Μάλλον δεν καταλαβαίνουν… ή είναι εντελώς στόκοι;

του Παναγιώτη Μάνδαλου

Ακούμε τις τελευταίες δηλώσεις υπουργών και στελεχών, που κόπτονται για την αιθαλομίχλη που επιβαρύνει το περιβάλλον και φυσικά προκαλεί δύσπνοια σε ευπαθείς ομάδες. Οι δηλώσεις των ανθρώπων αυτών είναι κάτι παραπάνω από τραγικές έως και εξωφρενικές…. έως και τελείως εκτός τόπου και πραγματικότητας. Δίνουν λέει ρεύμα δωρεάν σε 400 χιλιάδες οικογένειες για να έχουν ηλεκτρικό και να καίνε ηλεκτρικές συσκευές.

1ον αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό ή το έχουν κομμένο, κάποιος πρέπει να τους πει ότι είναι γιατί δεν έχουνε να φάνε και θα έχουνε χρήματα να αγοράσουν ηλεκτρικά σώματα;

Δεύτερον …οι υπόλοιποι που πληρώνονται με 300-400 ευρώ τον μήνα, έχουνε χρήματα για να πληρώσουνε την ΔΕΗ για την επιβάρυνση του λογαριασμού; Και φυσικά όχι αφού ο μισθός δεν φτάνει να τρως, ούτε στραγάλια. Ενώ οι προσφυγές, πέφτουν κατά εκατομμύρια για τις μη...
πληρωμές του δώρου των Χριστουγέννων από πολλούς εργαζόμενους, ενώ πολλοί φοβούνται και για την δουλειά τους και δεν κάνουν τίποτα αφού με 2 εκατομμύρια άνεργους μπορείς να βρεις πολλούς πρόθυμους να δουλέψουν όσο και όσο…..

3ον αυτά γίνονται με προγραμματισμό. Ο κόσμος προμηθεύτηκε σόμπες που κοστίζουν και ξύλα …τώρα τους βάζουν αν μην τα καίνε και να αγοράσουν ηλεκτρικά σώματα ..μα καλά με 500 ευρώ και τις τιμές που έχουμε στα τρόφιμα οι πολιτικοί μας νομίζουν ότι πολλά περισσεύουν; Βέβαια, αν παίρνεις 10 χιλιάρικα και έχεις και τα αφορολόγητα σου και τις παροχές σου, ζεις στον κόσμο σου και δεν ξέρεις πως ζουν οι άλλοι …Εσύ προσπαθείς …….ή νομίζεις ότι προσπαθείς, αλλά από την πολύ την προσπάθεια ρε παιδιά, σιγά μην σκίσετε και κανέναν καλσόν …..και ιδρώσετε …..γιατί από δουλειά δεν βλέπουμε, αφού η βουλή όταν τυχόν περνάνε τα νομοσχέδια, είναι πάντα άδεια και μόνο στο δίωρο της ψηφοφορίας βλέπεις κάνα δυο νοματαίους….

Από την άλλη αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και την εξαθλίωση των πολιτών, την εξαθλίωση των μισθών, την ένοχη αδράνεια τους στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και της φοροδιαφυγής, έχουν στα σπίτια τους και πετρέλαιο και θέρμανση και ίσως αδήλωτη Φιλιππινέζα  …που σε λίγο θα αντικατασταθεί από αδήλωτη Ελληνίδα αφού θα παίρνει λιγότερα. Έχουν Τις αυτοκινητάρες τους, που πολλές φορές στην ασυδοσία τους κυκλοφορούν παραβιάζοντας σηματοδότες και πιάνοντας από τον λαιμό τον αστυνομικό που τόλμησε να τους σταματήσει, ενώ άλλοι έχοντας πλαστές πινακίδες και μη πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας και φυσικά φόρους, στέλνοντας τα παιδιά τους στα κολέγια… εκεί που ο απλός λαός δεν μπορεί να πάει… αλλά μόνο αυτοί οι βαρονόφρωνοι, επαγγελματίες οικογενειοκράτες δια βίου αδούλευτοι πολιτικοί.

Αυτοί που θέλουν την αξιοκρατία και δεν βλέπουν, ότι όλη τους η οικογένεια …αξιοκρατικά κατέχει θέσεις της βουλής… ή είναι εκλεγμένοι.

Επίσης, ότι οι παχυλοί 15 μισθοί τους είναι πολλών χιλιάδων ευρώ και θα πληρώνονταν με τον κάθε μισθό πολλοί των 500 ευρώ …..ένώ η σύνταξη σχεδόν για τους περισσότερους εξασφαλισμένη. Το τελευταίο ήτανε με τα εισιτήρια, τα ακτοπλοϊκά, που θα παίρνουν τζάμπα για να πάνε στα νησιά τους οι νησιώτες βουλευτάδες ενώ οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί θα παίρνουν το πλοίο της γραμμής και θα πληρώνουν και το πανάκριβο εισιτήριο τους... ενώ όταν περνάν από τα διόδια αυτοί περνάνε τζάμπα ενώ εμείς τα πληρώνουμε με μεγάλες αυξήσεις .. έχοντας συνεχή μείωση του μισθού μας ή και σχεδόν καθόλου μισθό. Ε, μετά βρε παιδάκι μου, τι τα θες τα διόδια όταν δεν έχεις μισθό …άσε αυτούς που ξέρουν να ζήσουν κατασπαταλώντας τα δικά σου λεφτά.

Και όμως αυτοί στον κόσμο τους. Θα έχετε δωρεάν Wi-Fi ….. θα έχετε ..θα έχετε και στο τέλος το μόνο που έχουμε είναι καινούργιους φόρους …για να πιάσουμε τους στόχους ….Μα ποιους στόχους… λένε αυτοί οι στόκοι ….αφού δεν μπορούν καν, να κάνουν, ούτε μια προσθαφαίρεση, θα πιάσουν τους στόχους; Και μετά δεν τους πιάσανε 40 χρόνια, θα τους πιάσουν τώρα. Και για να τους πιάσουν; Συγνώμη με πόσα πτώματα πρέπει να τους πιάσουν; Και όταν βλέπουν αυτά, πως κοιμούνται τα βράδια ….ή μάλλον η ασυναισθησία, ο εγωκεντρισμός και ο παχυδερμισμός τους, δεν τους αφήνει να σκεφτούν τίποτα άλλο …από τους στόχους, των στόκων.

Και πως ενώ πάνε στην Ευρώπη και τους έχουνε για σκουπίδια, τους συμπεριφέρονται σαν στον Κούντα-Κίντε ..τον νέγρο σκλάβο, έρχονται εδώ και το παίζουν έξυπνοι. Πως αντικρίζουν τους ψηφοφόρους τους; Όταν αυτοί που τους δίνουν τις συνταγές λένε ότι τις δώσαμε λάθος και δεν θα πετύχουν. Πως γίνεται η ίδια η Καγκελάριος ..η υπέρ μάχων προστάτιδα μας, αυτή που μας έριξε στην φτώχια και στην μιζέρια, να λέει ότι αν η Ελλάδα έφευγε τότε θα καταρρέαμε όλοι… ενώ τώρα καταρρέουν οι Έλληνες, που πληρώνουν όλη την Ευρώπη.

Κάτι τέτοιο έκανε και ο Χίτλερ με τους Εβραίους. Τους πήρε τον χρυσό και τα πλούτη και έκανε τον κατακτητικό πόλεμο, στον κόσμο ολόκληρο. Και όμως εξοντώνονταν γυναικόπαιδα και γέροντες, οικογενειάρχες και επιστήμονες ……νυν υπέρ πάντων αγών …..αρκεί αυτοί να διατηρήσουν την εξουσία τους και τον τυφλό εγωισμό τους, αρκεί το 4ο Ράιχ και η μίζα να πάει μπροστά……. Και αν πεθάνουν μερικοί, αυτοί είναι Έλληνες….. και όχι αυτοί που μίζαραν όλη την Ευρώπη με μαύρο χρήμα, αυτοί που την κατάστρεψαν δύο φορές, αυτοί που αφήσανε 700 χιλιάδες νεκρούς μόνο στην πατρίδα μας και δεν πλήρωσαν μια …..αυτοί που έκλεψαν και λήστεψαν τον τόπο ..αυτοί είναι ο υπέρτατος Γερμανικός λαός ..ανώτατος αρχηγός των πολιτευτάδων μας ..που κυβερνούνε τους σύγχρονους Κούντα-Κίντε ..τους σύγχρονους σκλάβους που λέγονται Έλληνες και δεν είναι ούτε μελαμψοί αλλά ούτε μαύροι ..αλλά άσπροι..

Κατά τους πολιτευτάδες μας λοιπόν, αυτοί που έφεραν την ασυδοσία το μαύρο χρήμα και την λαίλαπα της διαφθοράς, οι Γερμαναράδες. ..θα μας βάλουν σε τάξη ….με αρχηγούς πρώην αποτυχημένους πιτσαδόρους, αποτυχημένους γυροφέρτες κομμάτων που κυκλοφορούσαν με την σβάστικα στο χέρι και τα ρόπαλα, ευκαιριακούς βιβλιοπώλες που φαλίρισαν την επιχείρηση τους ενώ παρέδιδαν μαθήματα ηρωισμού και Ελληνοφρένιας ..τώρα στην δόξα της εξουσίας και για το καλό σας ..τα ξεπουλάμε όλα ….και σε όποιον να είναι ….ακόμα και στον Σουλεϊμάν …και ας μην είναι μεγαλοπρεπής ..αλλά αρκεί να μας φουσκώσει λίγο το πορτοφόλι…. Ενώ άλλοι γυρίζουν από πόλη σε πόλη σε διάσημα πανεπιστήμια να διδάξουν ……την άδεια τους την κεφαλή που δεν έχει που την μοίρα κλείνει….. Άλλοι πάλι πετάν από κοτσάνα σε κοτσάνα και μέσα στο παχουλό τους το μυαλό δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο η παρουσία τους προκαλεί γέλια …ενώ άλλοι παχουλοί είναι αρχηγοί κομμάτων …που δεν έχουν ούτε την δικιά τους ψήφο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο λαός πάντα τιμωρούσε τους Εφιάλτες του και αγωνιζότανε για την Ελευθερία και την εθνική κυριαρχία …..φαίνεται ότι πολλά άλλαξαν και έμειναν παρελθόν και ιστορία….

από το «Ελληνικό καφενείο»


Μάλλον δεν καταλαβαίνουν… ή είναι εντελώς στόκοι; Μάλλον δεν καταλαβαίνουν… ή είναι εντελώς στόκοι; Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.