“Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί.”

του Γιώργου Χαλιμούρδα*

Γιατί να είμαι χαρούμενος; Σε σύνολο 6.181.274 εγκύρων, με ενσωματωμένο το 100%, ψήφισαν 1.718.815 Ν.Δ., 388.447 Χ.Α., 373.868 ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 289.482 ΠΑΣΟΚ, 152.230 ΚΙΔΗΣΟ, 109.483 ΤΕΛΕΙΑ, 63.692 ΛΑ.Ο.Σ., 30.074 ΔΗΜΑΡ. Αν τα αθροίσουμε αυτά βγαίνει 3.062.399, ή 50, 57% των συνολικών ψηφισάντων ψηφίσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΓΑΠ, Γκλέτσο, Καρατζαφέρη και Κουβέλη. Δηλαδή 3 εκατομμύρια συμπολίτες μου ψηφίσαν αυτούς, επιδότησαν αυτούς, επιδότησαν την αγυρτεία, τη λαμογιά, την αναλγησία, το μίσος, το φασισμό και χίλια δυο άλλα. Γιατί να είμαι χαρούμενος;

Γιατί να είμαι χαρούμενος που εκατομμύρια συμπολίτες μου επικρότησαν την πολιτική μιας κυβέρνησης που κατέβασε τα σώβρακα, βίασε κατ’ επανάληψη το Σύνταγμα και τους θεσμούς, που επικρότησαν την πολιτική των γκαουλάιτερ και του ραγιαδισμού, που επικρότησαν πολιτικές ανεργίας και εξαθλίωσης, πολιτικές κατοχής, πολιτικές απίστευτης...
αναλγησίας, που επικρότησαν θεατρινισμούς της κακιάς συμφοράς περί ανάπτυξης και success story, ακροδεξιά φυντάνια και τσεκουροφόρους κουστουμαρισμένους πλέον υπουργούς και υπερυπουργούς της στυγνής νεοφιλελεύθερης αντίληψης, που επικρότησαν τον εκφασισμό των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικές ανοχής προς τους κακοποιούς του φασιστικού μορφώματος, τον κοινωνικό σκοταδισμό, τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, που επικρότησαν τις πολιτικές της φοροεπιδρομής, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και εργατικών κατακτήσεων με αίμα, της κατάλυσης του κράτους πρόνοιας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της τρομολαγνείας, του μαύρου της ΕΡΤ, που επιδότησαν έναν άρρωστο για την εξουσία άνθρωπο που κατάφερε να ξαναγεννήσει συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί μόνο στη Χούντα, που επικρότησαν πολιτικές της ρεμούλας, της διαφθοράς της μίζας, της μίζενς,.  

Γιατί να είμαι χαρούμενος που χιλιάδες συμπολίτες μου, που πλέουν στη λήθη και στην αμορφωσιά, ψηφίσαν το φασιστικό μόρφωμα του μίσους και του ρατσισμού. Που χιλιάδες συμπολίτες μας ψηφίσαν, κολυμπώντας στα θολά βρομόνερα ενός ξεδιάντροπου ποταμιού, το μετανεωτερικό κεκαλυμμένο μόρφωμα του νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού δαρβινισμού. Που χιλιάδες συμπολίτες μου ψηφίσαν πολιτικές καρικατούρες, μαυσωλεία και αλήστου μνήμης «πολιτικούς» καραγκιόζηδες μιας άλλης εποχής. Λυπάμαι που είμαι συμπολίτης σας. Γιατί εσύ φταις συμπολίτη μου που έπεσε ο Σαμαράς από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι..

Αυτή η κρίση ανέδειξε πολλές πτυχές της ελληνικής κοινωνίας που δεν θα έβγαιναν ποτέ στην επιφάνεια αλλιώς. Είτε το θέλουμε είτε όχι, ζούμε σε μια πλήρως εξαχρειωμένη καπιταλιστική κοινωνία. Το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και βαθιά πολιτισμικό. Η νέα κυβέρνηση έχει χρέος και ευθύνη, ακολουθώντας το μήνυμα του λαού, να ανατρέψει αυτή την πορεία που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο. Και σηματοδοτείται η όποια ανατροπή με πράξεις και όχι με λόγια. Και για να γίνει αυτό, η δήλωση «Το 2010, όταν ξεκίνησαν οι αγώνες του λαού, ενάντια στα Μνημόνια, φωνάζαμε το σύνθημα: "Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί", aυτό πρέπει να φωνάξουμε και σήμερα..» που έκανε η κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ των εκλογών, πρέπει να γίνει πράξη, αλλιώς να αίρει τη στήριξή της στο κόμμα που ανήκει, όπως πρέπει να κάνουν και άλλοι συνάδελφοί της, γιατί με αυτή την εντολή τους εξέλεξε ο λαός.

Ο ρους της ιστορίας αλλάζει με πράξεις. Με συγκεκριμένες πράξεις, όχι με λόγια. Και για να σε εμπιστευτεί, να σε υποστηρίξει, και να σου δώσει ώθηση, να σου δώσει φτερά στα πόδια το υγιές κομμάτι ενός λαού, θέλει πράξη. Δεν θέλει μόνο συμβολικές κινήσεις, όσο καλές και αν είναι αυτές. Και η απόδοση Δικαιοσύνης είναι η κορυφαία των πράξεων. Να αποκαταστήσεις το χαμένο αίσθημα δικαίου. Γιατί αν δεν το κάνεις θα σε πάρουν με τις πέτρες, όπως έλεγε ένας αλήστου μνήμης πολιτικός καραγκιόζης που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. 

Και ο λαός μας δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν θα μασήσει με τις ρητορείες περί μη ρεβανσισμού, ήπιας και υπεύθυνης πολιτικής, κοινωνικής συναίνεσης και άλλες μπούρδες. Γιατί ξέρει πως πλέον έχεις τα κλειδιά του κράτους. Έχεις στα χέρια σου τα κιτάπια του κράτους, τα κιτάπια των τραπεζών, τα κιτάπια της ΕΛΣΤΑΤ, τα κιτάπια των υπουργείων, τα κιτάπια των έργων, των συμβάσεων, των προμηθειών, των θαλασσοδανείων, τα κιτάπια των οργανισμών. Αυτά δε λένε ψέματα, και είναι αποδείξεις της ρεμούλας δεκαετιών. Στο χέρι σου είναι, ψάξε βρες τα, βάλε τίμιους ανθρώπους να το κάνουν, αλλιώς εσύ θα φταις, και το κρίμα θα είναι όλο δικό σου. Και πρέπει να ξέρεις πως ο λαός δεν μασάει πλέον βλακείες του τύπου ότι θέλει χρόνο να εξετάσουμε την κάθε σύμβαση, την κάθε απόφαση, το κάθε νόμο, την κάθε χρηματοδότηση. Γιατί αν δεν το κάνεις δεν πρόκειται να βάλεις φραγμό στο μίσος και στα κατεβασμένα βρακιά, αλλά θα είσαι μια από τα ίδια.  

Τέλος όποιος πιστεύει ότι θα υπερισχύσει η Ευρώπη των λαών, της ευημερίας και της ισότητας έναντι της Ευρώπης των αγορών, που στερεί από τους λαούς της την ελευθερία τους, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που διαγράφονται, είναι βαθειά νυχτωμένος νοσταλγός της εκ θεού εκπορευόμενης λύτρωσης. Είναι σαν να πιστεύει ότι ένα μικρό ποντικάκι εγκλωβισμένο σε μια γωνιά ότι θα νικήσει μια κόμπρα που είναι έτοιμη να το καταβροχθίσει.

Η μόνη εγγύηση για το μέλλον του Ελληνικού λαού είναι η εκρηκτική δύναμη που πηγάζει από τα σπλάχνα του, και δίνει ώθηση στην αντίσταση της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η αντίσταση θα γιγαντωθεί, όταν πραγματωθεί ένας τρίτος πόλος, μια πολιτική οντότητα, ένα πολιτικό και γνωσιολογικό υποκείμενο, με ελάχιστη δέσμευση την αντίθεση στο κακό που λέγεται Ευρωζώνη και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ένα πολιτικό υποκείμενο που είναι σίγουρο ότι εκ της φύσης του θα συναντηθεί με τη βούληση της ελληνικής κοινωνίας.

ΥΓ: Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως η μη κατάρρευση της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές οφείλεται στη Lady Tranga μετά τη μεταστροφή του το καλοκαίρι. Άξιος ο μισθός του.

* Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης


“Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί.” “Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί.” Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.