Το κ@@@@χτυλο που δίνει ελπίδα!

του Γιώργου Κ. Γεωργόπουλου

Από τις 5 Ιουλίου έχει τοποθετηθεί ένα είδος βόμβας στα θεμέλια της ενορχηστρωμένης και καλά οργανωμένης επίθεσης της ευρω-κηφηναρίας κατά της πατρίδας μας και του λαού της.

Είμαι μια “βόμβα” με άγνωστου μήκους και ταχύτητας καύσης φιτίλι η οποία περιβάλλεται από μια σιωπηρή και σιβυλλική αχλή, μια απειλητική για το ως άνω κηφηναριό καταχνιά καθώς αυτό διερωτάται έντρομο μήπως το εν λόγω φιτίλι έχει πάρει ήδη φωτιά. Ή, αν δεν έχει ανάψει ακόμα, μήπως ο συνεχής σπινθηρισμός μέτρων, προπέτειας και προκλητικότητας το μπουρλοτιάσει οριστικά. 

Τώρα βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή που η αμετροέπεια και η θρασύτητα της σιγουριάς με την οποία “μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι” τους οδήγησε στο απονενοημένο επινόημα του δημοψηφίσματος με το οποίο επιδίωκαν να καταστήσουν υπεύθυνο της οριστικής καταδίκης του τον ίδιο τον λαό.

Τώρα κατσαδιάζουν τα εγχώρια τσιράκια τους και τις πληρωμένες εταιρείες “δημοσκοπήσεων”...
που τους είχαν διαβεβαιώσει ότι ο έλεγχος επί των κρετίνων ιθαγενών μέσω των ξεπουλημένων ΜΜΕ ήταν απόλυτος και ότι, στη χειρότερη των περιπτώσεων, η διαφορά των ΝΑΙ από τα ΟΧΙ θα ήταν τόσο μικρή ώστε να καθίσταται απόλυτα διαχειρίσιμη. Γιατί με μια διαφορά 2 ή 3 ποσοστιαίων μονάδων τι το πιο φυσικό για τον Τσίπρα να πει “Μπορεί να μην νίκησε το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ, είναι όμως σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε την ευρωπαϊκή οδό, τον δρόμο του ευρώ”.

Έλα όμως που η διαφορά ήταν 22,61 μονάδες υπέρ του ΟΧΙ. Έλα που τώρα περπατάνε ξυπόλητοι στ' αγκάθια, για να μην πω την άλλη εκδοχή της παροιμίας. 

Ο πρωθυπουργός βέβαια έβαλε το σύστημα στον αυτόματο πιλότο και προχώρησε το ίδιο στην προγραμματισμένη περί πίστεως στο ευρώ δήλωση σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Σαν να μην του ουρλιάζανε εκείνο το βράδυ “ΟΧΙ ρε, ΟΧΙ, και να πάνε στον αγύριστο και αυτοί και τα ευρά τους!” Ο αυτόματος πιλότος μπήκε αλλά μπροστά τους προβάλλει απειλητικός ο πελώριος όγκος ενός βουνού που λέγεται ελληνικός λαός. Θα τα καταφέρει το EUROBOEING;

Και είναι εδώ που γεννιέται μια ακόμα ελπίδα.

Γιατί είναι στη φύση της αλαζονικής εξουσίας να μην μπορεί να διακρίνει την σφαλιάρα που έρχεται ακάθεκτη στα μούτρα της και να νομίζει ότι ταπεινώνοντας, απειλώντας και εκφοβίζοντας θα σπάσει τον τσαμπουκά αυτών που, από καθαρά ταξική τοποθέτηση, θεωρεί πλέμπα και εσχατιά της κοινωνίας. Αυτών που τους θεωρεί άχρηστους και ανάξιους λόγου. Αυτών που αντιμετωπίζει σαν κοινωνικά σκουπίδια, είτε βρίσκονται ακόμα στα σπίτια τους τα οποία η ίδια έχει ήδη κατατάξει στα χρηματιστηριακά της assets, είτε θαλασσοπνίγονται μακρυά από τα σπίτια τους που αυτή η ίδια εξουσία γκρεμίζει βομβαρδίζοντας τα ανά τον κόσμο.

Να σου λοιπόν η αλαζονεία. 

Να σου και φτάνει η Δρακουλέσκου συνοδευόμενη από τη φήμη της αδίστακτης ισοπεδώτριας λαών γιατί, σου λέει, “τώρα θα τα κάνουν επάνω τους”.

Να σου και αναγγέλλονται κουρέματα “αν θέλετε να σταματήσουν τα capital controls”.

Με άλλα λόγια βάζουν το δίλημμα “καψώνι ή κούρεμα; Διάλεξε”.

Και για να μην υπάρξουν οι παραμικρές αμφιβολίες όσον αφορά στην εκδικητικότητα απέναντι στο ελληνικό ΟΧΙ, έρχεται και η απόλυτη, εκβιαστική, γκαιμπελική και υποκριτική απόπειρα ταπείνωσης μέσω της κολονοσκόπησης.

Δεν πρόκειται για κολονοσκόπηση, ότι και αν προφασίζεται ο υπουργός που αν αισθάνεται πρεμούρες για τον καρκίνο που “απειλεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας” θα έπρεπε να φροντίσει για το τεράστιο πρόβλημα των καρκινοπαθών που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στην Ελλάδα των μνημονίων.

Όχι. Ο λαός το λέει αλλιώς. Κ@@@@χτυλο το λέει.

Ρε παιδιά, εντάξει. Είπαμε, αλαζονεία.

Μην μας βάζετε όμως και ιδέες.

Ας ενεργήσουμε πολιτισμένα με βάση την δικαιοσύνη και μόνο.


Το κ@@@@χτυλο που δίνει ελπίδα! Το κ@@@@χτυλο που δίνει ελπίδα! Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.