Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Διαγραφή του χρέους και Εθνικό Νόμισμα τώρα!

Η μεγάλη εκδήλωση στη Πάτρα στις 27 Απριλίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης στη πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 27 Απριλίου η μεγάλη εκδήλωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ), με θέμα τη διαγραφή του χρέους και την ασφαλή μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, στη νέα δραχμή.

Μετά από ένα μικρό εισαγωγικό πρόλογο του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, κας Ιωάννας Σιώβα, το μέλος του πυρήνα Αρτέμιδας- Ραφήνας του ΕΠΑΜ Όθωνας Κουμαρέλλας, προχώρησε στη συνοπτική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης και στο γιατί, το πώς, και από ποιους θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ρήξη και η ελπιδοφόρα αλλαγή, θέτοντας το ερώτημα προς όλους «μέχρι που είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε;», προκειμένου «η ελπίδα να γίνει ανάγκη και η ανάγκη ιστορία!».

Στη συνέχεια ο -κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση- Δημήτρης Καζάκης ανέπτυξε την πάγια θέση του Μετώπου, η οποία αποτελεί και το βασικό πρόταγμα του ΕΠΑΜ, περί αναγκαιότητας υιοθέτησης εθνικού νομίσματος, ώστε η χώρα να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εθνικής της κυριαρχίας, αναλύοντας λεπτομερειακά τις κύριες πτυχές της πρότασης του ΕΠΑΜ.


Αρχικά έκανε αναφορά στα δημοσιεύματα που διοχετεύουν εντέχνως την «λύση» του διπλού νομίσματος, τονίζοντας ότι πρόκειται για καταστροφικό σενάριο. Στην συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον έως τώρα τρόπο άσκησης πολιτικής σε σχέση με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου, με την οποία η χώρα αποδέχθηκε το σύνολο του χρέους δεσμευόμενη μάλιστα να πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο διηνεκές εμπρόθεσμα, αποτελεί την πεμπτουσία της πολιτικής επιλογής της που την οδηγεί μάλιστα σε πράξεις αντισυνταγματικές, όπως η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων και άλλων φορέων.

Στο τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο, υπό την μορφή ερωτήσεων, όπου το ενδιαφέρον ήταν έντονο για το τί μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας.

*Το βίντεο επιμελήθηκε το ΕΠΑΜ Πάτρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου