Η Απάτη για την Ε.Ε.

του Τάκη Φωτόπουλου
(Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ» στο τέλος του άρθρου)

Η καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων στην Κύπρο που μόλις ξεκίνησε - ενώ η καταστροφή των αντίστοιχων στρωμάτων στην Ελλάδα εντείνεται - θα ήταν ανέφικτη, εάν δεν υπήρχε μια μαζική εξαπάτηση (εσκεμμένη ή μη) για τις πραγματικές αιτίες της και τον τρόπο εξόδου από αυτή. Και αυτό, γιατί και στις δύο περιπτώσεις, το δίλημμα που έβαλαν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, το δέχτηκαν, ρητά ή σιωπηρά, όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα που τις εκπροσωπούν («μνημονιακά»), αλλά και τα κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τα λαϊκά στρώματα («αντιμνημονιακά» κ.λπ.) - εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που απορρίπτουν μεν αυτό το ψευτοδίλημμα αλλά υιοθετούν συγχρόνως πολιτικές λύσεις που καταδικάζουν τα στρώματα αυτά στην επ’ αόριστο αναμονή για τη λαϊκή εξουσία. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η μαζική εξαπάτηση είναι η βασική αιτία που δημιούργησε μια απίστευτη σύγχυση στα στρώματα αυτά, τα οποία δεν βλέπουν πια για ποιο πραγματοποιήσιμο στόχο να παλέψουν για να βγουν από την καταστροφική κρίση. Έτσι, ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση στον οποίο έχουν καταδικάσει τα λαϊκά στρώματα οι ελίτ σήμερα, σε συνδυασμό με τη σύγχυση, έχουν οδηγήσει σε μια πρωτόγνωρη παραίτηση μπροστά στην μαζική επίθεση που αντιμετωπίζουν, η οποία εντείνεται όσο ολοκληρώνεται η διαδικασία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Το ψευτοδίλημμα που έβαζαν οι ελίτ στα λαϊκά στρώματα, τόσο στην Ελλάδα πριν τρία χρόνια, ....
όσο και στην Κύπρο σήμερα, είναι το εξής: άτακτη χρεοκοπία και οικονομική (αν όχι και εθνική) καταστροφή ή μια επώδυνη «λύση» που θα αποτρέψει την καταστροφή. Στην πραγματικότητα βέβαια τα λαϊκά στρώματα ήδη ζουν μια οικονομική καταστροφή, έστω και αν η χρεοκοπία τους δεν είναι «άτακτη» αλλά πολύ «τακτική», αφού ξέρουν εκ των προτέρων πότε και πώς θα χάσουν το μισό εισόδημα ή την σύνταξή τους, ή τη δουλειά και τη στέγη τους, ή κάθε πραγματική ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση, ενώ άλλοι διερωτώνται εάν αξίζει μια πανάθλια ζωή που τους καταστρέφει κάθε ελπίδα. Όσον αφορά τον κίνδυνο εθνικής καταστροφής, φαίνεται κάποιοι ξέχασαν ότι Ελλάδα και Κύπρος ανήκαν στη Δύση τον καιρό του Αττίλα!

Και είναι ψευτοδίλημμα, γιατί βασίζεται σε μια μεγάλη απάτη: ότι δεν υπάρχει ζωή παρά μόνο μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, ή γενικότερα μέσα στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Όμως, πριν μόλις 40 χρόνια, ο κάθε λαός είχε πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα από σήμερα (όχι βέβαια πλήρη δυνατότητα που είναι αδύνατη μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα οικονομίας της αγοράς) να ελέγχει τι και πώς και για ποιον παράγει και αν θα έχει κοινωνικές υπηρεσίες που καλύπτουν βασικές ανάγκες για όλους, και όχι μόνο για τους προνομιούχους. Σήμερα, είναι η παγκόσμια αγορά που δίνει απαντήσεις σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα για τη ζωή μας: δηλαδή, βασικά, μερικές εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο, τις επενδύσεις και την παραγωγή, έχουν επιβάλλει το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών εμπορευμάτων και κεφαλαίου (με αποτέλεσμα τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις) και την Κινεζοποίηση της εργασίας (που την βαφτίζουν «ελαστικοποίηση»). Όμως, ούτε η Ελληνική ούτε η Κυπριακή οικονομία ήταν έτσι παρασιτικές, όπως σήμερα, πριν την ενσωμάτωση τους στην παγκοσμιοποιημένη αγορά και την ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας λαός δεν έχει τη δύναμη να αποκοπεί από τη ραγδαία παγκοσμοποιούμενη αγορά, ξεπερνώντας τις ελίτ του που βολεύονται μέσα σε αυτήν, και να στηριχτεί στις δικές του και μόνο δυνάμεις για να δώσει τις βασικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, τότε θα χάσει τελικά κάθε οικονομική και εθνική κυριαρχία. Και αυτό, γιατί εκτός από τα μητροπολιτικά κέντρα που είναι τα μόνα που βρίσκονται σε σχέσεις πραγματικής αλληλεξάρτησης μεταξύ τους, εφόσον εκεί εδράζονται οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι υπόλοιπες χώρες και λαοί έχουν καταδικαστεί στη θέση των τυπικών ή άτυπων προτεκτοράτων.[1] Ο Ισραηλινός πρόεδρος Πέρες περιέγραψε γραφικότατα πριν λίγες εβδομάδες, καταχειροκροτούμενος από το Ευρω-κοινοβούλιο, πώς θα λειτουργεί η παγκοσμιοποιημένη οικονομία που θα διαχειρίζεται μια παγκόσμια διακυβέρνηση (δηλ. η υπερεθνική ελίτ). Την ίδια στιγμή βέβαια κάποιοι παλαιολιθικοί «Μαρξιστές», οι οποίοι προφανώς ζουν κάπου στις αρχές του περασμένου αιώνα, μιλούν ακόμη για «ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις», μην έχοντας πάρει είδηση ότι σήμερα η βασική σύγκρουση είναι μεταξύ θυτών και θυμάτων της παγκοσμιοποίησης, σε Βορρά και Νότο!

Τέλος υπάρχουν και αυτοί στην «Αριστερά» που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το ψευτοδίλημμα, αλλά και εξαπατούν συνειδητά ότι είναι δυνατή μια «άλλη» πολιτική που θα μπορούσαν να επιβάλουν στην «κακή» Μέρκελ οι σοσιαλιστές μαζί με τους λαούς του Νότου. Προφανώς, «δεν είδαν» ότι στη καταστροφή της Κύπρου συνέβαλαν αποφασιστικά οι σοσιαλιστές, Οικολόγοι κ.λπ. του Βορρά, σε αγαστή σύμπνοια με τους εκπρόσωπους του Νότου! Τέλος, όσον αφορά στην αποπροσανατολιστική θέση τμήματος της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΕΛΕ, Αλαβάνος, Λαπαβίτσας, Βατικιώτης κ.α.) για έξοδο μόνο από το Ευρώ αλλά όχι και από την ΕΕ, αντικειμενικά, δεν είναι παρά άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, αφού το άνοιγμα και η απελευθέρωση των αγορών επιβλήθηκαν από την ίδια την ΕΕ. Η έξοδος επομένως από το Ευρώ, χωρίς παράλληλη μονομερή έξοδο από την ΕΕ, θα ήταν καταστροφική τόσο βραχυπρόθεσμα, αφού δεν θα επέτρεπε τις απαιτούμενες αλλαγές για ριζική οικονομική αναδιάρθρωση, όσο και μακροπρόθεσμα αφού θα απέκλειε την οικονομική αυτοδυναμία - δηλαδή την προϋπόθεση απεξάρτησης από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.

[1] Βλ. Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ (Γόρδιος , 2010)

από την «Ελευθεροτυπία»

Σχόλιο «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ-ΕΠΑΜ»: Ο κ. Φωτόπουλος δεν θα πρέπει να κατατάσσει μετωπικές πολιτικές οργανώσεις που απευθύνονται στο σύνολο του Ελληνικού Λαού και στα γνήσια πατριωτικά και δημοκρατικά του αισθήματα, σε οποιαδήποτε θέση του «πολιτικού τόξου», χαρακτηρίζοντας το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), ως «Αριστερά». Επίσης, δεν θα πρέπει να παραχαράσσει την με απόλυτη σαφήνεια διατυπωμένη θέση του Μετώπου, τόσο αναφορικά με το ευρώ, όσο και με την Ε.Ε.. Ας ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα κείμενά μας. 

Η Απάτη για την Ε.Ε. Η Απάτη για την Ε.Ε. Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2013 Rating: 5

13 σχόλια:

  1. Γράφει κάποιο επίσημο κείμενο του ΕΠΑΜ για ΑΜΕΣΗ έξοδο από την ΕΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με το Ευρώ; Τα "προτάγματα" του ΕΠΑΜ που είναι αναρτημένα ως προμετωπίδα στις σελίδες του ΕΠΑΜ, κάθε άλλο παρά λόγο για άμεση έξοδο από την ΕΕ λένε και αυτό το παιχνίδι παίζει ο κ. Καζάκης εδώ και 2-3 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε στο πολιτικό σκηνικό. Ποιον κοροϊδεύει λοιπόν ο κ. Καζάκης τόσο καιρό και γιατί ανέχονται την εξαπάτηση τα στελέχη και η βάση του ΕΠΑΜ; Φτάνει πια με τις μεζοβέζικες ρητορείες και τους εξυπνακισμούς για να "πιάσουν" κάποιοι το μέσο όρο. Χωρίς να σπάσουν αβγά κίνημα κατά της Παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ δεν γίνεται, αριστερό ή πατριωτικό, ή όπως θες πείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να δούμε και συγκεκριμένα τι "παραχάραξη" κάνει το άρθρο. Στο "Τι είναι το ΕΠΑΜ" που είναι κεντρικό άρθρο του κ. Καζάκη που φιλοξενείτε στη σελίδα σας, στο τι πρέπει να κάνει η διακυβέρνηση που προτείνει (και αφού ρητορεύει δήθεν κατά της ΕΕ και του Ευρώ και της Παγκοσμιοποίησης στο κείμενο), την ΕΕ και την Παγκοσμιοποίηση τις τρώει η...μαρμάγκα και γράφει ο κ. Καζάκης:

    "Όπως κι αν γίνει η ανατροπή, το κίνημα αυτό οφείλει να αναδείξει μια μεταβατικού τύπου προσωρινή διακυβέρνηση της χώρας, η οποία θα εδράζεται όχι τόσο στο κοινοβούλιο, αλλά απευθείας στον οργανωμένο λαό, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση σε μια νέα δημοκρατική έννομη τάξη.
    Η διακυβέρνηση αυτή οφείλει να προχωρήσει άμεσα στα εξής:
    • Στην καταγγελία όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει παράνομα το υπάρχoν πολιτικό σύστημα στο όνομα του λαού και έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας.
    • Στην καταγγελία του χρέους ως παράνομου, ειδεχθούς, τοκογλυφικού, απόλυτα καταχρηστικού και επομένως να προχωρήσει στο άμεσο σταμάτημα της εξυπηρέτησής του.
    Στην έξοδο της χώρας από την μέγγενη της ΟΝΕ, ώστε με όπλο το εθνικό νόμισμα να θωρακίσει την οικονομία απέναντι σε πιέσεις, απειλές και επιθέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό.
    • Σε μια ταχύτατη ανάταξη του δημόσιου, των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων στην εργασία ώστε να υπάρξει μια δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας πρώτα και κύρια στην πρωτογενή παραγωγή, αλλά και ευρύτερα.
    • Στην απόδοση δικαιοσύνης μετά από ενδελεχή έρευνα, χωρίς στεγανά και απόρρητα, ολόκληρης της δημοσιονομικής διαχείρισης, σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στην χρεοκοπία της χώρας.
    • Στην προκήρυξη εκλογών για την άμεση σύγκληση Συντακτικής Συνέλευσης με ενιαίο μέτρο και ευρύτατη λαϊκή αντιπροσώπευση, η οποία θα έχει μοναδικό αντικείμενο την σύνταξη και ψήφιση νέο δημοκρατικού θεμελιώδους νόμου του κράτους, δηλαδή νέου Συντάγματος.
    "

    ΜΟΚΟ λοιπόν για άμεση έξοδο από την ΕΕ ο κ. Καζάκης. Αλλά από το να λέμε φανφαρόνικες αερολογίες "κατά της ΕΕ" είμαστε πρώτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην "Ιδρυτική Διακήρυξη" του ΕΠΑΜ που πάλι φιλοξενείτε φάτσα κάρτα στο site σας, η μόνη αναφορά στα "προτάγματα" του ΕΠΑΜ σε σχέση με την ΕΕ είναι

    "Αναθεώρηση των σχέσεών μας με την ΕΕ με πρώτο βήμα την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ"

    Ακριβώς λοιπόν η απάτη που αποκαλύπτει το άρθρο του κ. Φωτόπουλου: Ότι το ΕΠΑΜ μιλάει για έξοδο από το ευρώ χωρίς παράλληλα να γίνει έξοδο από την ΕΕ, κάτι που θα είναι καταστροφικό, όπως αποδεικνύει το άρθρο. Κατά τα άλλα, αποτελεί "παραχάραξη" ο δικολαβισμός του ΕΠΑΜ του κ. Καζάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ikonikos,
    θυμίζεις εκείνο τον παλιό Κνίτη, που όταν του έδειχναν το φεγγάρι αυτός κοίταγε το δάκτυλο. Όντως στην Ιδρυτική μιλούσαμε για έξοδο από την ΟΝΕ, ως πρώτο βήμα, το δεύτερο; Ήδη όμως από το πρώτο συνέδριο, πέρσι τον Απρίλη, και για όσους δεν κατάλαβαν, το ΕΠΑΜ τοποθετείται καθαρά για ρήξη με την ευρωένωση.
    Βεβαίως υπάρχουν και οι «γεροντοκόρες» του εγχειριδιακού σχολαστικισμού που πιάνονται από λέξεις, για να δικαιώσουν τη δική τους μοναδική αλήθεια. Διαστρεβλώνουν έτσι, τις θέσεις και τις απόψεις αυτών που διαλέγουν ως αντιπάλους, υπηρετώντας επί της ουσίας είτε ακούσια, είτε εκούσια, το σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Γι’ αυτούς, δεν έχουμε να πούμε πολλά, άξιος ο μισθός τους! Το καθεστώς έχει ανάγκη από συνειδητούς, ή και ασυνείδητους πράκτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντί να απαντήσεις επί της ουσίας και με συγκεκριμένα ΧΩΡΙΑ όπως εγώ για το ΠΟύ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, μας βγάζεις ΚΝΙΤΕΣ ακριβώς όπως συνηθίζει η σούπα που πρεσβεύει το ΕΠΑΜ και όπως τα κολλητήκια σας με την ΕΛΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ σας επιτρέπουν για να μη χάσετε και τις σχετικές σας "γνωριμίες".

      Οι σούπες και οι σουπιές λοιπόν ας κάνουν συμμαχία με την εκφυλισμένη "Αριστερά" και να μη δικολαβούν ύπουλα όπως ο κ. Καζάκης και οι εθνικιστές Ινστρούχτορες του ΕΠΑΜ γιατί δεν είναι όλοι ανόητοι να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ όπως οι ηγετίσκοι του ΕΠΑΜ. ΟΚ;

      Για τα υπόλοιπα, να ξεκαθαρίσετε πρώτα τι θέλετε και να μάθετε να γράφετε κάνα σοβαρό κείμενο με αρχή και τέλος για την πρόταση εξουσίας που έχετε (λαϊκή βέβαια, όχι με αρχηγούς...απόστρατους!) και μην ψαρεύετε σε θολά νερά γιατί δεν θέλουμε όλοι να είμαστε λοβοτομημένοι για να τα χουμε καλά με όλους και να έχουμε κολλητήκια με όλους (από ΕΛΕ, πλατείες, ΣΥΡΙΖΑ, "αναρχικούς" κτλ. μέχρι τους αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας). Έλεος πια.

      Διαγραφή
  5. @ikonikos, ο καθένας ό,τι μπορεί. Εμείς αυτά μπορούμε, αυτά εκθέτουμε δημόσια και δεχόμαστε την κριτική, ή την επιδοκιμασία. Ο κόσμος δεν είναι πρόβατο καταλαβαίνει περισσότερα από ό,τι νομίζουν ορισμένοι. Αυτό ενοχλεί λιγάκι έ;
    Να δούμε εσύ τι εκφράζεις και τι απήχηση έχει αυτό στον κόσμο. Προφανώς καμία, γι' αυτό και βράζεις στο ζουμί σου ασχολούμενος μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ταμπακιέρα ουδέν φυσικά...Ούτε μιλάει πουθενά για άμεση έξοδο από την ΕΕ που δημιουργεί την καταστροφή, αλλά και ούτε λέει τι θα κάνουμε αν βγούμε από την ΕΕ. Εμείς μιλάμε για Αυτοδύναμη Οικονομία και έχουμε προτείνει ολόκληρο πρόγραμμα ανασύστασης της παραγωγικής δομής της χώρας προς όφελος του λαού, έξω από την καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση...

      Και πριν τολμήσεις να ξαναμιλήσεις για πράκτορες (για το κνίτες χ....κα), θα έπρεπε πρώτα να μας πεις εσύ και ιδίως τα αφεντικά σου, πώς ο κ. Καζάκης οργώνει τόσο καιρό όλη την Ελλάδα και συντηρεί ραδιοσταθμούς και εφημερίδες; Πώς εμφανίστηκε ουσιαστικά ουρανοκατέβατος πριν 3 χρόνια με τις πλατείες; Με τι κονδύλια κάνει όλες αυτές τις εκστρατείες; Τι επαγγέλλεται ο κ. Καζάκης για πες μας.. Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, αριβίστες μεσοαστοί βολεψάκηδες, που θα μας πείτε και πράκτορες.

      Διαγραφή
  6. @ikonikos, με ιδεοληπτικούς δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση. Αν έβγαζες για λίγο τις παρωπίδες θα έβλεπες και την ταμπακιέρα. Αρνείσαι γιατί τρέμεις στην αποκάλυψη, ότι εμείς έχουμε συμβάλει αποφασιστικά στο να κατανοήσει ο κόσμος τι σημαίνει ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση (για 'μας ευρωένωση, κατά 'σένα ΕΕ, μπας και συνεννοηθούμε επιτέλους)και τις καταστροφές που έχουν προκαλέσει. Θα εκπλαγείς επίσης, όταν ανακαλύψεις, αν ποτέ καταφέρεις να ξεφύγεις από τον καλογερίστικο εγωκεντρισμό σου, ότι το ΕΠΑΜ διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης σε αυτό που εσύ αποκαλείς "Αυτοδύναμη Οικονομία".

    Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: οι σχολιασμοί και οι χαρακτηρισμοί από τη πλευρά μας δεν αφορούν στο πρόσωπο του Τάκη Φωτόπουλου, τον οποίο σεβόμαστε και γι' αυτό δημοσιεύουμε πολλά από τα κείμενά του, είτε συμφωνούμε σε κάποια σημεία, είτε διαφωνούμε σε άλλα.

    Αφορούν σε κάτι αγράμματους κομπλεξικούς σαν και του λόγου σου, που προσπαθούν να παραστήσουν τους λαϊκούς αγωνιστές. Πρακτορίσκοι της συμφοράς είστε κι ας μην το έχετε καταλάβει ούτε οι ίδιοι, αποδεικνύοντας ότι η βλακεία είναι απέραντη. Κι εδώ εμείς σταματάμε. Εσύ μπορείς να συνεχίσεις από κάτω, ό,τι διασκεδαστικό σε βάρος του ΕΠΑΜ, επιθυμείς. Δεν πρόκειται να σε λογοκρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γράφετε "Επίσης, δεν θα πρέπει να παραχαράσσει την με απόλυτη σαφήνεια διατυπωμένη θέση του Μετώπου, τόσο αναφορικά με το ευρώ, όσο και με την Ε.Ε.. Ας ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στα κείμενά μας."

    ρωτάω: θα μπορούσατε να μας παραπέμψετε σε συγκεκριμένα κείμενα για να δούμε την με "απόλυτη σαφήνεια διατυπώμενη" θέση για την ΕΕ;

    στον τίτλο του σαιτ κάτω από το ΣΕΙΣΑΧΘΙΑ-ΕΠΑΜ αναφέρονται ως στόχοι (καθαρά διατυπωμένοι) οι εξής: "Διαγραφή χρέους, εθνικό νόμισμα, κατάργηση μνημονίων, καταδίκη ενόχων, συνταγματική αναθεώρηση". Αυτά είναι πράγματι καθαρά διατυπωμένα και στα κείμενα. Αλλά για το θέμα της ΕΕ προσωπικά δεν βλέπω την ίδια σαφήνεια.

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το προσεχές συνέδριο του ΕΠΑΜ θα ήταν καλό να ασχοληθεί με το επίμαχο ζήτημα εξόδου ,όχι μόνο από την ευρωζώνη,αλλά και από την ΕΕ
    Παρακολουθώντας κείμενα και ομιλίες του κ.Καζάκη και ο πλέον δύσπιστος θα κατανοούσε ότι ο ίδιος είναι υπερ της εξόδου από την ΕΕ .
    Η έλλειψη σαφούς και κατηγορηματικής άποψης υπερ της εξόδου από την ΕΕ οφείλεται,κατά τη γνώμη μου,σε συσχετισμούς δυνάμεων εντός του ΕΠΑΜ ,που δυστυχώς αλλοιθωρίζουν προς θέσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Αλαβάνου κ.λ.π.
    Οι συνθήκες Λισσαβώνας-Μααστριχτ-,όπως και το ευρωσύνταγμα δεν αφορούν μόνο τις χώρες της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @eponymous2012, δεν τίθεται θέμα συσχετισμού δύναμης στο εσωτερικό του ΕΠΑΜ. Οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες στα ζητήματα της ΕΕ και αυτό φαίνεται τόσο από τις ομιλίες και τα γραπτά κείμενα του σ. Καζάκη, ο οποίος, όλοι γνωρίζουν, ότι εκφράζει απολύτως και αυθεντικά τις θέσεις του ΕΠΑΜ. Αναφορές όμως που καταδείχνουν τη στάση μας απέναντι στην ΕΕ προκύπτουν και από τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΣΣ, αλλά και από κείμενα άλλων στελεχών του και ουδέποτε υπήρξε αντίδραση, ή κριτική σε σχέση με τη πολιτική που ακολουθείται, είτε σε ζητήματα τακτικής, πολύ περισσότερο σε ζητήματα στρατηγικής του Μετώπου, όπως αυτά διαμορφώνονται από τη ΠΓ και το ΕΣΣ σύμφωνα πάντα με τα προτάγματα της Ιδρυτικής και της αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου.

      Η αντιπαράθεση, νομίζουμε, είναι χωρίς νόημα για κάθε καλοπροαίρετο.
      Εξ άλλου η ίδια η ζωή δίνει τις απαντήσεις. Παραμονή στην ΕΕ δεν νοείται με ταυτόχρονη ρήξη με την ευρωζώνη. Η μοναδική περίπτωση να βγούμε από τη ζώνη του ευρώ και να παραμείνουμε μέλος της ΕΕ είναι να μας το επιβάλλουν αυτοί μέσω κάποιου διπλού νομισματικού συστήματος, ή με κάτι ανάλογο.

      Το ΕΠΑΜ μιλάει καθαρά για μονομερή καταγγελία και αποχώρηση, δηλαδή για συνολική ρήξη με την ΕΕ, όσο κι αν για τους σχολαστικιστές δημιουργείται αμφιβολία, επειδή δεν αναφέρεται ρητά στην ιδρυτική Διακήρυξη, αλλά προσδιορίζεται ως πρώτο βήμα η έξοδος από την ευρωζώνη. Σε κάθε περίπτωση, ο προσυνεδριάκος διάλογος ξεκίνησε μόλις χθες και θα τεθούν όλα τα ζητήματα ανοικτά. Εάν προκύψει ανάγκη περαιτέρω διευκρινήσεων στο ζήτημα, αυτές θα ενσωματωθούν στα ντοκουμέντα του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 31 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου.

      Διαγραφή
    2. Τα σέβη μου...
      Πιο δημοκράτης... πεθαινεις. (ha ha ha) :-)

      Επί της ουσίας, ένα πρόγραμμα σαν του ΕΠΑΜ είναι έμμεση πλην σαφής κατάργηση της Ε.Ε. (όπως την ξέρουμε) και δεν χρειάζεται αποδείξεις για την εντιμότητά του, ή αυτό το γεγονός. Πάντως.... μανία καταδιώξεως κατά της Ε.Ε. _δεν_ έχει (χαχαχα) όπως... μερικοί-μερικοί.

      Τώρα όμως...
      Κάθεστε και αναδημοσιεύετε κείμενα ενός ανθρώπου ο οποίος βρίζει και συκοφαντεί τους πάντες, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ τον Δημήτρη Καζάκη.

      Για δείτε το, εδώ:
      http://metaomadeon.wordpress.com/2012/02/02/neostalinist-cyberbullying/
      Λίβελλος Τάκη Φωτόπουλου κατά Δ. Καζάκη: Υλοποίηση Απειλών ενός Νέου Διαδικτυακού Τραμπουκισμού (Θεωρία και Πράξη)


      -ΓΙΑΤΙ είστε ΤΟΣΟ πια δημοκράτες?

      Απαλλάξτε μας από αυτή την παρανοϊκή λασπολογική λαίλαπα, σταματώντας να αναδημοσιεύετε κείμενα του ηγετίσκου αυτού του φανατικού γκρουπούσκουλου [Φύρερ της Πιπερι-εκτικής Δημοκρατίας].

      Και ΜΗ μου πείτε ότι "δεν έχω δουλειά να ανακατεύομαι".
      Εχω και παρα-έχω. Ο τελευταίος λίβελλος του γέρο-Φύρερ επιτίθεται ΚΥΡΙΩΣ σε μένα (αλλά και στον Καζάκη και σε ένα σωρό άλλοιυς).

      http://omadeon.wordpress.com/2013/10/07/takis-fotopopulos-slanders-omadeon/

      http://omadeon.wordpress.com/2013/09/24/takis-sieg-heil/

      http://omadeon.wordpress.com/2013/10/10/takis-fotopoulos-anti-antifa/

      κλπ. κλπ.

      (στον τελευταίο του λίβελλο αναφέρει συκοφαντικά το ψευδώνυμό μου... 13 φορές)

      Ελεος...

      Διαγραφή
    3. Είδες που καμιά φορά η πολλή .....δημοκρατία βλάπτει.
      Καλή τη πίστη δημοσιεύσαμε κάποια άρθρα του κ. Φωτόπουλου, εισπράξαμε ύβρεις και συκοφαντίες, όπως διαπιστώνεις. Ε δεν πρόκειται να ξανακάνουμε το ίδιο λάθος, ...ο κ. Φωτόπουλος μας έβαλε στη ...θέση μας! Οριστικά!

      Διαγραφή

Από το Blogger.