Σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου

Ανακοίνωση

Ακάθεκτη προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή τον Αύγουστο του 2015 και περιλαμβάνει 55 δράσεις άμεσα υλοποιήσιμες ως το τέλος του έτους.

Εκτός από τις ήδη γνωστές ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων, των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ, δριμύτερα επανέρχεται και η εκποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής, με άμεση προτεραιότητα το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, Ειδικά για τον Αστέρα, προβλέπεται και επέκταση των ειδικών δικαιωμάτων στην παραλία και την ακτογραμμή, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που είχε απορρίψει την συγκεκριμένη επένδυση, καθώς διαπίστωσε τον κίνδυνο εκποίησης της δασικής έκτασης και του αρχαιολογικού χώρου της χερσονήσου.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που υπακούει μόνο στους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει, ότι θα παρευρεθεί με επίσημη αντιπροσωπεία του στην Συνάντηση που διοργανώνει το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού και η Εναλλακτική Δράση στο Παλιό Δημαρχείο Δραπετσώνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 (19:30) και που έχει ως θέμα την εκποίηση του παραλιακού μετώπου και τους τρόπους αφύπνισης και αντίστασης της κοινωνίας, απέναντι στην διάλυση του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας.

Αθήνα 21/10/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ


Σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου Σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.