Πολιτική αιμομιξία


του Δημήτρη Μηλάκα

Παρά την προσπάθειά τους να τονίσουν τις διαφορές τους, τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν καταφέρνουν να αλλάξουν την εικόνα που διαμορφώνει γι’ αυτά η κοινωνία, η οποία τα κατατάσσει πια στην ίδια πολιτική οικογένεια. Στην οικογένεια της οποίας κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη και πολιτική πρακτική.

Μια ακόµη, μάταιη κατά την εκτίμησή μας, προσπάθεια συντελείται και από πρώην επιφανή στελέχη αυτών των κομμάτων, τα οποία εναγωνίως προσπαθούν να εμφανιστούν στο.....
προσκήνιο άσπιλα και αμόλυντα, λες και κάποιος... κρίνος τα γονιμοποίησε και τους ανέθεσε την αποστολή της σωτηρίας μας.

Παρότι στις ζόρικες μέρες των μνημονίων οι (πολιτικές) παρθενορραφές φαίνονται από χιλιόμετρα, στην πιάτσα επανεμφανίζονται άσπιλες νύφες προς αναζήτηση γαμπρού και πολιτικής στέγης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Α. Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χρ. Ζώης, ο Ν. Νικολόπουλος και αρκετοί ακόμη... αφανείς.

Τα media προσφέρουν χρόνο και χώρο για την κάλυψη του νυφοπάζαρου, υπενθυμίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις πιπεράτες λεπτομέρειες του (πολιτικού) παρελθόντος των μελλονύμφων. Κάπως έτσι καλύπτεται από τέτοιου είδους φιέστες και η οδυνηρή πραγματικότητα, την οποία ωστόσο δεν ξεχνά το φιλοθέαμον κοινό: πρόκειται για γάμους «συμφέροντος», με τους οποίους οι μωρές παρθένες της πολιτικής μας ζωής ελπίζουν να δημιουργήσουν μια εικόνα αλλαγής και αναζωογόνησης.

Ο κόσµος παρακολουθεί (είτε θέλει είτε όχι) όλη αυτή τη συζήτηση περί των «προγαμιαίων συμβολαίων» των προσερχόμενων σε τούτα τα πολιτικά μυστήρια και αυτό ίσως εκλαμβάνεται ως απόδειξη του ενδιαφέροντος της κοινωνίας για το αν ο Φώτης θα πάρει την Αννούλα, αν ο Λοβέρδος θα τα βρει με τον Αντώνη ή αν ο Παπανδρέου θα πετύχει να διχοτομήσει το ΠΑΣΟΚ.

Οι γάµοι μεταξύ των γαλαζοαίματων μπορεί ακόμη να προξενούν το ενδιαφέρον και να εξάπτουν τη φαντασία του πόπολου, ωστόσο και η πολιτική δεν μπορεί να υπερβεί τους νόμους της βιολογίας: οι αιμομιξίες έχουν εκφυλιστικά αποτελέσματα.

Από αυτόν τον πολιτικό εκφυλισμό οι συνεταίροι στην τρικομματική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να διαφύγουν.

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Πολιτική αιμομιξία Πολιτική αιμομιξία Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.