2 +2 = 5

του Γιώργου Χαλιμούρδα*

Σκεφτείτε ότι είναι 10 άτομα κλεισμένα σε ένα δωμάτιο και οι 9 είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους να παίξουν ένα άγριο παιχνίδι στον δέκατο. Μπροστά τους, πάνω σε ένα τραπέζι βρίσκεται ένα ποτήρι. Οι 9 συνεννοημένοι λένε ο ένας μετά τον άλλο ότι πάνω στο τραπέζι βρίσκεται μια κανάτα. Ο δέκατος, ο αθώος της υπόθεσης, ξαφνικά παθαίνει σύγχυση, στην αρχή αντιδρά, λέει ότι είναι ποτήρι. Οι άλλοι 9, με θέρμη, τον διαβεβαιώνουν ότι είναι κανάτα. Σκέψεις τρελές περνούν από το μυαλό του αθώου της υπόθεσης. Ξαφνικά περνά η ζωή ολόκληρη από μπροστά του. Σύγχυση, εφίδρωση, πανικός. Έχω κάποιο πρόβλημα διερωτάται από μέσα του; Είμαι άρρωστος; Δεν μπορεί να κάνουν λάθος 9 άνθρωποι στους 10; Στο τέλος τείνει να το πιστέψει. Τείνει να αποδεχτεί την τάση προς ομογενοποίηση με το σύνολο, με την κοινή γνώμη των άλλων υπολοίπων. Τείνει να απαρνηθεί την λογική, την ιστορία, την παράδοση, που του ξαναθυμίζει συνεχώς ότι είναι ποτήρι. Δεν μπορεί να είναι το μαύρο πρόβατο. Δεν μπορεί να τον αποκαλούν τρελό και παρείσακτο.

Όσο και ακραίο να φαίνεται το παραπάνω παράδειγμα, ας δούμε σε ποια εικονική πραγματικότητα ζούμε σήμερα, εν έτη 2015, μια προεκλογική περίοδο, στην οποία δεν υπάρχει λογική, δεν υπάρχει επίδικο, υπάρχει μόνο μια άλλη πραγματικότητα που θέλουν να μας περάσουν, να ξεχάσουμε την βιωματική μας καθημερινότητα.

Στην Πατρίδα μας δεν υπάρχουν σήμερα 2 εκατομμύρια άνεργοι, 1,5 εκατομμύρια σε επίσχεση ...
εργασίας, παρά μόνο μας ενδιαφέρει αν είναι μικρούλης, μικροτσούτσουνος, μπασμένος ο Τσίπας και μάγκας ο Βαγγέλας.

Στην Πατρίδα μας δεν υπάρχουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες διαλυμένοι που χρωστάνε παντού, και ο Έλληνας το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το παλιό και το νέο που διεκδικούν ο Τσίπας και Βαγγέλας, το άφθαρτο και το βεβηλωμένο,

Στην Πατρίδα μας όλα τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν άψογα, έχουν υπεραρκετό προσωπικό, γεμάτα τα φαρμακεία τους, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πόσα πόνταρε ο Τσουκαλάς στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν.

Στην Πατρίδα μας όλα τα σχολεία ανοίξανε, δεν υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, όλοι οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους,  αλλά μας ενδιαφέρει η Μπίζνα του εκλεκτού του Τσίπρα Φλαμπουράρη.

Στην Πατρίδα μας οι νέοι διάγουν βίον εκλεκτόν, μέλλον εξασφαλισμένο και πάνε εις τις Αγγλίες και εις τας Ευρώπας για σπουδές και ταξίδια αναψυχής, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο Σάκης, η Μύκονος, το νέο life style και το νέο μοντέλο άι παντ, πόντ, και δεν ξέρω και πως το διάολο τα λένε.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο πρέπει να ξεχάσετε  ότι γίνανε και γίνονται συνταγματικές εκτροπές σωρηδόν, ξεχάστε τις αυτοκτονίες, ξεχάστε τις χιλιάδες εξώσεις, ξεχάστε τα 500.000 χιλιάδες συσσίτια, ξεχάστε το θάνατο του αγροτάκου, του ελεύθερου επαγγελματία, του Έλληνα, της Πατρίδας μας, αυτού του Τόπου που μεγαλώσαμε κι αγαπήσαμε όσο κανέναν άλλο. Το μόνο που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι οι προφητείες του Βασίλη Λεβέντη ότι θα πάει ο άνθρωπας εις τας Μέρκελ, με τις γνωριμίες του και θα διαπραγματευτεί να μας απαλλάξει επιτέλους από το μνημόνιο. Τι δεν καταλαβαίνεται ζώα, βρε ζώα; Το μόνο που πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι ποιος την έχει μακρύτερη για να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση, το ποιος είναι το παλιό και ποιος το καινούριο, το ποίος θα κάνει την καλύτερη εφαρμογή του 3ου του μακρύτερου μνημονίου. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τι θα επέλθει από αυτό το 3ο μνημόνιο. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τι έχουν υπογράψει εκεί στας Ευρώπας και τι θα επέλθει, στη πλάτη μας και στη πλάτη των παιδιών μας. Δεν χρειάζεται να ξέρετε πόσο φασισταριά είναι εκεί στας Ευρώπας και που μας οδηγούν. Δεν είναι του παρόντος.

Προσοχή μακριά και από αυτούς που επιχειρηματολογούν για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Εξάλλου το είπαν και τα Άκρα. Ομονόησαν και ομοφώνησαν. «Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο το ευρώ και με σκληρούς όρους» μας λέει ο βαρύς Μιχαλολιάκος, το χε ξαναπεί, το λέει και το ξαναλέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί για να το εμπεδώσετε. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι μετο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ» μας λέει ο Κουτσούμπας. Και αυτός το λέει και μας το λέει να το εμπεδώσουμε. Όλοι μαζί μια συγχορδία. Μαζί με το μαύρο μέτωπο των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ. Στο ερώτημα Ευρώ ή δραχμή αντιτείνει ευρώ ή δημοκρατία η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ποια δημοκρατία ποιάς Ευρώπης; Δε μπορεί κάτι θα ξέρει το κορίτσι, κάτι θα έμαθε εκεί στη νομική και στο έδρανο της προέδρου της Βουλής. Θα διώξουμε τα μνημόνια αλλά εν τέλει θα τα βρούμε με τη Μέρκελ και θα ξεκοκαλίζουμε το ΕΣΠΑ μας λέει ο Λαφαζάνης. Πως θα το κάνει αυτό ο θεός και η ψυχή του. Το χει λύσει στο μυαλό του ο Παναγιώτης αυτό, ενώ ούτε ο …Αινστάιν δεν θα μπορούσε να το λύσει. Δεν μπορεί κάτι θα ξέρει το παιδί, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι είναι.

Επειδή το σύστημα έχει τελικά πιάσει όλα τα πόστα, επειδή κάνουν το άσπρο μαύρο, επειδή βαφτίζουν το κρέας ψάρι, ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΗ ΜΑΣΗΣΕΤΕ.

Μην τους πιστέψετε. Χαλάστε τους το πανηγύρι που έχει στηθεί. Αποτρέψτε το βροντερό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος να το κάνουν με αυτές τις εκλογές ΝΑΙ, και νομιμοποιημένοι να προχωρήσουν ακάθεκτοι στην εφαρμογή του 3ου και φαρμακερού μνημονίου.

Ψηφίστε Ε.ΠΑ.Μ. για να μπει στη Βουλή να τα κάνει όλα πουτάνα.

Δεν κάνει 2+2=5 αδέρφια, όπως και να το κάνουμε. Ο φασισμός δε θα περάσει. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.


*Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης, Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π. 


2 +2 = 5 2 +2 = 5 Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.