Φάε τη μπανάνα σου

της Κατερίνας Γκαράνη

Αυτός εδώ δεν είναι λαός, είναι μαϊμού πειραματικού εργαστηρίου. Για να πάρει τη μπανάνα του κάνει απίστευτα κόλπα με την εντολή του εκπαιδευτή του. Το μυαλό του έχει εξασκηθεί τόσο πολύ στο να βλέπει μόνο τη μπανάνα που μπορεί να κάνει ηλεκτροσόκ οικειοθελώς στο κορμί του όταν ο εκπαιδευτής τού κουνήσει τη μπανάνα έξω από το κλουβί.

Βέβαια, οι μαϊμούδες των εργαστηρίων ακόμα και όταν παίρνουν με το ζόρι απίστευτες δόσεις παραισθησιογόνων ξεχωρίζουν τη μπανάνα από τη φόλα και πάντα χτυπάνε τα κλουβιά ζητώντας το αληθινό, ακόμα κι αν είναι εκ γενετής πειραματόζωα.

Οι Έλληνες θέλουν να βλέπουν μόνο "φρούτο" καταπίνοντας τις φόλες με απίστευτη ευκολία. Όταν τα φώτα του πειραματικού εργαστηρίου κλείνουν, ο λαός έχει την εντύπωση ότι έμεινε καθ' όλη την διάρκεια του πειράματος αξιοπρεπής, θαρραλέος, ανένδοτος. Ούτε καν όταν η φόλα τού διαλύει τα σωθικά δεν αναρωτιέται γιατί του έδινε δεκαετίες ο εκπαιδευτής μπανάνες, γιατί έπρεπε να εκτελεί τις εντολές κατ' επανάληψη και γιατί οι εκπαιδευτές του εργαστηρίου τον φώναζαν χαϊδευτικά "λαουτζίκο".

Η φόλα αυτή την φορά για τον λαουτζίκο λέγεται "δημοψήφισμα". Με την ανακοίνωση της...
εντολής του εκπαιδευτή-πολιτικού οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους στήθηκαν στις ουρές των ΑΤΜ, των βενζινάδικων και των super markets. Ξεστόκαραν και τα τρία μεγαλύτερα παραμάγαζα των πολυεθνικών κυβερνήσεων. Είτε το εμπόρευμα ήταν μακαρόνι, είτε καύσιμο, είτε ευρώ, το κέρδος και των τριών ήταν απίστευτο. Είτε μακαρόνι ξεστοκάρεις, είτε καύσιμο, είτε χαρτονόμισμα, ο ιδιοκτήτης στέλνει παραγγελία στον παραγωγό να βάλει τις μηχανές μπροστά και να συσκευάσει νέο εμπόρευμα, έτσι ώστε να υπάρχει ρευστότητα στο μακαρόνι, στο καύσιμο και στο ευρώ με τιμή προς τα πάνω, διότι ως γνωστό η ζήτηση φέρνει πάντα ανάλογες τιμές στο προσφερόμενο προϊόν. Αγόρασες οικειοθελώς όσα δεν είχες αγοράσει τα τελευταία τρία χρόνια. Για τα επόμενα δέκα χρόνια θα πληρώνεις την ατομιστική σου συμπεριφορά να αδειάσεις τα πάντα για να είσαι καλυμμένος εσύ κι ας πεθάνει ο διπλανός από ασιτία.

Μια ξαφνική τεχνητή έλλειψη μετατρέπει αυτομάτως τη νόμιμη αγορά των πολυεθνικών σε "μαύρη αγορά". Σε μία τεχνητή έλλειψη το μακαρόνι θα το πάρεις 3 ευρώ το πακέτο, τη βενζίνη 4 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά το ευρώ θα το πάρεις στα χέρια σου άνευ αυξήσεως, αλλά μέσω αναγκαστικών φόρων και δανείων για την δήθεν μη κατάρρευση των τραπεζών και για το κλείσιμο τους με διαταγή από την ΕΚΤ, θα το πληρώσεις 100 φορές πάνω από την αξία του. Πήρες 1,000 ευρώ από την τράπεζα μη σου τα "φάνε"; Οι δανειστές θα σου τα τοκίσουν μέσω "μεταρρυθμίσεων" και έκτακτων φόρων 1,000% πάνω, όταν αδειάσουν όλα τα λεφτά από τις Τράπεζες με το capital control. Θα σε αφήσουν με την αγωνία ότι τώρα δεν θα μπορείς να πάρεις το μισθό και την σύνταξη μέχρι να μπουν οι υπογραφούλες των εκπαιδευτών για το πείραμα των μαϊμούδων που είχε πλήρη επιτυχία. Τώρα ως φοβισμένη μαϊμού θα επιλέξεις "ΝΑΙ" αλλά και με το "ΟΧΙ" το συμφέρον των Θεσμών διπλάσιο. Δεν θα φαίνονται αυτοί οι χασάπηδες αλλά ο εγχώριος "ηγέτης" που έπαιξε το ρόλο του "αντάρτη" κι εσύ τον ακολούθησες με δική σου επιλογή. Το πείραμα των μισθών και συντάξεων θα έχει επιτύχει πριν αποφασίσουν να σε πάνε σε δημοψήφισμα ή όχι. Θα δεις για πρώτη φορά ότι η σύνταξη και ο μισθός του 15νθημερου θα είναι 150 ευρώ. Αν καταφέρεις να πάρεις πρώτος τα 150 ευρώ θα είσαι μια ευτυχισμένη μαϊμού! Όταν ο μισθός και η σύνταξη θα είναι νομοθετημένα σταθερά στα 350 ευρώ, δεν θα σου φανεί παράξενο, αλλά θα παλαμακίζεις κιόλας. Θα έχεις την φλούδα από τη μπανάνα αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάτι από το τίποτε.

Αν και θα έπρεπε δημοκρατικά το φέσι να το πληρώσει αυτός που έκανε την κατ' επιλογή πανικόβλητη ανάληψη της κατάθεσής του, δυστυχώς το φέσι θα το πληρώσουν και οι υπόλοιποι διότι...δημοκρατία έχουμε. Και όλα αυτά διότι επέλεξες άνευ συζητήσεων να είσαι Ευρωπαίος, που σημαίνει οικονομικό σύστημα μόνο μέσω Τραπεζων. Εφόσον θέλεις από λαό να σε φωνάζουν μαϊμού, αυτό πρέπει να το πληρώσεις αναλόγως, διότι το εργαστήριο που με την επιλογή σου έκανες πατρίδα έχει εκπαιδευτές υπαλλήλους της Ε.Ε.

Πρώτον απ' όλους τον πρωθυπουργό. Σου έβαλε στο τζάμι του κλουβιού σου δύο φόλες με τριπλάσια δόση "εκκαθάρισης". Τη μία μεταμφιεσμένη σε ώριμη μπανάνα και την άλλη σε άγουρη μπανάνα. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που μαϊμού εργαστηρίου είχε την "ελευθερία" να επιλέξει. Κόρδωσες, ένιωσες σημαντικός, ένιωσες ότι τώρα θα δείξεις τι κρύβει η μαϊμού στο βρακί της.

Αν επιλέξεις την ώριμη μπανάνα με το όνομα "ΝΑΙ" τότε θα την φας άμεσα ως βουλιμικό για "θέλω" ον που είσαι και δεν θα κλείσεις 24ωρο ζωντανός. Αν επιλέξεις την άγουρη με το "ΟΧΙ" θα την κρατήσεις στο κλουβί δύο ημέρες για να γίνει ώριμη και στο τέλος θα την φας με περηφάνια διότι έκανες την επανάσταση της μαϊμούς αντέχοντας δύο ημέρες μην αγγίζοντας την λιχουδιά. Η σκέψη από το μυαλό, ότι για να σου δίνει αυτός την επιλογή τότε η φόλα θα είναι τουλάχιστον τριπλάσιας ισχύος, δεν σου πέρασε.

Ο εκπαιδευτής γνωρίζει ότι δεν σκέφτεσαι, μόνο βλέπεις. Δεν δρας ποτέ ως αστάθμητος παράγοντας, ως ελεύθερο ον, παρά μόνο ως καλοκουρδισμένο "μαϊμουδάκι". Αντιθέτως με τις αυθεντικές μαϊμούδες πειραματόζωα που τις ακινητοποιούν για το τελικό πείραμα (μη και τους πάρει όλους ο διάολος μέσα στο εργαστήριο), εσύ ήσυχα και με την ελευθερία της επιλογής ανοίγεις μόνος το κρανίο σου χωρίς αναισθητικό. Βάση όμως της "Δημοκρατίας" που διέπει το εργαστήριο πειραμάτων η δική σου επιλογή άνευ σκέψης έχει θανάσιμες επιπτώσεις και στις ελάχιστες μαϊμούδες που έμειναν νηστικές έστω και μέσα σε κλουβί μυρίζοντας όμως ενστικτωδώς τις φόλες πριν ακόμα κατασκευαστούν.

Ο δεύτερος εκπαιδευτής είναι σύσσωμη η φιλοευρωπαϊκή αλλά και αντιευρωπαϊκή αντιπολίτευση. Το βράδυ του Σαββάτου ακούσαμε στο παραμάγαζο της Ε.Ε "Βουλή των Ελλήνων" απίστευτα πράγματα και είδαμε ότι, όλοι μα όλοι, θέλουν τις μαϊμούδες στο κλουβί.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι τα έδωσαν όλα τρομοκρατώντας τις μαϊμούδες ότι θα τελειώσουν οι μπανάνες, θα σπάσουν τα κλουβιά και ανεξέλεγκτες θα βγουν στους δρόμους ζητώντας σάρκα να χορτάσουν. Θα επέλθει ταραχή, πανικός, πείνα και το σημαντικότερο: Οι ιδιοκτήτες του εργαστηρίου θα κλείσουν το εργαστήριο χωρίς την μεγάλη ευτυχία των πειραμάτων και του κέρδους που βγάζουν από το πειραματόζωο.

Ο καλύτερος υπάλληλος εκπαιδευτής από όλους ήταν ο Θεοδωράκης του Ποταμιού. Μέσα στην Βουλή της Ελλάδας, στην χώρα Ελλάδα, στο κράτος Ελλάδα ξεστόμισε στο φινάλε της ομιλίας του: "ΝΑΙ σε μια Ευρωπαϊκή Πολιτεία". Το εργαστήριο άλλαξε όνομα και από χώρα έγινε Πολιτεία. Ευρωπαϊκή. Με ευρωπαϊκές μαϊμούδες, που τρώνε μπανάνες made in USA. Ουδείς αντέδρασε. Ήταν σημαντικότερη η "περηφάνια" των "αριστερών" που θίχτηκαν για το αν είναι κομματοθρεμμένοι, από τον χαρακτηρισμό του πληρωμένου εκπαιδευτή, Σταύρου Θεοδωράκη, που έκανε την χώρα Ελλάδα νέα "Ευρωπαϊκή Πολιτεία". Μάλλον, ο Θεοδωράκης την έχει σίγουρη την θέση του Γερουσιαστή της Πολιτείας Ελλάδας στην Ε.Ε για να ξεστομίζει τόσο απαξιωτική φράση ακόμα και για μαϊμούδες.

Οι δύο αντιευρωπαϊκές ομάδες εκπαιδευτών μας εξέπληξαν. Το ΚΚΕ δεν τα βρόντηξε να φύγει αλλά παρέμεινε στο εργαστήριο κρατώντας μούτρα που δεν βγαίνουμε από την Ε.Ε κι ας έχουν βουλευτές πληρωμένους από τα λεφτά της Ε.Ε. Οι μισθοί των βουλευτών έρχονται από το ταμείο των δανειστών. Τουλάχιστον ως "αντιευρωπαϊστές" ευρωβουλευτές δεν τους πληρώνουμε με πανοτόκι. Τα λεφτά μπαίνουν κατευθείαν από τον ευρωπαϊκό λογαριασμό που τιμούνε με την παρουσία τους στις Βρυξέλλες.

Το ΚΚΕ επέλεξε να ψηφίσει αν θα φας μπανάνα ή όχι αντί να αρχίζει κάθε βράδυ να κάνει σαμποτάζ στα μηχανήματα πειραμάτων του εργαστηρίου. Να ανοίξει τουλάχιστον κανένα κλουβί ελευθερώνοντας όσες μαϊμούδες μπορεί αποδεικνύοντας ότι δεν είναι εκπαιδευτές αλλά εκπρόσωποι της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κι ας τους πάνε στον Αη-Στράτη, όσο ακόμα είναι ελληνική γωνιά και όχι χωριό της "Ευρωπαϊκής Πολιτείας", όπως είπε ο συνάδελφός τους Θεοδωράκης μπροστά στα μούτρα τους.

Η Χρυσή Αυγή, η "υπερπατριωτική" αν και δύο ημέρες πριν έσκισε με πάθος το νομοσχέδιο περί ελληνικής ιθαγένειας σκουρόχρωμων δεν έκανε τσαμπουκά στο άκουσμα "Ευρωπαϊκή Πολιτεία" αλλά το έπαιξαν μετανάστες "Κινέζοι". Ο τσαμπουκάς φτάνει μέχρι εκεί που ο μισθός του εκπαιδευτή κινδυνεύει να μην μπει στο λογαριασμό του. Συστρατεύτηκε ξαφνικά με το ΝΑΙ του εκπαιδευτή Τσίπρα και επέλεξε ότι θα πρέπει να φας μπανάνα ακόμα κι αν είναι "κομουνιστική" και πλήρως φιλοευρωπαϊκή διότι τι λόγο ύπαρξης να έχει ένα εθνικιστικό κόμμα όταν δεν θα υπάρχει ο φόβος της Ευρώπης χωρίς σύνορα;

Οι εκλεκτοί της καρδιά σου πολιτικοί σού μιλούσαν περί περηφάνιας και ενδιάμεσα πετάγονταν στο ΑΤΜ της Βουλής αδειάζοντας τους λογαριασμούς τους διότι γνώριζαν τι έρχεται με το κόλπο του ξεστοκαρίσματος των παραμάγαζων Τραπεζών.

Μη φοβάσαι, "μαϊμουδάκι", δεν πρόκειται να κλείσουν το εργαστήριο "Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας". Οι μπανάνες θα έρχονται κάθε ημέρα, απλά θα είναι μισού μεγέθους, ανάλογες με το μέγεθος της αξιοπρέπειας απέναντι στο όπλο φόβο που σου κόλλησαν στον κρόταφο Ε.Ε και πολιτικοί υπάλληλοι της δημοκρατικής επιλογής σου. Επιλογή σου να είσαι μαϊμού, δικαίωμά τους να κάνουν την ζωή σου ανάλογη του κέρδους τους. Να είσαι σίγουρος ότι η "Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας" έχει ακόμα πολύ πράγμα για να γεμίσει τις τσέπες της Επιχείρησης Ε.Ε. Γαλούχησε τα παιδιά σου να γίνουν κι αυτά υπάκουες μαϊμούδες εργαστηρίου, διότι εκεί έξω στην ζούγκλα της ελευθερίας έχει κρύο, έχει πείνα, έχει αγώνα και αέρα τόσο καθαρό που τα εργαστηριακά τους πνευμόνια μπορεί να μην τον αντέξουν.

από το «Στον Τοίχο»


Φάε τη μπανάνα σου Φάε τη μπανάνα σου Reviewed by Ανώνυμος on Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.