Οι «αντιφασίστες» Σαμαροβενιζέλοι

του Κώστα Γιαννιώτη*

Όταν σήμερα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εμφανίζονται ως λάβροι διώκτες του φασισμού, στην καλύτερη περίπτωση μπορείς να το εκλάβεις σαν ανέκδοτο. Στη χειρότερη, εξοργίζεσαι με το θράσος τους.

Κάθε τους τέτοια κίνηση όμως δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε απερίσκεπτη.
Είναι πολλά και σημαντικά  - γι αυτούς – αυτά που επιδιώκουν με τη στάση τους αυτή.

Ο  φασισμός που καλλιεργούσαν χρόνια τώρα με κάθε τρόπο, έδειξε το αποκρουστικό και αιματοβαμμένο πρόσωπό του, την κατάλληλη γι αυτούς στιγμή. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Άρχισαν να αξιοποιούν πολλαπλώς  το φίδι που ζέσταιναν στον κόρφο τους, χρόνια τώρα.

Την ώρα που οι αντιδράσεις της κοινωνίας άρχισαν να κλιμακώνονται επικίνδυνα και οι μεμονωμένες απεργιακές κινητοποιήσεις άρχισαν να αναζητούν διεξόδους προς τη μεγάλη....
σύγκλιση, με το όνομα Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, έχυσαν το αίμα του παλικαριού, το αίμα Έλληνα, για να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να φρενάρουν την κοινωνική αντίδραση.

Σε πρώτη φάση επιθυμούν να δοκιμάσουν κατά πόσο είναι δυνατόν να ξανακλείσουν στο μαντρί της κολοβής ΝΔ και του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, εκείνους, τους συντηρητικούς   ψηφοφόρους τους, που αγανακτισμένοι στράφηκαν στο μακρύ χέρι της ΝΔ, το χαϊδεμένο της παιδί, τη ΧΑ.

Αφού πρώτα κουρέλιασαν ακόμα κι αυτό το μισερό και, συνάμα, βολικό γι αυτούς σύνταγμα, αφού εξαφάνισαν κάθε δικαιοδοσία του θιάσου σκιών που αποκαλούν κοινοβούλιο, θα  εμφανίζονται σαν οι θεματοφύλακες του συντάγματος και της δημοκρατίας και θα επιχειρήσουν να νομοθετήσουν εναντίον των εχθρών της «δημοκρατίας» τους. Εναντίον του εχθρού λαού(!) Εναντίον του οποιουδήποτε θα τολμήσει να αμφισβητήσει, έστω και κατ` ελάχιστο, τις προδοτικές επιλογές τους. Η ανοιχτή εκτροπή προετοιμάζεται πυρετωδώς, ο αποπροσανατολισμός καλά θα κρατεί και την ίδια ώρα αυτοί θα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Μέσα στην αντάρα και τον κουρνιαχτό που σηκώνουν, ξεπουλούν ό, τι απόμεινε ακόμα όρθιο.
Η τρόικα επέστρεψε αλλά λίγοι το κατάλαβαν. Επέστρεψαν τα αφεντικά  με σαφείς εντολές. Καμιά εκκαθάριση ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, εν λειτουργία. Λουκέτο εδώ και τώρα, διαφορετικά θα την πληρώσουν και πάλι οι ιθαγενείς αυτού του τόπου.

Το πανηγύρι της ρεμούλας συνεχίζεται. Ενώ οι παραγγελίες – οι παγωμένες – της ΕΑΣ ανέρχονται στο ύψος των 250 εκατομ. ΕΥΡΩ και οι χρυσοφόρες συναλλαγές της με υπερκαυκάσιες, αραβικές αλλά και κεντροευρωπαϊκές χώρες ήταν σε εξέλιξη, οι δωσίλογοι θα την κλείσουν, με το πρόσχημα - απάτη της δήθεν προβληματικότητάς της. Στην ουσία θέλουν να την αφανίσουν ώστε να απαλλαγούν οι γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες από έναν σοβαρό ανταγωνιστή, ώστε να μην αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια των γερμανικών βιομηχανιών, που θέλουν το μονοπώλιο της αγοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Με την εγκληματική τους στάση όχι μόνο θα πετάξουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, όχι μόνο θα επιφέρουν πλήγμα στην αμυντική δυνατότητα της χώρας μας, αλλά θα απογυμνώσουν σταδιακά και μεθοδευμένα τη χώρα μας από κάθε μέσο παραγωγής. Θα πετάξουν, κυριολεκτικά, στα σκουπίδια χιλιάδες άριστα εξειδικευμένους τεχνικούς και επιστήμονες των μονάδων αυτών, προς όφελος των γερμανικών βιομηχανιών, έτσι ώστε ακόμα και μετά την εκδίωξη από την εξουσία, αυτών και των κατακτητών προστατών τους, να βρεθεί η χώρα απογυμνωμένη από μέσα παραγωγής. [Θυμίζει την αποχώρηση των Γερμανών από τον τόπο μας την εποχή της πρώτης κατοχής ( `41 - ` 44 ), που εγκαταλείποντας τη χώρα ερήμωναν κάθε υποδομή που θα μπορούσε να αποτελέσει παραγωγικό δυναμικό για τη χώρα που απαλλάσσονταν από τη βαρβαρότητα.]  

Και έπεται συνέχεια στη δράση της τρόικας, τώρα που οι «κυβερνώντες» «ανακάλυψαν» το ποιόν της ΧΑ. Στη σκιά και τη σιωπή η σφαγή του λαού και της χώρας σαν κρατικής οντότητας.

Αυτοί είναι οι πατριώτες που σκίζουν τώρα τα ιμάτιά τους για την προάσπιση της πατρίδας, της δημοκρατίας και του συντάγματος.

Από κοντά και η αντιπολίτευση που παρά τις αντιμνημονιακές της κορόνες, στριμώχνεται στην ουρά και διαγκωνίζεται με τους δωσίλογους για να αποδείξει ότι ανήκει – κι αυτή – στο ….«συνταγματικό τόξο». Ότι είναι κι αυτή επιβάτης του ίδιου οχήματος που μεταφέρει όλους τους ….«δημοκράτες» αυτού του τόπου. Συνεπιβάτες με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Παρούσα σε ένα κοινοβούλιο καταργημένο, με βουλευτές καρικατούρες, που βλέπουν να τους περιγελούν οι «κυβερνώντες», που ….«ψηφίζουν» νομοσχέδια και κώδικες «κατά ….πλειοψηφία» των ανύπαρκτων βουλευτών, σε επιτροπές της βουλής και στην ολομέλειά της.

Όλα τα βιολιά κάτω από την ίδια μπαγκέτα, αξιοποιούν κάθε πτυχή της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου σε όφελος ενός κοινού σκοπού: την παραπλάνηση της κοινωνίας, μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού, παραπληροφόρησης, αποκρύψεων, αλλά και ….«αποκαλύψεων».

Αρπάζουν και αξιοποιούν κάθε ευκαιρία που τους προσφέρει απλόχερα η αιματοβαμμένη ΧΑ, όχι για να αναπροσδιορίσουν την πολιτική τους προς  δημοκρατική και πατριωτική κατεύθυνση, αλλά, αντίθετα, για να βαθύνουν ακόμα περισσότερο τον εκφασισμό της δημόσιας ζωής.

Με την απειλή παραίτησης από το κοινοβούλιο των βουλευτών της ΧΑ, που έρχεται σα θείο δώρο για την αύξηση των κοινοβουλευτικών εδρών της ΝΔ, για τη νομιμοποίησή της, και τον δήθεν αντιφασισμό της, βρήκαν όλοι την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν για την υπεράσπιση της κοινοβουλευτικής τους δημοκρατίας, και του αψεγάδιαστου συντάγματος, που οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο.

Ήρθαν οι λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα.

Κάθε σκέψη για παραίτηση βουλευτών του οποιουδήποτε κόμματος από τη βουλή, που θα οδηγούσε στην απονομιμοποίηση του ψευδοκοινοβουλευτικού τους προσωπείου, βαφτίζεται αντιδημοκρατική ενέργεια. Έτσι επιχειρούν να αποκαθάρουν και να εξιλεώσουν το υπάρχον δωσιλογικό καθεστώς,  ετοιμάζοντας ταυτόχρονα το αναγκαίο νομοθετικό πλαίσιο εναντίον όλων αυτών που ….«δε θα σέβονται τον αξιακό(!) πυρήνα του δημοκρατικού μας συντάγματος», όπως είπε και, η μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο μεγάλος υπέρμαχος του συντάγματος και της δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον Real FM.

Κάτω από τον «δημοκρατικό» και «κοινοβουλευτικό» μανδύα σαν προκάλυψη, θα κάνουν οτιδήποτε, θεμιτό και αθέμιτο, αρκεί να περιφρουρήσουν την καρέκλα τους και τα συμφέροντα των ξένων και εγχώριων αρπακτικών.

Στο όλο σκηνικό όμως που διαμορφώνεται, δεν είναι άμοιρη ευθυνών ούτε η αντιπολίτευση. Γιατί αποδέχεται να παίξει στο παιγνίδι που παρουσιάζει τους «κυβερνώντες» σαν ανήκοντες στο χώρο της δημοκρατίας και άρα αθώους στόχους της ΧΑ. Παριστάνει, η αντιπολίτευση, ότι αγνοεί την καταρράκωση κάθε έννοιας δημοκρατίας, από πλευράς των Σαμαροβενιζέλων, και αποδέχεται να πάρει μέρος σε συνεννοήσεις, μέσα στα πλαίσια του περίφημου «συνταγματικού τόξου», για την αντιμετώπιση του φασισμού που γέννησαν οι κρατούντες και οι πολιτικές τους. Άλλοθι και κολυμβήθρα του Σιλωάμ λοιπόν, για την «κυβέρνηση», η στάση και της αντιπολίτευσης.

Ο λαός δεν έχει κανέναν απολύτως σύμμαχο, παρά μόνο τις δικές του αστείρευτες δυνάμεις. Ο ρόλος του θα γίνει καταλυτικός και απελευθερωτικός, για τον ίδιο, μόνο στο βαθμό που θα αναζητήσει την αξιοπρέπειά του και το δικαίωμα στη ζωή και την προκοπή. Όταν ανακαλύψει τις γιγάντιες δυνάμεις που διαθέτει μέσα από την ενωτική του δράση και παραμερίζοντας αριστερά, δεξιά, κεντρώα και ποικιλόχρωμα φαντάσματα. Αυτά που καταδυναστεύουν τη ζωή του δεκαετίες τώρα και που ετοιμάζονται να τον κατακρεουργήσουν μια για πάντα. Που θέλουν να τον οδηγήσουν στον όλεθρο με το πρόσχημα της προστασίας της δημοκρατίας.

*Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Οι «αντιφασίστες» Σαμαροβενιζέλοι Οι «αντιφασίστες»  Σαμαροβενιζέλοι  Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.