Μπέπε Γκρίλο: Η Ιταλία να βγει από το ευρώ

«Ανοικτός ναζισμός» όσα έγιναν με την Ελλάδα

Η λύση για την Ιταλία είναι να εγκαταλείψει το ευρώ και να εθνικοποιήσει τις τράπεζες, δήλωσε ο ηγέτης του "Κινήματος Πέντε Αστέρια", Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ανοι-κτό ναζισμό» τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ευρωζώνης - Ελλάδας.

Ο Γκρίλο παράλληλα τονίζει ότι από μέρους των άλλων χωρών «τηρήθηκε γραμμή απόλυτης σιωπής ή λόγω οπορτουνισμού (στον Βορρά) ή λόγω εξάρτησης (στον Νότο)».

Ο επικεφαλής των "Πέντε Αστέρων" αναφέρεται στη «θεραπεία» της τρόικας στην Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο και στη συνέχεια τονίζει ότι «στην Ελλάδα ο πήχης μπήκε ακόμη ψηλότερα, φτάνοντας στην απευθείας κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας και συγκεντρώνοντάς την σε ένα Ταμείο, τη νομική έδρα του οποίου ο Σόιμπλε ήθελε να μεταφέρει, εκτός Ελλάδας».

Ο Ιταλός πολιτικός, θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να χρησιμοποιήσει το τεράστιο δημόσιο χρέος...
της ως απειλή, διότι επιτρέπει στην Ιταλία «να υιοθετήσει επιθετική τακτική σε κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση, όχι να μετατραπεί σε ένα φόβητρο ώστε να γίνουν υποχρεωτικά δεκτά τα αιτήματα των δανειστών».

Παράλληλα θεωρεί ότι η κυβέρνηση της Ρώμης «θα πρέπει να προετοιμαστεί για εθνικοποίηση των τραπεζών και μετάβαση σε άλλο νόμισμα», ώστε «να μη χάσει την πρώτη μάχη που θα αντιμετωπίσει όταν θα έρθει η στιγμή να αποσυνδεθεί από τον σωλήνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Ο Μπέπε Γκρίλο είναι επίσης βέβαιος ότι «το κακό θέατρο του ευρώ θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική έγκριση τη TTIP, της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων, με την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποδουλώσουν την Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο που το ευρώ υποδούλωσε την ευρωπαϊκή περιφέρεια στη βούληση της Γερμανίας».

Σε σχέση, τέλος, με την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στη μακροσκελή ανάρτησή του ο Γκρίλο υπογραμμίζει ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα «να αποκλείσει εκ των προτέρων το Euroexit αποτέλεσε την καταδίκη του σε θάνατο», διότι «έτσι παραδόθηκε η χώρα, σε κατάσταση υποτέλειας, στα χέρια της Γερμανίας».


Μπέπε Γκρίλο: Η Ιταλία να βγει από το ευρώ Μπέπε Γκρίλο: Η Ιταλία να βγει από το ευρώ Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Ιουλίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.