Ο Δούρειος Ίππος της λέξης…. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’!!

του Κώστα Γιαννιώτη

Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι μετονόμασαν την Τρόικα σε ‘’ΘΕΣΜΟΥΣ’’ θα έπρεπε να αφυπνίσει την κοιμισμένη συνείδηση όλων αυτών που κόπτονται για την…. ‘’αριστεροσύνη’’ τους και να προσαγάγουν τους υπεύθυνους της μετονομασίας σε δίκη για παράδοση της χώρας σε ξένες δυνάμεις.

Κομπορρημονούν ότι έδιωξαν την Τρόικα. Όχι μόνο δεν την έδιωξαν, οι απατεώνες, αλλά της παρέδωσαν και τα κλειδιά της πόλης. Γκρέμισαν τα τείχη και την έκαναν αφεντικό του τόπου. Την έκαναν καθεστώς! Και καμαρώνουν ότι…. «τώρα δε συζητούν με την Τρόικα αλλά με τους…. Θεσμούς».

Φοβούμενος ότι ξέχασα τη γλώσσα μου, άνοιξα το λεξικό ψάχνοντας να δω γιατί με τρόμαξε τόσο πολύ από το γεγονός ότι τόσον καιρό ακούω από μεγάφωνα, μικρόφωνα και παράφωνα φερέφωνα να διαλαλούν τους… ’’ΘΕΣΜΟΥΣ’’(!!). Και το λεξικό μου απάντησε αυτό που φοβόμουν :
  • Θεσμός : κανόνας δικαίου που διαμορφώθηκε από παράδοση ή με κοινή συμφωνία.
  • Θεσμοί : θεμελιώδεις καταστατικοί νόμοι του κράτους.
Ας διαλέξουν όποια θέλουν από τις δυο ερμηνείες της λέξης κι ας μας απαντήσουν στην...
ερώτηση…. «Τι είναι γι’ αυτούς αυτό που ‘’αντικατέστησε’’ την Τρόικα; Κανόνας δικαίου; Θεμελιώδεις νόμοι του κράτους;»

Σε οτιδήποτε από τα δύο κι αν ανέδειξαν την ‘’εκδιωχθείσα’’ Τρόικα, οφείλουν να απολογηθούν.

Γιατί από τη στιγμή που αποδέχεσαι ξένες δυνάμεις να παράγουν δίκαιο για λογαριασμό της χώρας σου, είσαι αυτουργός προδοσίας.

Γιατί όταν αποδέχεσαι να αποτελούν θεμελιώδεις νόμους της χώρας σου τα κελεύσματα ξένων δυνάμεων, έχεις παραχωρήσει γη και ύδωρ σε αλλότριες δυνάμεις. Έχεις παραδώσει και προδώσει το σύνταγμα (όσο ‘’κουτσό’’ κι αν είναι) της χώρας σου. Έχεις προδώσει και παραδώσει την ίδια σου τη χώρα.

Οι κύριοι που σκαρφίστηκαν τη μετονομασία της Τρόικα σε ‘’ΘΕΣΜΟΥΣ’’, απέβαλαν ακόμα και το φύλλο συκής που κρατούσαν οι προηγούμενοι μπροστά στα σκέλια τους, για να μη φανεί το ξεβράκωμά τους και αποκαλυφθούν τα ανύπαρκτα αχαμνά τους.

Οι κύριοι που βάφτισαν την Τρόικα…. ‘’ΘΕΣΜΟΥΣ’’ δεν το έκαναν για να δείξουν ότι έδιωξαν την Τρόικα, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι και χαμογελούν ξένοιαστα και κάπως ειρωνικά. Όχι! Αυτοί οι κύριοι ήξεραν τι έκαναν!!

Κάθε μέρα που περνά, μέσα από την επανάληψη και την επανάληψη της λέξης…. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’ και τη μακρόχρονη χρήση της, στοχεύουν στο μιθριδατισμό της κοινωνίας στο άκουσμά της, προσπαθούν να χτίσουν το ‘’δίκαιο’’ της λαϊκής αποδοχής του όρου, χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση. Χτίζουν το τετελεσμένο, το….. ‘’δεδικασμένο’’ της κοινωνικής αποδοχής του όρου, ώστε αν αύριο τους χρειαστεί για την υπεράσπισή τους, να το χρησιμοποιήσουν !

Είναι ώρα να αλλάξουν ρότα -σε λόγους, όρους, και πράξεις- οι κύριοι της κυβέρνησης, ειδάλλως ας διαλέξουν, την ερμηνεία του όρου, που τους αντιπροσωπεύει, κι ας ετοιμάζουν από τώρα τις απολογίες τους.

Αργά ή γρήγορα θα τις χρειαστούν!!


Ο Δούρειος Ίππος της λέξης…. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’!! Ο Δούρειος Ίππος της λέξης…. ‘’ΘΕΣΜΟΙ’’!! Reviewed by Ανώνυμος on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.