Το διαρκές έγκλημα

του Γιάννη Μακριδάκη

Η πολύνεκρη έκρηξη στο ορυχείο της Τουρκίας είναι ο ορισμός της “ανάπτυξης” που έρχεται ολοταχώς και στην Ελλάδα με τις ευλογίες του ΔΝΤ, της ΕΕ και υπό την επίβλεψη των ακροδεξιών τοπαρχών τους.

Είναι επίσης η απόδειξη του βαυκαλισμού μας ότι αποτελούμε μία προοδευμένη, πολιτισμένη και ανεπτυγμένη ανθρωπότητα.

Η Ελλάδα ακολουθεί κατά πόδας την γείτονα χώρα. Μετά τον προχθεσινό σεισμό 5 ρίχτερ στα Ιωάννινα και λίγους μήνες κατόπιν των τρομακτικών σεισμών που ισοπέδωσαν την Κεφαλονιά, υπογράφηκε χθες σε πανηγυρικούς τόνους από την φασιστική “κυβέρνηση” της χώρας σύμβαση άντλησης υδρογονανθράκων και μπαίνουν τα γεωτρύπανα στην πιο σεισμογενή περιοχή της. Σε λίγον καιρό θα μιλάνε για δυστυχήματα οι εγκληματίες. Έτσι είναι. Το ανήθικο και....
γελοίο χρηματοοικονομικό σύστημα βαφτίζει ως δυστυχήματα τα εγκλήματά του. Αλίμονο σε αυτούς που ζουν εντός του, το συντηρούν με τις ζωές τους, απόλυτα εξαρτημένοι από αυτό ως γρανάζια του και καταναλωτές. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποψήφια θύματα, μελλοθάνατοι με τρόπον επώδυνο. Είτε από δυστύχημα οι “κατώτεροι”, είτε από ασθένεια  και χημικά φάρμακα και θεραπείες οι “της ανώτερης τάξης” προοδευμένοι, πολιτισμένοι αδαείς καταναλωτές, που τρέφουν τον ξεχασμένο τους φυσικόν εαυτό καθημερινά με συσκευασμένα και μαζικά παραγόμενα σκουπίδια.

Το διαρκές έγκλημα που συντελούν καθημερινά οι αδαείς ανυποψίαστοι, αν και ευφυείς και σπουδαγμένοι, απομυζητές-καταναλωτές του οικοσυστήματος σε όλον τον πλανήτη με τον τρόπο ζωής τους που έχει μοναδικό στόχο το απολύτως μάταιο χρηματικό κέρδος, συντηρεί ένα δολοφονικό για τους ίδιους σύστημα και τους καθιστά μελλοθάνατους άμεσα και με τρόπο φρικιαστικό.

Η Αριστερά, γέννημα θρέμμα κι αυτή αυτού του ίδιου εγκληματικού μοντέλου, παραδομένη εντελώς στο χρήμα και στο κέρδος, στο αίτημά της για τερματισμό της λιτότητας(!), αποπροσανατολισμένη από τις πραγματικές αξίες και τον πραγματικό πλούτο φαντάζει πλέον μουσειακή και ανώδυνη για το σύστημα που την γέννησε και την ορίζει, είναι πλέον εντελώς ανήμπορη να διαδραματίσει οποιονδήποτε ρόλο εξημέρωσής του

Αλλαγή τρόπου ζωής ενός εκάστου καταναλωτή και επαναμετάλλαξή του σε άνθρωπο, αυτή είναι η μόνη διέξοδος της ανθρωπότητας. Αλλιώς ο πολιτισμένος καταναλωτής θα συνεχίσει να νιώθει ότι είναι άνθρωπος μονάχα την ώρα που θα επισυμβαίνει ο τραγικός, τρομακτικός του θάνατος.


Το διαρκές έγκλημα Το διαρκές έγκλημα Reviewed by Διαχειριστής on Σάββατο, Μαΐου 17, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.