Ζήτωσαν οι Αγορές

του Θανάση Καρτερού

Θα βγει λοιπόν όπως θα βγει, με τους όρους που θα βγει, και με τα επιτόκια που θα βγει, η Ελλάδα στις αγορές. Υπό την υψηλή προστασία των γνωστών υψηλών προστατών, οι οποίοι θα λάβουν ως αντίτιμο το τρίτο μνημόνιο -έτοιμο είναι κι αυτό. Κι έτσι ο Σαμαράς βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει άλλο ένα διάγγελμα -πόσα διαγγέλματα θα αντέξει πια αυτός ο έρμος λαός; Και ο Βενιζέλος να εξαπολύσει άλλο έναν παιάνα για τον εαυτό του και το κόμμα του, διεκδικώντας το μεγαλύτερο μερίδιο της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή της καταστροφής της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Κατανοητά όλα αυτά, ενόψει μάλιστα εκλογών. Για ποιο λόγο ακριβώς όμως θριαμβολογούν; Οι αγορές ψήφισαν υπέρ της πολιτικής τους; Δεν είναι -ακόμα- ακριβώς έτσι, αλλά συγχαρητήρια. Σημείωσαν λοιπόν νίκη; Ας μην τους χαλάσουμε το χατίρι -πάλι συγχαρητήρια. Ναι αλλά...
κάποιοι "μίζεροι" υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα νικηφόρα συμβαίνουν ενώ η χώρα ζει μια τραγωδία. Λάθος! Όλα αυτά τα νικηφόρα συμβαίνουν επειδή η χώρα ζει μια τραγωδία. Σαφές; Η τραγωδία του λαού είναι η νίκη τους. Η φτώχεια, η ανεργία, η απελπισία, η έκπτωση της δουλειάς σε δουλεία -αυτά είναι η επιτυχία τους. Αυτά διαφημίζουν. Αυτά προσφέρουν στις αγορές. Αυτά θέλουν να παγιώσουν ως καθεστώς.

Διότι, αν το καλοσκεφτείτε, η δική μας φτώχεια μας είναι πλούτος για τις αγορές τους. Ο δικός μας εργασιακός μεσαίωνας είναι αναγέννηση για τις αγορές τους. Η δική μας ανεργία είναι δουλειές με φούντες για τις αγορές τους. Η δική μας ισοπέδωση είναι απογείωση για τις αγορές τους. Ο "ενωμένος" στην ανέχεια και στην ανοχή λαός είναι το ιδανικό των αγορών τους. Η Ελλάδα-οικόπεδο και μάλιστα φτηνό είναι ο μεγάλος πόθος των αγορών τους. Γιατί λοιπόν να τους φάμε το δίκιο τη νίκης; Δεν κατάφεραν και λίγα τα τελευταία χρόνια από αυτή την άποψη. Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία είναι δικό τους έργο. Έχουν συνεπώς κάθε δικαίωμα να την πουλήσουν στις αγορές, που έχουν κάθε συμφέρον να την αγοράσουν.

Και προφανώς θα κάνουν ότι μπορούν για να μην επιτρέψουν στην αριστερή μιζέρια να χαλάσει αυτό το ωραίο αλισβερίσι. Παρακολουθήστε σήμερα την κυρία Μέρκελ και θα πειστείτε…

από την «Αυγή»


Ζήτωσαν οι Αγορές Ζήτωσαν οι Αγορές Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Απριλίου 11, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.