Βαθύ Κόκκινο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου