Τα ντουβάρια ψηφίζουν φόρους στα μισοφτιαγμένα ντουβάρια!

του Δευκαλίωνα

Η Βουλή συνεδριάζει σήμερα Κυριακή των Βαΐων για να ψηφίσει με τις πιο εσπευσμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο.

Κι αυτή την φορά το πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται κατ’ απαίτηση της τρόικας!

Άρα πέραν των άλλων έχει και οικονομικό περιεχόμενο. Όντως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ....
υιοθετούνται επί πλέον - περίπου 6 δις ευρώ - περιοριστικά μέτρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μίνι μνημόνιο.

Αυτή είναι η αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας. Κι ακριβώς αυτή η περιγραφή της πραγματικότητας οδηγεί σε ένα επίσης αντικειμενικό συμπέρασμα: Η φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν είπε την αλήθεια - για μία ακόμα φορά - στον Ελληνικό Λαό όταν υπόσχονταν ότι δεν θα ψηφισθούν νέα μέτρα. Τελικά ψηφίζονται νέα μέτρα στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και φόροι στις ημιτελείς οικοδομές.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μία επισήμανση. Ο κλάδος της οικοδομής δεν θεωρείται, πάντα θεωρητικά, από τους πιο ενδεδειγμένους και παραγωγικούς για την ανάπτυξη στη οικονομίας. Όμως στην Ελλάδα υπήρξε ιστορικά η ατμομηχανή της Οικονομικής ανάπτυξης. Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο λοιπόν, όπως προαναφέραμε, φορολογείται ο έστω και στρεβλός μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.  Ποιος θα τολμήσει να ξεκινήσει μία νέα οικοδομή μέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας; Ελάχιστοι ή κανένας;
Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν την σημασία που δίνει η στήλη στα θέματα της ανεργίας και του συνεπακόλουθου αρνητικού φαινομένου της ύφεσης. Τώρα με την ψήφο της Βουλής των Ελλήνων, ένας ούτως ή άλλως προβληματικός οικονομικός-εργασιακός κλάδος οδηγείται σε αδιέξοδο. Άρα νέα ώθηση στην αύξηση της ανεργίας.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε εμείς όταν τα ντουβάρια ψηφίζουν φόρους στα μισοφτιαγμένα ντουβάρια!

από το «Στοχασμός - Πολιτική», μοντάζ το «Γρεκί»

Τα ντουβάρια ψηφίζουν φόρους στα μισοφτιαγμένα ντουβάρια! Τα ντουβάρια ψηφίζουν φόρους στα μισοφτιαγμένα ντουβάρια! Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.