ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Μία ενδιαφέρουσα Διημερίδα στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


του Δημήτρη Κυπριώτη

Το 2ήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου, πραγματο-ποιήθηκε με επιτυχία η προαναγγελθείσα από ημέρες διημερίδα με θέμα: «ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ» που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (3Β) στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, «ΙΩΝΙΑ».

Η διημερίδα, όπως προαναφέρθηκε, σημείωσε επιτυχία, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας και τις αντεγκλήσεις που σημειώθηκαν την 1η ημέρα της εκδήλωσης στη διάρκεια των τοποθετήσεων των εκπροσώπων της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ (εταιρεία του Δημοσίου), στην οποία έχουν μεταβιβαστεί 20 ακίνητα του Δημοσίου (φιλέτα παραλιακών εκτάσεων από Ν. Φάληρο έως Σούνιο) συνολικής έκτασης 3,6 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος των 3Β κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, ....
Δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών Συλλόγων και άλλων φορέων και πολλοί Δημότες του Δήμου 3Β.

Εκτός από τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των διαφόρων εκπροσώπων, δημιουργήθηκαν τραπέζια συζήτησης στα οποία αναπτύχθηκαν πολεοδομικές, νομικές και περιβαλλοντικές παράμετροι, για τη βέλτιστη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού, από αντίστοιχους επιστήμονες, που απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες στη διημερίδα.

Το ΕΠΑΜ στην εκδήλωση αντιπροσώπευσε ο Δημήτρης Κυπριώτης, μέλος του πυρήνα ΕΠΑΜ 3Β, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε ότι το ΕΠΑΜ συμπαρατάσσεται με την υπόψη πρωτοβουλία Περιφέρειας και Δήμου, αφού αναδεικνύει το θέμα των παραλιών και το φέρνει στη βάση του κάθε Δήμου που είναι οι δημότες του και ευχήθηκε το ξεκίνημα αυτό να έχει και την ανάλογη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο Δ.Κ τόνισε ότι: « Η αλυσίδα των Κυβερνητικών επιλογών για τη δημόσια περιουσία που συνδέεται με το ΤΑΥΠΕΔ ή την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και καταλήγει στο ξεπούλημά της (ασχέτως των όποιων διαβεβαιώσεων για αξιοποίηση), που στη συνέχεια μπαίνει στη ‘χοάνη’ του χρέους και από εκεί οδηγείται κατευθείαν στους δανειστές, βρίσκουν το ΕΠΑΜ στην απέναντι θέση από τη λογική και τις θέσεις που ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Δ.Κ κατέληξε λέγοντας ότι: « Μόνο οι ενημερωμένοι πολίτες και οι κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τους θεματοφύλακες για την πραγματική αξιοποίηση και ανάπτυξη των παραλιών των Δήμων, αλλά και τη σωστή Διοίκηση, χρήση και Διαχείριση του έργου».


ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Μία ενδιαφέρουσα Διημερίδα στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Μία ενδιαφέρουσα Διημερίδα στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.