Ο πρωτεργάτης της Ισλανδικής επανάστασης Hördur Torfason χαιρετίζει:

Ο Hördur Torfason είναι ακτιβιστής, καλλιτέχνης, εμπνευστής και επικεφαλής της «ειρηνικής.... ισλανδικής επανάστασης» του 2008. Όταν η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε, ο Torfason στεκόταν επί μήνες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και ρωτούσε δύο απλές ερωτήσεις: «τι συνέβη στην χώρα μας» και «τι πρόκειται να κάνουμε». Σιγά σιγά σχηματίστηκε ολόκληρο λαϊκό κίνημα, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση και δίκη την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και των επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της εθνικής τράπεζας, την μονομερή ακύρωση του ισλανδικού χρέους και την δημιουργία νέου Συντάγματος.

Θα είναι μαζί μας στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο συμμετέχοντας στη διεθνή συνάντηση που διοργανώνει το Ε.Πα.Μ. για το χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία. Δείτε το χαιρετισμό που απευθύνει στον ελληνικό λαό:


το video το δανειστήκαμε από το http://www.toradiofono.gr στο οποίο ο Hördur Torfason θα δώσει συνέντευξη στην Όλγα Λασκαράτου αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.


Ο πρωτεργάτης της Ισλανδικής επανάστασης Hördur Torfason χαιρετίζει: Ο πρωτεργάτης της Ισλανδικής επανάστασης Hördur Torfason χαιρετίζει: Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.