Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

του Δημήτρη Καζάκη

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις! Αυτό φωνάζουν οι άθλιοι κονδυλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ναι κινδυνεύουν. Αλλά από ποιους; Από τους τραπεζίτες εγχώριους και μη. Μόνο αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν σε κλοπή των καταθέσεων, όπως έκαναν στην Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις.

Ακόμη κι αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, οι καταθέσεις είναι εγγραφές που κάλλιστα μεταφέρονται με την εγγύηση του κράτους στα νέα τραπεζικά ιδρύματα, που θα υπάρξουν στη θέση των χρεοκοπημένων συστημικών τραπεζών. Η Αργεντινή όπου οι τράπεζες έκλεισαν με μιας στις αρχές του 2002 και οι τραπεζίτες έφαγαν τις καταθέσεις με την κάλυψη του ΔΝΤ και της κυβέρνησης, οι καταθέσεις επιστράφηκαν στο ακέραιο από τις κυβερνήσεις Κίχνερ που διέγραψαν το χρέος και έδιωξαν το ΔΝΤ.

Ακόμη και μετά τον πόλεμο, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1944 σχεδίαζε μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδας να επιστρέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών που είχαν εξανεμιστεί λόγω του.....
κατοχικού πληθωρισμού. Το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το Νοέμβριο του 1944, παρά τη σφοδρή αντίδραση των Βρετανών. Δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί γιατί Βρετανοί, μαυραγορίτες και δοσίλογοι οδήγησαν την Ελλάδα σε εμφύλιο.

Ήδη η συμμορία Γιούγκερ και Σία ετοιμάζεται να βάλει χέρι στις καταθέσεις για να "διασώσει" τις συστημικές τράπεζες. Και δεν θα σταματήσουν εκεί. Θα προχωρήσουν σε φορολόγηση των καταθέσεων από το πρώτο ευρώ.

Οι περιορισμοί στις αναλήψεις διευκολύνουν απίστευτα το σχέδιό τους. Σκεφτείτε ότι με μέτρο αναλήψεων 60 ευρώ, ακόμη και μισθοί των 400 ή 500 ευρώ, θα εγγραφούν ως καταθέσεις στις τράπεζες, χωρίς να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν σε ανάληψη του ποσού. Υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία για τους ληστοσυμμορίτες των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης για να επιβάλλουν "κούρεμα" καταθέσεων;

Λένε ότι αν συμβεί θα ισχύσει για πάνω από 100 χιλιάδες ανά κατάθεση. Μέγα ψέμα. Έχουν φροντίσει να διαμορφώσουν το πλαίσιο που τους επιτρέπει να καταστρατηγήσουν αυτό το όριο, όποτε αυτοί θελήσουν. Μπορούν κάλλιστα να επικαλεστούν επείγουσα ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών. Ήδη η Fitch υποβάθμισε τις εγχώριες συστημικές τράπεζες σε επίπεδο σκουπιδιού. Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι οι άλλοι οίκοι ανοχής της παγκόσμιας χρηματαγοράς.

Έτσι οι ληστοσυμμορίτες έχουν κάθε πρόφαση που χρειάζονται για έκτακτη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών με κλοπή των καταθέσεων. Κι επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς καταθέσεις πάνω από 100 χιλιάδες, γιατί οι "δικοί τους" φρόντισαν και έβγαλαν τα χρήματά τους τους προηγούμενους μήνες, θα προχωρήσουν και πιο κάτω.

Αυτό ετοιμάζονται να κάνουν. Ιδίως αν την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΝΑΙ. Πάντως ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν όλοι. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή. Σε περίπτωση που αύριο οι ληστοσυμμορίτες μετά το έκτακτο Eurogroup απαιτήσουν έκτακτη στήριξη των εγχώριων συστημικών τραπεζών, το μπαλάκι θα είναι στην πλευρά της κυβέρνησης.

Μπορεί να αντιδράσει η κυβέρνηση σ' αυτή την επιλογή και να προστατεύσει τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών; Και βέβαια μπορεί. Θέτοντας αμέσως υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις συστημικές τράπεζες εν λειτουργία με τη βοήθεια οικονομικών εισαγγελέων, ειδικών ανακριτών και εκκαθαριστών. Πολύ σύντομα θα δούμε αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να το κάνει.

Όπως και να έχει το ευρωσύστημα βρίσκεται σε πανικό. Ότι κι αν λένε, ότι φτιαγμένη δημοσκόπηση κι αν εμφανίσουν, το σίγουρο είναι ότι ένα παλλαϊκό ΟΧΙ φαίνεται να διαμορφώνεται. Ένα ΟΧΙ που στην ουσία είναι ένα αυθόρμητο Άι Σιχτίρ του Έλληνα σ' όλους αυτούς που τον θεωρούν δεδομένο. Ένα Άι Σιχτίρ σ' όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα τον έχουν αιχμάλωτο των διαθέσεών τους και της ληστοσυμμορίτικης νοοτροπίας τους. Άι Σιχτίρ λοιπόν.


Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Αι Σιχτίρ στους ευρωληστές που θέλουν να κλέψουν τις καταθέσεις, τις συντάξεις, τους μισθούς, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Reviewed by Ανώνυμος on Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.