Σκέψεις για τον ανασχηματισμό Βενιζέλου και κολλητών

του Τάκη Αιρετικού
 
Πως δεν βγαίνουν, βγαίνουν μερικά συμπε-ράσματα αμέσως για τον εμπνευσμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Πρώτα πρώτα η προοδευτική συνιστώσα της, το ΠΑΣΟΚ είναι εκεί, στη θέση του για να εγγυηθεί την προοδευτική πορεία της χώρας. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τους συνεργάτες του με το 8% (από 12,2% που είχε πάρει στις εκλογές του Ιουνίου 2012) των ευρωεκλογών όχι μόνο ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών αλλά ως συγκυβερνήτης της χώρας, είναι παρών και κραταιός. Όπως άλλωστε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που βλέπει τους ανθρώπους του να γίνονται υπουργοί Οικονομικών.

Λοιπόν, αν έχεις διατελέσει σύμβουλος Σημίτη έχεις ελπίδες για υπουργός (Οικονομικών ή αλλού) στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Μετά τον Γιάννη Στουρνάρα ο Γκίκας Χαρδούβελης, λογικά πρέπει να έχει σειρά ο Πλάτων Τήνιος, τι δεν τον ξέρετε; Γιατί ξέρατε τον Γκίκα ή τον ...
Στουρνάρα; Το παν είναι να μην είσαι κανονικός δεξιός, να είσαι ευρωπαϊστής σοσιαλδημοκράτης και κυρίως σύμβουλος του εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού που έφυγε πριν χάσει εκλογές, αφήνοντας τον Γ.Α.Π. να χάσει ησύχως από τον Κώστα Καραμανλή!

Το πιο άτυχο υπουργείο είναι το  Υγείας! Από τον αρχαιόπληκτο Άδωνι στον αρχηγό της νεολαίας Γεωργίου Παπαδοπούλου και όψιμο... δημοκράτη Βορίδη! Και οι δύο πέρασαν από το πολιτικό πλυντήριο του ΛΑ.Ο.Σ. πριν πάνε (τράνζιτ κι εκεί;) στη ΝΔ...

Τον Σίμο Κεδίκογλου τον βάλανε να αναγγείλει με αυστηρότητα το κλείσιμο της ΕΡΤ και τώρα τον τρώνε στη λογική του αναλώσιμου αφού τον ταύτισαν πρώτα με το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης. Αλλά αυτή είναι η μοίρα του εκπροσώπου ακόμα κι αν δεν πρόκειται για τον Σίμο. Και με τον Μιχελάκη στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά το ίδιο δεν έγινε; Έφαγε όλη τη «λέζα» προεκλογικά όταν έβγαινε στα παράθυρα και υπερασπιζόταν τη ΝΔ, κέρδισε τις εκλογές όπως τις κέρδισε τον Ιούνιο του ‘12 αλλά εκπρόσωπο όπως όλοι περίμεναν, δεν τον έκανε. Ούτε σε άλλο υπουργείο πήγε.

Μετά τον έβαλε στο Εσωτερικών, δεν τα πήγε και άσχημα αλλά πλήρωσε εκείνο το «ο Σγουρός είναι κακός περιφερειάρχης». Τα ‘φερε έτσι η ζωή και τον στήριξε τον Σγουρό η ΝΔ αφού πρώτα κατέστρεψε τον συμπαθή (και καλό ευρωβουλευτή) Κουμουτσάκο, αλλά ο Σγουρός έχασε από τη Δούρου. Και λίγο μετά την πληρώνει και ο Μιχελάκης. Στη θέση του όμως, στο Εσωτερικών πάει άλλος δημοσιογράφος και σκληρός λαϊκιστής δεξιός, πρώην δήμαρχος Βριλησσίων, ο Αργύρης Ντινόπουλος που δεν το περίμενε κανείς. Ούτε βέβαια ο ίδιος.

Καλά, ο Κουκουλόπουλος πάει αναπληρωτής του παγκοσμίως άγνωστου Καρασμάνη στο Γεωργίας; Γιατί  παλιότερα είχε αρνηθεί να πάει αναπληρωτής σε άλλο ανώτερο υπουργείο. Τουλάχιστον ο Ντόλιος δεν είχε κάνει νάζια δεν πάω κ.λ.π. θέλω κάτι καλύτερο, πήγε υφυπουργός Εσωτερικών. Ε, νομάρχης ήταν, παλιά επί ΓΑΠ είχε άλλα υπουργικά μεγαλεία αλλά τώρα με ΠΑΣΟΚ στο 8% τι να πεις... Αλλά και η Άντζελα θα μπορούσε να πει θέλω υπουργείο,  τι υφυπουργός και αηδίες, ήταν υπουργός Τουρισμού επί κυβερνήσεων ΓΑΠ, τώρα δέχτηκε να πάει υφυπουργός στον κολλητό του Σαμαρά Κ. Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων και παλαιό γραμματέα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Δεξιότερον αυτού ο τοίχος που έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις ο αείμνηστος Τάκης Λαμπρίας.

Τον επιτυχημένο κατά πολλούς Δένδια (άγνωστο γιατί) διαδέχεται ο παλαιός μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας, φίλος του Σαμαρά, τον είχε ρίξει σε μάχη για την  περιφέρεια Αττικής, έχασε από τον Σγουρό το 2010,  βγήκε βουλευτής, ο Α. Σαμαράς δεν τον ξέχασε και αίφνης τον έστειλε στο μεγάλο, σκληρό και απαιτητικό υπουργείο. Μια ακόμα περίπτωση Ντινόπουλου δηλαδή. Τώρα τι σχέση έχει το μπάσκετ και ο οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης όπου ήταν επί δημαρχίας Νικήτα ο Κικίλιας, με τις ένστολες δυνάμεις καταστολής και «προστασίας του πολίτη», ποιος, ξέρει, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Βέβαια, με το μπάσκετ έχει σχέση και ο Ανδρέας Λοβέρδος, το αγαπημένο του άθλημα, παίζει κιόλας τις ελεύθερες ώρες του, μπορεί να κάνει πράγματα όχι μόνο ως καθηγητής στο Παιδείας. Αλλά χωρίς τον πολιτικό ακόλουθό του βουλευτή Δράμας Χρ. Αηδόνη που δεν έγινε υφυπουργός όπως πολλοί θεωρούσαν σίγουρο. Του έδωσαν εκεί ως υφυπουργό τον παλαιό άλτη Κ. Κουκοδήμο. Αδιευκρίνιστο παραμένει ως τι πήγε ο Λοβέρδος εκεί, ως ΠΑΣΟΚ (επέστρεψε;) ή ως «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» όπως λέγεται το κόμμα που ίδρυσε; Αν και μετέχει στην «Ελιά» ισότιμα με το ΠΑΣΟΚ, ως συνιστώσες...

από το «tvxs.gr»


Σκέψεις για τον ανασχηματισμό Βενιζέλου και κολλητών Σκέψεις για τον ανασχηματισμό Βενιζέλου και κολλητών Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Ιουνίου 10, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.