Ανικανότητα

του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το επικοινωνιακό πανηγύρι με την υποτιθέμενη «δια­πραγμάτευση» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας δεν θα μπορούσε να κρατήσει πολύ ακόμη, αφού οι δύο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει τις θέσεις τους εξ αρχής. Από τη μια η τρόικα ζητάει την τήρηση των ανειλημ­μένων δεσμεύσεων της Ελλάδας. Από την άλλη η κυ­βέρνηση δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από το δόγμα «Ναι σε όλα».

Το µόνο πραγματικό αγκάθι στην ανέφελη σχέση τους είναι τα συνεχή νέα - όλο και πιο βαριά - μέτρα λιτό­τητας, πέραν των ήδη συμφωνηθέντων, που οφείλο­νται στην απονέκρωση της οικονομίας και την κατάρ­ρευση των εσόδων. Μεταξύ των μέτρων και οι μειώ­σεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό ήταν το μόνο ζήτημα που δεν «έπαιξε» στη διαπασών.

Όση προσπάθεια και αν κάνει όμως η κυβέρνηση για να πείσει πως διαπραγματεύεται,.....
την προδίδει η παντε­λής έλλειψη σχεδιασμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας: φορολογικό σύστημα κουρελού, αναπτυ­ξιακή πολιτική ανύπαρκτη, ξεπούλημα περιουσίας άνευ όρων με ζημία του Δημοσίου, απολύσεις, άδικα παρακάλια στη Γερμανία για νέο κούρεμα.

Όμως τίποτε δεν πάει καλά για την κυβέρνηση. Η ψευ­δαίσθηση περί σωτηρίας από τη «μεγάλη δόση» ήδη εξανεμίστηκε. Η δημοσκοπική ανάσα του περασμέ­νου διμήνου ήταν προσωρινή και πολύ ασθενής για να διαρκέσει. Η κοινωνία συνειδητοποιεί ότι το μέλ­λον είναι ζοφερό και όλοι ομολογούν πως η οργή και η απόγνωση έχουν φέρει πολύ κοντά την ανεξέλε­γκτη έκρηξη. Σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο και προσανατολισμό, έχει μόνο στόχο να παρατείνει όσο μπορεί τον άχαρο και αδιέξοδο βίο της.

Καθώς μάλιστα η Ν.Δ. συνειδητοποιεί ότι, με τη Χρυσή Αυγή σε διψήφιο ποσοστό, είναι αδύνατον να πάρει εκλογές, διολισθαίνει συντεταγμένα στη φασιστι­κή ατζέντα και πρακτική, ενώ επιπλέον επενδύει σε νοσταλγούς και θαυμαστές της χούντας και του να­ζισμού αναθέτοντάς τους ρόλους και καθήκοντα με έντονο συμβολικό χαρακτήρα. Όπως όμως έχει ήδη αποδειχθεί, κάθε παρόμοια διολίσθηση, αντί να μειώ­σει, αυξάνει τις διαρροές προς τους νεοναζί.

Άλλο ένα δείγμα αδιεξόδου και πολιτικής ανικανότητας ενός συστήματος εξουσίας που πήρε τις εκλογές με ψέματα και εκβιασμούς και προσπαθεί να επιβιώσει με τον ίδιο τρόπο. Τραγωδία...

από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»

Ανικανότητα Ανικανότητα Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.