Προχωρούν νικηφόρα οι δυνάμεις του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας

Ο λαϊκός στρατός κατέρριψε 4 ουκρανικά αεροσκάφη

Όλες οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο πως ο λαϊκός ριζοσπαστικός στρατός της Νοβορωσίας (Νέας Ρωσίας), όπως οι επαναστάτες ονομάζουν τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, παρελαύνει σε όλα, σχεδόν, τα μέτωπα. Τις τελευταίες ώρες έχει καταρρίψει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-25 της Αεροπορίας της Ουκρανίας σε Ντόνετσκ και Λούγκανσκ, ενώ οι δυνάμεις του προχωρούν για τη Μαριούπολη.

Ο επικεφαλής των ρωσόφωνων Α. Zaharchenko ανέφερε πώς όλα τα ουκρανικά αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από καταιγισμό πυρών MANPADS καθώς πετούσαν σε χαμηλό έδαφος σε μία...
προσπάθεια να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές και θέσεις των δυνάμεων της Νοβορωσίας.

Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι από την έναρξη των συγκρούσεων έχει απολέσει 6 Su-25. Επιβεβαιώνει επίσης πώς καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας 2 μαχητικά MIG-29, ένα βομβαρδιστικό Su-24, ένα Il-76, ένα An-30, 4 Mi-8 και 4 Mi-24.

Ακόμη και ο διοικητής των δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντόνετσκ  Simon Semenchenko μιλάει για ανικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων και των δυνάμεων εθνοφυλακής, που ως επί το πλείστον απαρτίζονται από νεοναζιστές και κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση του Κιέβου για πλήρη ανικανότητα , αν όχι προδοσία.

Πληροφορίες από τις Δυτικές δυνάμεις, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, κάνουν λόγο ότι αυτές αισθάνονται έντονα απογοητευμένες από την κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου και περίπου τις θεωρούν σχεδόν ανίκανες να διεξάγουν επιτυχώς πόλεμο απέναντι σε ένα μαχητικό λαϊκό στρατό, ο οποίος μάχεται για ιδανικά και τα πατρογονικά δικαιώματα των πολιτών που εκπροσωπεί.

από το «iskra.gr»


Προχωρούν νικηφόρα οι δυνάμεις του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας Προχωρούν νικηφόρα οι δυνάμεις του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Αυγούστου 30, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.